Túletetem a babámat? Túl nagy a korához képest?
A babám nagy súllyal született, 4500 g és 60 cm volt. A 2 hónapos kontrollon már majdnem 7 kg (6940) volt és 66 cm. Nem kövér baba egyébként, arányos, a védőnő is ezt mondta, de hozzátette, hogy azért ne etessem túl. Valószínű genetika is hogy ilyen nagy, én 180 cm vagyok, a férjem 190, mindketten nagyok voltunk gyereknek is, de egyikünk se volt sose túlsúlyos.
A kisfiam 100%-ban anyatejes, napközben általában 2 óránként eszik. Viszont éjszaka 5-6 órát is kibír evés nélkül, ha vagyunk valahol napközben, akkor is simán elvan 3 órát. Csak otthon akar maximum 2 óránként enni, bárhogy is próbálom lefoglalni. Lehet csak unalmában eszik, és túleszi magát? Bukni is szokott elég sokszor. Tartanom kellene nappal is a 3 órát?
Anyatejeset nem tudod túletetni.
Sajnos nagyon kevés a statisztikai adata a vèdőnőknek is, de ag anyatejesek jelelmzően 4-5-6 hónapig nagyon sokat híznak, majd nagyon lelassul.
Akkor meg elkezdenek csesztetni, hogy nem gyarapszik.
Nàluk nem olyan lineáris mint a tápszereseknèl
Szia! Nem eteted túl,semmi gond nincs a súlyával,főleg,hogy jó hosszú baba is. :)
Az én kislányom is 2.hónapban 1,5kg-ot hízott. :)
Ő 3400grammal született most 5 hónaposan 9kg,viszont csak 65cm. :) Kis puffancs,anyatejes. :) Védőnő és doktornő szerint is semmi gond,majd ha már mászik akkor nem fog ennyit hízni. Nálunk azt mondták inkább azzal van a gond akinek a babája keveset hízik,mert az vagy arra utal kevés a táplálék amit kap vagy valami baj van. Szóval nyugi :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!