Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felújítás kisbaba mellett?

Felújítás kisbaba mellett?

Figyelt kérdés

Van egy hat hós babám, anyatejes. Felújítás lesz, méghozzá olyan, ami a teljes hazat érinti, egyszerre, nem apránként (fűtés). Előbb sajnos nem tudtuk megcsináltatni. Nagymamák, nagyszülők ilyen olyan okok miatt kizárva, se barátnő, se rokon, se senki akire számíthatnánk (ilyen olyan okból, de főként mivel aki még el, az messze él, az ország másik végében, de amúgy sem repesne az örömtől egyikük se, ha odamennénk, se én, se ők ez csak zárójel, csak azért írom, mert ez nem megoldás.)

Hogyan lehetne megoldani? Valami baba barát szálloda? Gondolom az jó sok pénz és sajnos itt a környékünkön nem is láttam olyat, ami erre a kb 3 hétre megfelelő lenne (2het a fűtés, plusz egy helyen vízcső, plusz utana egy hét a festés)

Mit tennétek? Akik hasonló helyzetben voltak, h nem tudtak senkihez menni, hogy oldottátok meg? És utána a takaritast? Egy ilyen után rengeteg szutyok lesz, és akárhogy is segítenék, baba mellett nem tudok takaritani úgy, hogy nincs kire hagyjam. Kivitelezhetetlennek látom, hogy itthon maradjunk, de nincs ötletem.

2022. júl. 19. 08:22
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
#10 vagyok. Még annyi: akár direkt a város csoportjaiban is közzéteheted a bejegyzést, hogy minél több potenciális emberhez eljusson.
2022. júl. 19. 08:54
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Egy hónapra kivesztek albérletbe egy lakást, ha otthon nem akartok maradni. Még mielőtt újra leírod, hogy ezt nem lehet megcsinálni: hasonlót csináltam végig három gyerekkel. Estére mindig varázsoltak nekünk vizet a szakik (jó, volt, hogy csak egyetlen működő csap volt, de az is víz), wc-t vödörből lehúztuk, a bútortakaró fóliákat pedig esténként fel lehet emelni az ágyakról. Ráadásul a szakik is emberből vannak, nyugodtan meg lehet velük beszélni, hogy x szobával kezdjenek, azt csinálják meg komplett, hogy utána ott lehessen élni. A főzés ilyenkor természetesen felejtős, rendelni kell az ebédet és csak egy melegítő helyre van szükséged. Mosogatás helyett pedig papírtányér erre a pár hétre.
2022. júl. 19. 08:59
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
Azért Kecskemét nem vészes, és a környéken vannak kisebb városok, biztos tele van a környék panzióval. Nem egészen értem, mit értesz baba barát alatt? Kaptok egy szobát saját fürdővel, viszed a gyerek játékait, amiket kell és pont. Ha a konyha közös főzni akkor is tudsz. Vagy kemping a környéken ahol lakókocsit is adnak.
2022. júl. 19. 09:00
 14/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezt fogom tenni. A helyzetet amúgy bonyolítja, h a férjem home officeban van, ugyh úgy kell megoldani, h ő is tudjon dolgozni. Remélem, találatok majd ilyent valami csoportban.
2022. júl. 19. 09:00
 15/43 A kérdező kommentje:
Baba barát, hogy van elég hely. Pelenkázónak, baba kocsinak, stb. Nem hagynám kint a baba kocsit. Van igen sok, de iszonyat drága. 15-20 nm meg nagyon keves. Közös konyha inkább ne legyen, mert akkor az tele van munkasokkal. Tudom, sajnos tapasztalat. Tavaly villamos áram felújítás volt, azt hittem jó szallast találok, hát tele volt munkassal, láttam, amit láttam, éreztem amit éreztem, én inkább ott nem kozoskodok se konyhával, se semmivel.
2022. júl. 19. 09:02
 16/43 anonim ***** válasza:
97%

Hát így nehéz bármit is csinálni, hogy semmi nem jó.

Pelenkázni 1 hónapon át az ágyon is lehet, babakocsi összecsukva szekrény mellé állítva elfér netán az ágy alá. Valamiből pedig engedned kell. Ha nincs pénz jobbra, akkor nincs.

2022. júl. 19. 09:05
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Én is egy apartmant vagy egy lakást bérelnék ennyi időre, nem szállodát, az tényleg drága lenne (meg hát az nem is annyira kényelmes szerintem). Kecskeméten/környékén egész biztosan találni elérhető áron. Vagy legalábbis, nem annyira drágáért, mint egy szálloda lenne.

Mondjuk a pelenkázónak nem kell sok hely, azt megoldja az ember az ágyon vagy a szőnyegen is akár, az nem annyira lényeges, de valóban jó, ha van legalább 2 szoba, ha a férjed otthonról dolgozik, hogy félre tudjon vonulni ha esetleg szükség van rá.

2022. júl. 19. 09:10
 18/43 A kérdező kommentje:
Sajnos éltem elég sokat munkasszallason is, még mikor kulfoldon dolgoztam. És a tavalyi felújítás alatti szallason sem volt jobb a helyzet. Hidd el, ha nem lenne 6 hós babám, nem válogatnek így. De muszáj. És a férjemnek is dolgozni kell a 3 hét alatt. Egyébként megpróbálom magán embertől keresni, mert egy hónapra a legotvarabb panzió is fél millió. Ennél olcsóbban is csak találok valami lakást, ahol van egy konyha, mosógép, meg elég hely harmunknak.
2022. júl. 19. 09:10
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

De hiába válogatsz, ha a pénz miatt nincs sok opció.

Én megértem, de egy fél évessel könnyű, mert nem mászik és sétál, sok hely nem kell. Én egy egy évessel vagyok másfél éve egy kis szobában és minden cuccunk itt van bent, mondjuk már 1 hónap és költözünk végre.

2022. júl. 19. 09:23
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg lehet egyezkedni szerintem és ennyi éjszakánál csak adnak kedvezményt. Még ezt is meg lehet próbálni.
2022. júl. 19. 09:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!