Más anyukának is volt nagyon lassu,nyugodt termeszetu babaja?
Az en kisfiam alkati hipoton (volt) es amíg 8.5 honaposan végre el nem kezdett kuszni (s még utana is sokáig), iszonyat passzív volt. O nagyon sokáig, majdnem 7 hónapos koráig nem fordult az hatrol hasra. Négy hónapos kora óta jártunk vele először a Pető intézetbe, itthon is tornaztunk napi többször, majd mivel nem bizonyult önmagában hatásosnak, hat honaposan elvittuk Dévény terápiára is. Annak hatására kezdett először az oldalára fordulni, majd nagyon lassan a hátáról a hasára, s par het mulva a hasarol a határa, de azt is csak 1-2x csinálta, hogy “megmutassa”, h nyugi, képes vagyok rá… egy éves koráig járt devenyes szakember hozzánk hetente, illetve konduktor két hetente 17.5 hónapos koráig. Kuszni 8.5 honaposan kezdett es végig csak feloldalasan kúszott, kiülni majdnem 11 hónaposan ült ki, mászni az elso szulinapjan kezdett (nagyon lassan, de tökéletesen). Felállni kanapé mellett 13.5 honaposan, bútor mellett oldalazva lepni kb 15-6 honaposan, majd kérte a kezünket, h segítsünk neki sétálni, s egyedül 17 honaposan indult el, de akkor a fel játszóteret bejárta, majd hetekig semmi. Utana 18 honaposan hirtelen megindult.
Most ugy kell utana szaladni, egy percre nem lehet magára hagyni. Kognitív terén is behozta magat.
Azonban ebben több mint egy ev kemeny munkája van mind szülő mind gyerek részről.
Remelem, segített valamennyit a sztori :) kitartás es ha az anyai szíved azt súgja h valami nem ok, akkor járj utana :)
Akkor lehet, h ilyen a természete. Vannak lassabb tempera mentumu babák, emberek (en ilyen vagyok es voltam gyerekként is)
Azonban ha belül aggodsz, akkor en kérnek sokadvelemenyt.
Utolsó voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!