Csatlakoztatok babás csoportokhoz vagy inkább felesleges rossznak tartjátok?
Egyedül a ____ kórházban szülök csoportba éptem be ahol leginkább az volt a téma, hogy melyik doki milyen, hol van a vérvétel, mikor ki van ügyeletben stb, de egy idő után a napi 5 kórházi csomagos kérdés után besokkaltam..
Most gyerekruha adok veszek csoportokban vagyok benne, az is bőven elég. Van a környezetemben több anyuka akivel tudok beszélgetni, tanácsot kérni.
Én egyetlen csoportba léptem be facebookon, de hamar ki is léptem, mert felfordult tőle a gyomrom.
Egy hozzátáplálásos facebook csoport volt, gondoltam tök jó, olvashatok hasznos recepteket, de rá kellett jönnöm, hogy az minden volt, csak nem hasznos :) ha valaki olyat tett ki, ami a magukat szakembernek vélő adminoknak nem tetszett, rögtön lehurrogták, esetleg tiltották a hozzászólást, amit ők írtak, szent és sérthetetlen volt, aki cukrosat mer adni néha a gyereknek, az máglyára való, tilos a minimális só is, ha nasit akarsz, csak házi lehet (lényegtelen, hogy a bolti agyonpermetezett, vegyszerezett gyümölcsből készítik, de hááááázi), házi kenyér, házi kifli, házi turmix, házi rudi, házi virsli, (mit beszélek virsli, az eretnekség), házi májkrém, háziminden, és emellé a tálalás is minimum nyusziformájú répa, kisautó alakú husi, amit fotóztak tökéletes beállítással, majd tapsoltak egymásnak, hogy "de lennék a gyereked" és ott voltam én, aki dolgozom, gyereket nevelek, rohanok egész nap és soha nem formáltam még kisnyuszit, rájöttem elég hamar, hogy a posztok, amiket az ott lévő hölgyek tettek fel egy torz világot tükröztek (szerintem), ami nem szólt csak és kizárólag a görcsösen tökéletes hozzátáplálásról...
Aztán elgondolkoztam, hogy a napi szintű dagasztás, süti/palacsinta sütés - kedvencem a babacsinta szóhasználat volt :O, turmixolás, filézés, párolás mellett mikor töltöttek minőségi időt a gyerekkel, uram bocsá a férjükkel? És ez így annyira hamis és annyira tukmálta, hogy én, aki nem tálalok cukimuki mesefigurákat, xaranya vagyok, így ki is léptem és még csak véletlenül se lépek be többet ilyen helyre.
Ha kérdésem van, ott a család, barátok, esetleg felteszem itt, de hasonló csoport soha többet :)
A szoptatas kerdezz-felelek csoportnak koszonhettem reszben anno, hogy sikerult vegul a sok siras kozepette a babamra hangolodni, rajonni, hogy mi az igenye valojaban, amivel nemcsak a siras, de a hasfajas is megszunt. Azota sajnos nagyon “felhigult” a csoport, igy nagyon meg kell nezni, hogy ki adja a tanacsot (kiemelt valaszadoket erdemes olvasni, a valaszuk vegen a (kv) szerepel.
A Mindent a termeszetes szulesrol csoportnak koszonhetem nagy reszben, hogy a mostani varandossagom sokkal nyugodtabb, sokkal jobban ki merek allni magunkert, es azert, amit szeretnek.
A mar nem uzemelo, de a par eve meg mukodo Egeszseges hozzataplalas csoportban nagyon sokat tanultam arrol, hogy mikoor erdemes megkezdeni a hozzataplalast, es milyen tempoban, sok megnyugtatast kaptam, mikor nem ugy ment, mint ahogy a gyerekorvos mondta. Ez ugy altalaban igaz volt nalunk a gyerekorvosi es vedonoi tanacsok egy reszere.
A Termeszetes csecsemohigienia/EC csoportnak azt koszonhetem, hogy tobb honap szenvedes utan elmult a pelenkakiutes a gyerekem fenekerol.
A Pozitiv fegyelmezes csoport sokat segitett abban, hogy a gyerekem erzelmi kitoreseit hogyan kezeljem.
Es voltak meg mas csoportok is, ahonnan sokat tudtam tajekozodni. Igy mar adott kerdesnel tudom, hogy melyik csoportban talalom a kerdeseimhez a megfelelo szakembert, vagy ha csak megertesre vagyom, akkor a hozzam hasonlo gondolkodasu anyukakat. Azokat a csoportokat kevesbe szeretem, ahol csak annyi tartja ossze a csoportot, hogy pl. egy idoben szuletnek a gyerekek. Ott tenyleg elofordult a dramazas, szemelyeskedes. Mondjuk a tobbinel is volt ra pelda, de talan nem olyan markansan. Engem ez nem riaszt vissza, mivel gyorsan, szamomra altalaban hiteles forrasbol igyis tudok informaciot szerezni. Az Edesanyak szakertoi csoportban pl. csak szakemberek valsszolhatnak egy adott posztra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!