Más 3 hónapos gyereke sem alszik vagy csak én vagyok ennyire szerencsétlen?
Tölts le filmeket és nézd őket miközben a hasadon pihen vagy simized. Az enyém hasfájós volt csak sírt csak sírt(volt egy egy éves tesója) .Nem emlékszem pontosan arra az időre. Beálltam valami robot üzemmódba és kiesett az első év. Amikor vedonohoz mentünk mondtam a férjnek írja már fel hogy mikor mit kezdett el csinálni a baba. Ma sem tudom ki mikor kúszott,mászott,kezdte a fogzast.
Hordozó kendő?Séta?
Ha ez vigasztal: rengeteg baba ilyen.
Gondolj arra, hogy az első évben egy dolog állandó: a változás. Mire megszoksz valamit, már vége is, és jön valami új.
Első és legfontosabb: card le a háztartást! Engedd el. A kutyát nem érdekli, hogy nincs a képkeret letörölve, egy hónapja nem mostál ablakot, és nem saját kezűleg sütsz ötféle sütit, miközben kreatív blogot indítasz a kézműves alkotásaidról. Szerintem sok anyuka ott roppan meg, mikor ezt látja a közösségi médiában, hogy xy celeb baba mellett még ebben IS tökéletes. Vagy a huszadrangú ismerős a kamu fb életével.
Neked most egy dolgod van: ellátni a babát.
Nekem tudod, hogy mi segített? A séták. Mikor a .... tele van, és nem lehet lekötni semmivel, akkor betettem a babakocsiba, aztán irány sétálni. A kis gonosz törpe meg végigaludta az egészet. :) Egy kis mozgás, kikapcsolódás inkább nekem kellett. A baba azt szokta meg, hogy ilyenkor egy órát alszik. Így idővel akkor is aludt, ha állt a babakocsi.
Ami még nekem életmentő volt, az a hurci kendő. Simán tudtam buszozni, vásárolni, ügyeket intézni, otthon meg takarítani, pakolni, egyedül a főzést nem mertem úgy bevállalni. De legalább haladtam.
A hurciklubok is jók lehetnek, meg a baba-mama klubok. Pár hónap, és a picinek egy másik baba lesz a legnagyobb öröm. Te meg láthatod, hogy pont így küzd más is, csak legfeljebb neki más az épp aktuális megoldandó feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!