Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babás-mamás csoportokban...

A babás-mamás csoportokban miért jó ezzel "haknizni"?

Figyelt kérdés

Nem vagyok aktív ezekben a csoportokban, csak olvasgatok, hátha találok hasznos ötleteket, stb.

Sokszor kérnek anyukák segítséget az éjszakai alvás rendszerezésében. 10-ből 8 válasz valami értelmezhetetlen okoskodás, ami azzal kezdődik, hogy "az én babám 2 hetes kora óta átalussza az éjszakát". Majd biztos, hogy rátesz egy lapáttal, hogy anyuka sz*rul érezze magát, mert tuti ő rontja el. Semmi érdemi, hasznos információ, vagy segítség.

Miért gondolja sok anyuka azt, hogy az ő érdeme, ha a pár hetes/hónapos gyereke végigalussza az éjszakát és főleg miért érez kényszert egy ilyen poszt alatt, hogy ezt az adott kimerült, olykor emiatt ingerült anyuka orra alá dörgörlje? Ha nem tud segíteni, miért nincs legalább annyi empátia, hogy csendben marad?

2022. júl. 31. 14:44
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

3 hónapos lesz mégcsak a babám, így a vele egykorúakkal kapcsolatos kérdéseket, kommenteket szoktam zömében csak elolvasni.

Azért egy ekkora babára kijelenteni, hogy nem is azért kel éjjel, mert éhes, vagy hogy azért kel, mert elrontok valamit, nem nyugodt, szeretetben neveljük blabla... nekem nevetséges, már bocsánat. :)

Mondom ezt úgy, hogy kel ugyan éjjel 1-2-szer minimum enni, de abszolút jól illeszkedett az alvásritmusomba, egy békés, vigyorgós baba alapvetően, szóval engem nem kimondottan zavar ez a tény. De ha valakit zavar és csak az okoskodást kapja az szerintem elkeserítő... Biztos nekik is megvan a maguk problémája, miért nem tud csak kicsit belegondolni neki milyen támogatás esne jól!? Az én kislányom pl. nem hasfájós, nem bukós, mégsem írom oda, ha valaki kérdezi mit lehet kezdeni a hasfájással, hogy az én kislányom sosem volt hasfájós és ez ám az én érdemem, mert biza nagyon odafigyelek mit eszek, tornáztatom, blabla.

2022. aug. 2. 14:33
 22/22 anonim válasza:
Mert azok azt hiszik magukról, hogy ők a legjobb anyukák.
2022. aug. 20. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!