Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babás-mamás csoportokban...

A babás-mamás csoportokban miért jó ezzel "haknizni"?

Figyelt kérdés

Nem vagyok aktív ezekben a csoportokban, csak olvasgatok, hátha találok hasznos ötleteket, stb.

Sokszor kérnek anyukák segítséget az éjszakai alvás rendszerezésében. 10-ből 8 válasz valami értelmezhetetlen okoskodás, ami azzal kezdődik, hogy "az én babám 2 hetes kora óta átalussza az éjszakát". Majd biztos, hogy rátesz egy lapáttal, hogy anyuka sz*rul érezze magát, mert tuti ő rontja el. Semmi érdemi, hasznos információ, vagy segítség.

Miért gondolja sok anyuka azt, hogy az ő érdeme, ha a pár hetes/hónapos gyereke végigalussza az éjszakát és főleg miért érez kényszert egy ilyen poszt alatt, hogy ezt az adott kimerült, olykor emiatt ingerült anyuka orra alá dörgörlje? Ha nem tud segíteni, miért nincs legalább annyi empátia, hogy csendben marad?

2022. júl. 31. 14:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
25%
szerintem az átaludt éjszaka tök egyértelmű (kb. este 8tól reggel 6ig csönd, zéró ébredés, nyilván életkortól függően, de mondjuk 1 éves kortól már ez az idősáv reális), az vitatkozik a definícióján, akinek savanyú a szőlő :P és nem, nem mázli az átalvás, hanem kőkemény meló, odafigyelés, napirend, harmonikus környezet megteremtése, a gyerek VALÓDI igényeinek megfelelően... de persze mindig könnyebb azt mondani, hogy persze, mázli. aztán ha mégis MINDENT megtenne az illető anyuka, látna csodákat. csak hát könnyebb azt mondani, hogy a gyereknek ilyen meg olyan az alaptermészete stb.
2022. júl. 31. 21:04
 12/22 anonim ***** válasza:
Akkor is mázli, az én gyerekem 5-6 hónapig nagyon jó alvó volt, de sem előtte, sem utána nem az. Abban az 5-6 hónapban maguktól működtek a dolgok, előtte utána pedig ha fejreálltam se akart működni semmilyen módszer.
2022. júl. 31. 21:19
 13/22 A kérdező kommentje:
Szerintem is mázli. Ahogy sokminden más is. 1+ évesen már biztosan alakítható sokminden, szerintem alatta nem.
2022. júl. 31. 21:54
 14/22 anonim ***** válasza:

11-es! Nem jött össze, én inkább kelek éjszaka a babámhoz, de cserébe kezdődjön a napunk reggel 7-kor, minthogy vasárnap is 6-kor már kukorékoljon, de cserébe nem kellett átmenni hozzá. És amúgy pont a fajtádról beszéltem… itt előadod, hogy mennyi melód van benne, de végeredményben pont a lényeg marad el; mit is csináltál pontosan?

Egyébként nekem az átaludt éjszaka pl este 9 és reggel 7 között van, tehát nem, a definíció nem azonos, mégis hogy lenne az? Nem minden családnál kelnek az emberek korán.

2022. júl. 31. 23:05
 15/22 anonim ***** válasza:
Hát én pl. onnantól számítom átaludt éjszakának az éjszakát, hogy elhagyta a lányom 10 hónaposan magától az éjjeli evést. Ugyanúgy csináltunk mindent, a ,,harmonikus napirendet, meg a gyerek valódi igényeit" tekintve, ám egyszer csak az éjjeli 2 evésből hirtelen 0 lett. Jókat és hosszan aludt, ha megébredt is csak annyira, hogy igyon egyet, vagy a cumit visszaadjam. Együtt alszunk, szóval tudom, hogy meg-megébred, főleg hajnalban, inni kér, stb., néha keres, hogy ,,anya!", de ez nekem nem jár ágyból kikeléssel, úgyhogy nálam átaludt éjszakának számít. 2 perc után mindenki alszik tovább.
2022. aug. 1. 12:50
 16/22 anonim ***** válasza:

