Baj ha a baba csak üveges bébiételt kap?
Nos az a helyzet, hogy kétségbe vagyok esve, mert a doktornéni már egy hónapja fújja, hogy főzelék-főzelék a gyereknek.
Próbáltam egy pár üveges bébiételt: sárgarépa, cukkini, stb.............kudarcba fulladt.
Két hete én főzögetek. A paradicsomos burgonyán kívül semmit nem evett meg a Kislányom.
Tegnap már zokogtam, miután előző este két órán keresztül céklát főztem, turmixoltam, fagyasztottam. Mondanom sem kell csatatér volt a konyha.
Tegnap délben adtam Neki belőle. Úgy öklendezett, hogy a pánik lett rajtam úrrá, azt se tudtam mit csináljak vele.
Se sóska, se répa, se saláta, se sütőtök, se semmi. De még gyümölcs sem.......csak az alma és a barack.
Férjemmel tegnap úgy határoztunk, hogy anyagi szempontból is olcsóbb (mégha kidobásra kerül akkor is) az üveges bébiétel.
Elítélendő, hogy így gondolkodunk?
Nálunk totál ugyanez volt. Szenvedtem, szenvedtem, volt nap, hogy 4 félét próbáltam tukmálni neki, nem kellett. Majd két hónapig én is az üveges mellett tettem le a voksomat, hogy egyen valamit. Majd a két hónap után próbálkoztam egy saját készítésű kajával, és láss csodát, megette. Onnantól kezdve csak akkor kap üvegeset, ha megyünk valahová, vagy nem tudok valamiért főzni. Szóval egyik napról a másikra ez megváltozott.
Semmi, de semmi baj nincs ezzel az égvilágon.
Szerintem nincs ezzel gond! De ha elfogadsz egy tanácsot!
Most kapjon egy darabig csak üveges kaját, de pár nap/hét múlva ismét próbáld meg neki a saját főztödet adni. Esetleg eleinte úgy, hogy kevered a sajátod az üvegessel. Ha elfogadja, napról napra csökkentsd az üveges arányát, így szép lassan csak a te főztödet eszi majd.
Szerintem az a legjobb, ha mindkettőt elfogadja: azt is amit te csinálsz, és az üvegeset is!
Szia.
Kislányom fél éves korától, egészen míg darabosat nem kapott(8hónaposan) addig csak üvegeset evett meg. Hiába főztem a kedvencét, akármit csinálhattam csak az üvegeset ette. Ráhagytam.Most 10 hónapos és mindent megeszik amit főzök neki.
Enyém 11 hónapos koráig csak az üvegest ette, az én főztömet nem volt hajlandó.
És a zöldségeket sem igazán ette, csak a gyümölcsösöket, meg a gyümis husikat. Mindig mondta a védőnő, hogy erőltessem a zöldségeket, de én nem hallgattam rá szerencsére. Nem is értem, mit kellett volna, talán kifeszítenem a száját és megtömni??
Szóval én mindig azt adtam neki, amit elfogadott, ha nem kellett a zöldség,, nem adtam neki, hanem 1-2 hét múlva újra megpróbáltam.
Most majdnem 2 éves már, és mindent eszik, nem igazán válogatós!
Nyugodj meg, ha a te babádnak csak az alma és a barack kell, akkor egyen csak azt. Következő hónapban lehet majd csak a krumpli fog neki kelleni. Az a lényeg, hogy ne erőltess semmit, mert rosszabbul jársz hosszabb távon, mert akkor egy életre megutáltatod vele az evést.
Meg itt is olvashatsz jo dolgokat. Elozo voltam.
Köszönöm a tanácsokat........megfogadom.
Kicsit szüneteltetem a házikosztot, de majd újra meg újra megpróbálom, elvégre elég sok mindent eltettem a fagyóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!