Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy néz ki egy napotok 10-11...

Hogy néz ki egy napotok 10-11 hónapos babaval? Eves , alvás érdekelne a legjobban :) mikor, mennyit. Hogyan :D Mik azok a játékok amiket nagyon szeret ?

Figyelt kérdés
2022. júl. 31. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

10 hónapos lányom van, nálunk a napirend így néz ki kb.:

ébredés: 7:20-8:20 között

reggeli: 8:20-9:20 (ébredéstől függően) valamilyen tejpép, zabkása kb. 200 gr, kenyér, kifli felvágottal sajttal, ezt nem szoktam mérni, annyit eszik amennyit eszik

1. alvás: 10:20-11:00-től (ébredéstől függően) 11:50-12:30-ig

ebéd: 13 körül, üveges bébiétel (~ 200 gr)

2. alvás: 15:20-16:00-tól (ez is előző alvásból ébredéstől függően) 17-ig

uzsi: ha ebédkor nem eszi meg az adagját, akkor alvás előtt kap valami gyümit (pl. banán, ebből megeszik egy kisebbet villával megtörve vagy karikákra vágva) ha az ebédet megette akkor 17:20kor kap uzsit, szintén valami gyümölcs joghurttal vagy túróval összesen kb. 150-170 gr

fürdés: 19:30-tól

vacsi: 20:00 körül 240 ml tápszer

alvás: vacsi után fogmosás, kb. 20:30-20:40 körül elalszik

hajnalban 3-5 között ébred egyszer enni, akkor szintén 240 ml tápszert kap. (védőnő nyünnyög miért etetem éjjel-hajnalban, de engem nem hat meg)

én etetem, nem szeretem ha beletapicskol vagy szétszór mindent illetve nem is halad vele. kiflit, kenyeret egyedül rágcsál.

sétálni, levegőzni általában az első alvás előtt és este 6-7 között szoktunk.

kedvenc játék: szeret labdázni, üres pet palackot kergetni, játékos ládából vagy a számára kialakított kupis fiókból kirámolni, mondókát, mesét, verseket hallgatni, kukucskálós könyveket nézegetni. extrább, bonyolultabb dolgok nem kötik le.

nálatok hogy zajlik a nap? ☺️

2022. júl. 31. 16:11
 2/6 A kérdező kommentje:

Ébredés 6-7 között , szopizik ha 5-6kozott nem evett .

9korul eszik zabkasat gyumivel , kenyeret ő is :)

9:30-10:00 között alszik el szopival olyan 1,5 órát

12:30 körül szokott ebédelni

14:30-15:00 körül alszik megint 1,5 órát , előtte szopizik

19:00 -19:30körül furcsi majd20:00- 20:30 körül alvas előtte szopizik

Mi reggel megyünk általában vásárolni a napi dolgokat és amikor csak tudunk kint vagyunk az udvaron.

Neki is most a kedvenc játéka a ki-be pakolas, dobozok,üvegek tetejének fel-levétele (persze segítséggel :D ) őt is most kezdtek érdekelni a konyvek. Pár oldal után mondjuk inkább rágcsál. Mondokazunk, tanul tapsizni de leginkább egésznap mászik, lepcsozik meg mindenhol ahol tud ácsorog :D

2022. júl. 31. 19:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja a 2. Ébredés után szokott kapni gyumit és általában fürdés előtt valami tej pépet, tejbegrizt ilyesmit :)
2022. júl. 31. 19:58
 4/6 anonim ***** válasza:

na igen az ácsorgás… az engem valahogy kiakaszt. 8 hónaposan már felállt, kanapé mellett lépegetett is elég hamar. (most pár napja lett 10 hónapos) én korainak tartottam, de a doki azt mondta, hogy amíg inkább mászik addig nem gond. 🤷‍♀️

a másik a fogzás. ez a napirend kb 3 hete állt be miután kijött a (még sak) 3. foga. mire az kijött alaposan megküzdöttünk a nappali és éjjeli alvással is. durva volt nagyon és mi lesz még?!🫣😬😂

2022. júl. 31. 20:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Nálunk is előbb állt mint hogy rendesen tudott volna ülni. Ő most épp a 7. Fogaval szenved 🙃🙃
2022. aug. 1. 08:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem 10,5 a babám.

5:40-7 között felébred, kicsit még játszunk az ágyban, amíg felébredek. Peluscsere, anya is felöltözik. Reggeli (BLW-zünk, ma pl zsemle volt zöldségekkel, maracuja volt a reggeli). Próbálok összepakolni, aztán cici és alszik (rajtam) egy-másfél órát. Játszunk, néha cicizik, ebédelünk aztán 14-15 körül délutáni szundi (1-1,5 óra). Játszunk, aztán nasizunk valami gyümit, pancsi és 19:30 körül ágyban van, 20 körül már alszik és néha félálomban cicizik. Nem tartjuk óramű pontossággal a napokat, de a 19:30as fekvés kell neki. 🥰

2022. aug. 1. 11:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!