Kedves 14-es, olyan szimpatikus, hogy a "fajtámról" írsz... De tessék, a teljesség igénye nélkül, amiket csináltam-csinálok annak érdekében, hogy a gyerekem gyerekkora olyan harmonikus legyen, amelyen csak lehet:

- a kezdetektől kommunikálva van vele minden (igen, születésétől fogva), mindig tudja, mire számíthat, legyen szó a következő műveletről pl pelenkázás közben vagy a másnapi programról;

- mindig kivártuk, hogy a maga tempójában forduljon, üljön fel, álljon fel (igen, jól olvasod, nem tettük hasra - és igen, 6 hónaposan mindkét irányba forgott, magától);

- nem "stimuláltuk" semmiféle magától zenélő, világító, zörgő, mozgó, (számára elérhetetlen) távolságban lebegő/forgó bizbaszokkal, csend (illetve természetes zajok és emberi beszéd) és nyugalom vette körül újszülött korától kezdve;

- nem adtunk neki olyan kaját, amihez még éretlen az emésztőrendszer / fogazata, viszont jól se lakik vele, mert elfárad a nyammogásban, hanem amíg nem tudta rendesen megenni a darabosat kb másfél éves korában, püréztünk;

- az alvásideje szent és sérthetetlen;

- újszülött korától napirend van, ami a dolgok egymásutániságát jelenti, nem azt, hogy percre pontosan ugyanakkor csinálunk mindent;

- partnerként van kezelve alapvetően, komolyan vesszük a reakcióit és mindent, amit bármilyen módon kommunikálni tud (az első pillanattól kezdve)

- mindennap megyünk szabad levegőre, hacsak megoldható, többször is.

Most hirtelen ennyi jut eszembe. Ha kevesled a konkrétumokat, kérdezz nyugodtan.

11-es voltam

2022. aug. 1. 19:56
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
18-as én is megadom mindezt a gyerekemnek sőt és képzeld mégsem aludja át az éjszakát. 2x kel fel enni este, szóval én még mindig azt mondom, hogy ez szerencse kérdése. Te szerinted, mi akiknek nem alszik jól a gyereke nem teszünk meg mindent azért, hogy nyugodtan legyen? Ne nevettesd már ki magad.
2022. aug. 1. 23:18
 18/22 anonim ***** válasza:

17-es (már ha nekem szántad, amit írtál), ha kétszer kel fel este enni, akkor vagy nem eszik eleget napközben, vagy ahhoz van szokva, hogy mellen alszik el, máshogy nem tud, és nem enni kel fel, hanem az addiktív inger hiányzik neki a visszaalváshoz. Ezekre sajnos mind van magyarázat, és lehet ellene tenni.

16-os voltam

2022. aug. 2. 10:40
 19/22 anonim ***** válasza:

Hagyd 17-es, a 18-as fajtájúak tényleg mindig okosabbnak fogják hinni magukat :D

Az, hogy a gyerek rendesen gyarapodik havonta, napközben szól ha éhes (másfél éves, de már vagy 100 szót mond), sőt a gyerek maga jelzi, hogy jóllakott, és éjszaka mégis felkel enni, mit jelent? És az, hogy néha, ha felkel a tápszeres gyerek éjjel, van, hogy kér egy kis tápszert éjszaka, van, hogy csak inkább iszik egyet és visszaalszik, na ez milyen addiktív inger? Elárulom, hogy ez is, mint olyan sokminden, érettség kérdése. Máshogy fejlődnek a gyerekek. Nem az én gyerekemről van szó, hanem az ő unokatesójáról, majdnem egyidősek, és hát látom, hogy hiába a hasonló nevelési elv és törődés (elvégre egy család vagyunk), merőben más a két gyerek. Majd 18-as, ha lesz egyszer egy rosszul alvó testvére a gyerekednek, kérlek kövess meg minket.

2022. aug. 2. 13:36
 20/22 anonim ***** válasza:
Ja és még egy gondolat: amúgy meg te is olyan vagy, mint azok, akikről szól a kérdés, nem is a kérdésre válaszoltál, csak úgy belibbentél ide mellesleg elárulni, hogy te mennyire fantasztikus vagy, hogy ilyen jól alszik a gyereked :D
2022. aug. 2. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!