Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felújítás kisbaba mellett?

Felújítás kisbaba mellett?

Figyelt kérdés

Van egy hat hós babám, anyatejes. Felújítás lesz, méghozzá olyan, ami a teljes hazat érinti, egyszerre, nem apránként (fűtés). Előbb sajnos nem tudtuk megcsináltatni. Nagymamák, nagyszülők ilyen olyan okok miatt kizárva, se barátnő, se rokon, se senki akire számíthatnánk (ilyen olyan okból, de főként mivel aki még el, az messze él, az ország másik végében, de amúgy sem repesne az örömtől egyikük se, ha odamennénk, se én, se ők ez csak zárójel, csak azért írom, mert ez nem megoldás.)

Hogyan lehetne megoldani? Valami baba barát szálloda? Gondolom az jó sok pénz és sajnos itt a környékünkön nem is láttam olyat, ami erre a kb 3 hétre megfelelő lenne (2het a fűtés, plusz egy helyen vízcső, plusz utana egy hét a festés)

Mit tennétek? Akik hasonló helyzetben voltak, h nem tudtak senkihez menni, hogy oldottátok meg? És utána a takaritast? Egy ilyen után rengeteg szutyok lesz, és akárhogy is segítenék, baba mellett nem tudok takaritani úgy, hogy nincs kire hagyjam. Kivitelezhetetlennek látom, hogy itthon maradjunk, de nincs ötletem.

2022. júl. 19. 08:22
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Írtam h a parom home office. És a hely nagyságának azt is értem, h pl a babát azért fürdetni kell. Egy kicsi zuhanyzósban nehezen menne.

Es minden tiszteletem a három gyerekes anyahoz is, fentebb, de nekem első gyerekem, nincs se anyam, se anyósom, aki segítsen, de tapasztalatom, amire alapozhatnek, és baromira nem érzem könnyűnek a helyzetem, felújítás nélkül sem. Ha három lenne nekem is, valószínű már több rutinom lenne.

2022. júl. 19. 09:30
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Túl nagyok az igényeid szerintem azért nem találsz. Abszolút nem sértésből írom.:) De hidd el, miután kész lesz a házatok, már nem fogod bánni, ha most szűkölködtök egy kicsit.
2022. júl. 19. 09:34
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Mert apartmanba csak zuhanyzó van? Nem értelek. A baba kád felállítva elfér pici helyen is vagy ha nem akkor a szekrény tetején. WiFi van mindenhol így a home Office is megoldott. Én elhiszem, hogy semmi kedved az egészhez mert nekem se lenne így, de ha mindenre pattogsz és kifogást keresel, azzal nem nekünk csinálsz rosszat hanem magatoknak.
2022. júl. 19. 09:38
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

Három hét nem a világ.

Szerintem nagyon jó ötleteket írtak előttem.

Ha ekkorák az igényeid, legyen hozzá pénzed. Szerintem bármekkora szoba megfelelő. Egy féléves gyerek mindenütt kibírja, ha az anyja vele van. Egy albérletben lenne a legolcsóbb, de az éppen kisgyerekkel problémás, sokan nem szeretik kiadni így. Esetleg próbálj meg olyan helyet találni, amit szeptembertől diákok bérelnek. A lakókocsi sem rossz ötlet, bár biztosan kényelmesebb egy négycsillagos szállodában. Az kb. 700 ezer félpanzióval. (A Granada hotel árával számoltam)

2022. júl. 19. 09:47
 25/43 A kérdező kommentje:

Mondjuk az lakás kereső ötleteket megköszöntem, úgyhogy nem értem, hogy jön az, h semmi sem jó. Az apartmanokra meg igen, pattogok. Az sajnos sehogy sem opció. A hotel lenne, de az sok, a panziók is sokba kerülnek, raadasul azok ehhez még kvázi munkasszallasok is. Az én babám sem a leghangtalanabb fajta. Egy panzióban ahol papírból van a fal, kíváncsi vagyok, hányadik éjszakán vágnának ki minket. És ismét mondom egy hónapról van szó majdnem. Persze, h máshogy állok hozzá, mint hogyha csak egy hétről lenne szó.

Azt már meg sem merem említeni, h macskánk is van. Ő valószínű megy cica panzióba.

2022. júl. 19. 09:47
 26/43 A kérdező kommentje:
Na akkor ha az csak 700 ezer, megyek oda... 😅 A tavalyi panzió ahol voltunk, és ami kb munkás szállás, 560 egy hónapra.. Kb 250-300ban lőttem meg az összeget. Ennyiért csak találok lakást is egy hónapra.
2022. júl. 19. 09:50
 27/43 A kérdező kommentje:
Mondjuk az igaz, h most nyár van, az meg ősszel volt. Egy hónap múlva jönnek a munkások dolgozni.
2022. júl. 19. 09:50
 28/43 anonim ***** válasza:
92%
Ha ennyire nincsenek opciók, én mégis elgondolkodnék a helyedben, hogy mégiscsak elviselem az ország másik felében élő nagymamát. Az igényeidnek megfelelő szállást olcsón nem fogsz kapni, főleg nem 2-3 hétre. Egyébként én sem látom kivitelezhetetlennek azt, hogy otthon maradtok. Azért egy fűtés csere közel sem jár annyi kosszal, mint gondolod. Nekünk fél éve lett az összes régi öntöttvas radiátor és fűtéscső kiszedve és aljzatba süllyesztett flexibilis csövekkel, új radiátorokkal megoldva a fűtés. 9 hónapos a babám, kibírtuk.
2022. júl. 19. 09:51
 29/43 A kérdező kommentje:
Én elviselném, de nincs nagymamám. Anyósom van, aki az idei ötödik pasijaval éli világát unokarol hallani sem akar. Meg anyam, aki szegény demens, és apolasra szorul. Apám már nem él, apósom meg Dániában, és kb annyira érdekli őt is, mint anyosomat. Ugyh sajnos nincs kit elviseljek. De ezt nem akartam részletezni.
2022. júl. 19. 09:55
 30/43 A kérdező kommentje:
Nekünk nincs radiátor. Egyik szibaban semmilyen fűtés sem. Régi, 50 éves ház. Kérdeztem a kivitelezőt, de nem ajánlotta, h maradjunk. Nem kifogás, ez van. A villany szerelés is más, ha van mit újra húzni vagy mint esetünkben, h fal vezeték volt, és horonymaras az egész.
2022. júl. 19. 09:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!