Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más anyukának is volt nagyon...

Más anyukának is volt nagyon lassu,nyugodt termeszetu babaja?

Figyelt kérdés
Az en kisfiam 8 honapos,de olyan szinten nyugodt es emiatt lassu is mint egy kis kameleon…nem tudom elkepzelni,hogy milyen kisfiu lehet egy ilyen bababol.Akinek esetleg van tapasztalata kerlek irja meg.Esetleg ez lehet valami betegseg is?

#lassúság #Tulnyugodt
2022. júl. 20. 16:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is ilyen volt. Azóta még jobban lemaradt mindennel. Azt akarom mondani, hogy ez lehet betegség is és ha az, akkor minden lehetőséget meg kell ragadni a fejlesztésre.
2022. júl. 20. 16:49
 2/13 A kérdező kommentje:
Es mibaja van?
2022. júl. 20. 17:33
 3/13 A kérdező kommentje:
Neurologusnal jartunk mar tobbnel is,egyelore semmit nem talaltak.
2022. júl. 20. 17:36
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Itt nem mennék bele. Annyi a tanulság, hogy hallgass a megérzéseidre. Ha aggaszt a gyerek lassúsága, érdemes tornáztatni, babaúszásra vinni, sokat együtt játszani, Dévény kezelésre vinni és a védőnőt meg a gyermekorvost időről időre megkérdezni, hogy mik a lehetőségek.
2022. júl. 20. 18:16
 5/13 A kérdező kommentje:
Pont ezt csináljuk.
2022. júl. 20. 18:25
 6/13 anonim ***** válasza:
83%
Az enyémnek semmi baja, csak egy rém lusta, motiválatlan kamasz lett belőle, aki képtelen kiállni magáért, mert nem mer közbeszólni, ha valami nem tetszik neki.
2022. júl. 20. 20:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is ilyen. Babaként nagyon nyugis volt, mindent időben csinált, de lassan megfontoltan. Játszótéren csak nézte a többi gyereket. Beszédben nagyon lemaradt, 3 éves kora után kezdett beszélni. Egy aranyos, cuki kislány, de félek az iskolától. És az óvónők szerint is tanulási zavara lesz, nem tud több dologra figyelni. Mozgása ügyetlen. De egyébként én is lassú és ügyetlen voltam, de nem volt semmilyen tanulási zavarom.
2022. júl. 20. 21:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Az en kisfiam alkati hipoton (volt) es amíg 8.5 honaposan végre el nem kezdett kuszni (s még utana is sokáig), iszonyat passzív volt. O nagyon sokáig, majdnem 7 hónapos koráig nem fordult az hatrol hasra. Négy hónapos kora óta jártunk vele először a Pető intézetbe, itthon is tornaztunk napi többször, majd mivel nem bizonyult önmagában hatásosnak, hat honaposan elvittuk Dévény terápiára is. Annak hatására kezdett először az oldalára fordulni, majd nagyon lassan a hátáról a hasára, s par het mulva a hasarol a határa, de azt is csak 1-2x csinálta, hogy “megmutassa”, h nyugi, képes vagyok rá… egy éves koráig járt devenyes szakember hozzánk hetente, illetve konduktor két hetente 17.5 hónapos koráig. Kuszni 8.5 honaposan kezdett es végig csak feloldalasan kúszott, kiülni majdnem 11 hónaposan ült ki, mászni az elso szulinapjan kezdett (nagyon lassan, de tökéletesen). Felállni kanapé mellett 13.5 honaposan, bútor mellett oldalazva lepni kb 15-6 honaposan, majd kérte a kezünket, h segítsünk neki sétálni, s egyedül 17 honaposan indult el, de akkor a fel játszóteret bejárta, majd hetekig semmi. Utana 18 honaposan hirtelen megindult.

Most ugy kell utana szaladni, egy percre nem lehet magára hagyni. Kognitív terén is behozta magat.

Azonban ebben több mint egy ev kemeny munkája van mind szülő mind gyerek részről.

Remelem, segített valamennyit a sztori :) kitartás es ha az anyai szíved azt súgja h valami nem ok, akkor járj utana :)

2022. júl. 20. 21:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolso! Az a problema hogy mar nem tudok mit tenni.Neurologus latta mar 5! Deveny,tsmt,uszasra jarunk,így mozgasban egyaltalan nincs elmaradva..4hosan forgott,5 hosan kiszott,6 hosan felult,7 hosan felallt,most 8 hosan probal lepegetni oldalazva de az meg nem megy..elol jarunk a mozgasban,viszont az egesz hyerek annyira nyugidt es passziv mint egy lassitott csiga…covidos voltam terhesen ket hetig eleg kemenyen..ettol felek..de senki nem tud semmit mondani.
2022. júl. 20. 22:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Akkor lehet, h ilyen a természete. Vannak lassabb tempera mentumu babák, emberek (en ilyen vagyok es voltam gyerekként is)

Azonban ha belül aggodsz, akkor en kérnek sokadvelemenyt.

Utolsó voltam

2022. júl. 20. 22:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!