Csak én érzem túlzásnak ezt a kötődő nevelés témát mostanában?
Benne vagyok jópár anyukás csoportban a Facebookon, valamint itt is, és a neten mindenhol a kötődő nevelés elveibe botlok bele. Ezek egy részével egyetértek, például biztos nem hagynám sírni a babám, de néhány dolgot erősen túlzásnak érzek. Például az igény szerinti szoptatás rendben van, de ezekben a csoportokban rendszerint azt olvasom, hogy minden babának igénye van a szopizásra kitudja meddig, igenis hagyni kell komfortszopizni, mert különben nem fog kötődni, stb. Nekem a babám nem rajong a szopizásért, ő csak evésre használja, és magától beállt a 3 óránkénti étkezésre. Na most akkor ő nem kötődik hozzám, mert nem akar állandóan cicin lenni? Ráadásul azt már meg se merem említeni senkinek, hogy én 1 éves kora után le szeretném majd választani, nekem a szoptatás a táplálásról szól, nem hiszem hogy ezen múlna a lelki kapcsolatunk. Az együttalvás is rendben van, akinek ez működik, de elég rosszul esik, hogy rossz szülőnek van beállítva, akinek külön szobában alszik a babája. Ha nekünk így jó (a babának is), akkor ezzel mi a baj? Attól még nem hagyom sírni éjszaka egyedül.
Ti mit gondoltok erről? Néha nem tűnik úgy, hogy túlzásba viszik a kötődő nevelésre törekvést?
Az első pár hozzászólást olvastam el azokkal maximálisan egyetértek, így azt nem írnám le újra. Amit még hozzátennék, hogy lépj ki ezekből a csoportokból, mert esküszöm az emberiség rákfenéje mindegyik. Tesómnak is ezt javasoltam, mert szétszedi némelyik elmebeteg ha kérdez vagy kommentál. Mondtam neki, hogy kérdése van, inkább tőlem, vagy valaki olyantól akit ismer és értékel, de még itt a gyakori is jobb. Amit el kell kerülni az a specifikált csoportok, mert bele vannak buzulva magukba és nem viccelek.
Annak ellenére, hogy hordoztam egy ideig, utáltam a hordozós csoportot, mert engedik az anyukákat beleböfögni...
BLW csoportokat nagyon messze kerülni kell. Szétszednek, ha bármit máshogy mersz csinálni.
Mosipelusosok olyanok mint a PETA, borzasztó aggresszíven nyomják magukat.
Én szeretem amúgy a kötődő nevelést inkább válaszkésznek hívni, az jobban illik egy tápszeres babára.
Ha éhes adok neki enni, ha komfort kell, bújhat, megölelem, simogatom, kap cumit, ha figyelemre vágyik figyelek rá, ha szomorú, meghallgatom mi a baja és nem bagatelizálom el. De én is ember vagyok, vannak vágyaim, szükségleteim, dolgozunk mindketten a kaja nem főzi meg magát, a wc nem sikálja ki magát. Szóval cálaszkész vagyok, de cserébe türelemre is kell tanítani, mert nem vár meg minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!