Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csatlakoztatok babás csoportok...

Csatlakoztatok babás csoportokhoz vagy inkább felesleges rossznak tartjátok?

Figyelt kérdés
Felvetődött bennem, hogy belépek egy kismamás/babás csoportba, de barátnőim annyi rosszat mesélnek, hogy milyen kioktatók tudnak lenni az anyukák, ha nem úgy csinálsz vmit, ahogy szerintük helyes, akkor szétszednek, stb.
2019. jún. 27. 11:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Első gyereknél beleolvastam, mindenki rémisztgette a másikat, nem csatlakoztam. Másodiknál csatlakoztam, de dolgoztam, és amikor 2 hétig nem írtam, kiraktak. Harmadiknál újra beléptem, elég tapasztalatom volt már hozzá, hogy leszereljem a rémhíreket, és otthon voltam, volt is időm beszélgetni, így szuper dolognak bizonyult. :) Már 6 évesek a csimoták, de még mindig sokat dumálunk, most épp az iskolakezdés-oviban maradás a fő téma.
2019. jún. 27. 11:36
 2/16 anonim ***** válasza:
87%

Az általános csoportok pl: a XY év Z hónapi babák anyukái és hasonlók rém idegesítőek tudnak lenni. Azt tapasztaltam, hogy ha csak az azonos korú gyerek "köt össze" az kevés. Sok a vita.

Első gyerekkel különösen frusztráló volt, mivel nem a nagykönyv szerint haladt, kemény gyógytorna kellett és persze ment a dicsekvés másoktól. Kiléptem.

A tematikus csoportok viszont jók akkor is, ha nem egyezik a gyerekek kora csak nagyjából. Pl: mozgásfejlődéssel, beszédfejlődéssel foglalkozó csoportok. Rengeteget lehet onnan tanulni szakértőktől és nem csak a bezzegelés megy.

(Egyébként ettől függetlenül most második gyerekkel benne vagyok ismét a születése szerinti csoportban. Továbbra is idegesítő úgy is, hogy most jól halad a pici, de mostanra megtanultam szűrni

2019. jún. 27. 11:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte jó volt

De pár hónap alatt az agyvizem is fellforr időnként

Szóval hetente 2 hetente beleolvasok.

Nekünk itt a gyakorin jött össze egy 4 fős brigádunk. 1,5 hón belül szültünk, még kb 5-6 hetesen csapódtunk össze.

Nagyon jó, minden nap beszélünk.

Találkoztunk is.

Közben 2-en tesót is várják

2019. jún. 27. 11:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Van amelyik jó, van amelyik borzasztó. Tanácsadós csoportok általában jók, illetve nekem bejött az a csoport is ami az adott hónapé amikor ki vagyunk írva, viszont van pl éves csoport is ami tragédia...

Ki kell tapasztalni. Azzal szerintem semmit nem veszítesz ha belépsz, mert bármikor ki tudsz lépni ha nem tetszik.

2019. jún. 27. 11:58
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Őszintén? Rosszul vagyok tőlük. Elég megnézni ami itt folyik, na most babás fórumoknál szorozd fel....a babakocsis/hordozós, a 3 évig szoptatós/tápszeres, a császáros/szülős, stb..mind-mind egymásnak esik, arról nem is beszélve hogy mindenki mindent jobban tud, nehogy csokit adj, nehogy tv-t nézess vele, stb. Aki már pár hónapja anya az már mindent jobban tud mert ő ezer netes cikket elolvasott. Aki már egy éve anya, az még az atya Úristen. Szóval vannak a kioktatók.

Még vannak a semmitsemtudók (mint itt gyakorin is), aki egy nyamvadt sapkát nem tud ráadni a gyerekre, sajtot nem tud kóstoltatni, strandra nem tud menni, oviszsàkot nem tud megvenni anélkül, hogy megkérdezné A Fórumtársakat. Ez is egy idő után idegesítő hogy mennyi önállótlan tosza nő nevel gyereket.

Ha tanácsot akarsz kérni, arra tökéletes a gyerekorvos, anyud/anyós, kisgyerekes (igazi) barátnőd.

2019. jún. 27. 11:59
 6/16 anonim ***** válasza:
82%
5. vagyok, az is számomra negatív tapasztalat, hogy a legtöbb anyuka rágja felesleget vagy a semmit órákig. Pl. iskolakezdésnél a "mit vettetek és abból hányat", holott adott tanító néni úgyis előírja hogy mi kell. Vagy babakorban a "mikor kezdett mászni mert az enyém ekkor még akkor", és egymásért kéne dícsérni hogy milyen ügyes, meg a "tiétek hány szót tud 19 hósan", stb. Engem meg ráadásul nem érdekelnek vadidegen gyerekek. Barátnőim és rokonaim gyerekei igen, de azt olvasni folyton hogy melyik arctalan fórumtárs gyereke milyen kis cuki volt a minap meg hány szót ismer, valahogy hidegen hagy.
2019. jún. 27. 12:06
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem csatlakoztam. Ahogy a Facebookhoz sem. Tudod mit? Nem is hiányzik! :)
2019. jún. 27. 12:53
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Beléptem, read only módban, erősen meg kellett szűrni az infokat, de azért egy pár új dolog volt.

Aztán az egyik agyhalott feltette a kérdést, ami kiverte a biztosítékot, és akkor mindből kiléptem:

"Kislányom 13 hónapos és még nem táncol. Szerintem nagyon buta, milyen orvoshoz vigyem?"

2019. jún. 27. 12:58
 9/16 anonim ***** válasza:
83%
NE! Ne lépj be! A társaság fele hülyeségeket ír, a másik fele kioktat és akármit is csinálsz, tutti nem lesz jó. Ne szívasd meg magad ezzel.
2019. jún. 27. 14:23
 10/16 anonim ***** válasza:
64%

[link]

Ehhez javaslom, ha szeretnél szoptatni.

Jól moderálják

Sokszor elég csak olvasni és megtalálod a megoldást

2019. jún. 27. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!