Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vált ki akkora megrököny...

Miért vált ki akkora megrökönyödést, hogy nem szeretném kiszúratni a születendő kislányom fülét?

Figyelt kérdés

Akinek eddig mondtam, hogy sem én, sem a férjem nem pártoljuk ezt a szokást, mindenki hüledezett, hogy miiiii???

Miért annyira fontos ez? Anélkül nem tudják, hogy kislány vagy mi?

😄

2022. júl. 16. 18:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kilövették újszülöttként, de óvodában egy gyerek kitépte a fülemből cimpástul. Ez miatt is az én lányom már nem kapott.
2022. júl. 17. 00:03
 22/30 anonim ***** válasza:
92%

Nekem kilövették, beletettek egy karikát, amibe sikerült beleakasztani az ujjam és így kis híján letéptem a fülem.

6 évesen újra akartam, elvittek, egyet lőttek, a másikat mar nem hagytam.

Most 30 vagyok, clipset hordok néha, és eszemben sincs lyukasztani.

Szerintem jó, hogy az o döntése lesz, a véleményeket meg hagyd elmenni a fülbevalós, vagy anélküli füled mellett. :)

2022. júl. 17. 06:50
 23/30 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem az a barbárság, hogy el akarják dönteni a gyerek helyett, hogy akar-e fülbevalót vagy sem. A lyuk örökre ott marad.

Miért nem lehet megvárni, hogy annyi idős legyen, hogy maga is akarja? Húgom pl. 6-7 évesen maga kérte.

Nekem keresztelés után már ki volt lyukasztva. Utáltam, ovisként mindig a ruhámba akadt. 5 évesen aztán meguntam, és kiszedtem egyedül.

Kamaszként akartam magam fülbevalót, akkor újra ki lett lövetve.

Vagy azt hiszik még mindig, csak ebből lehet megállapítani, hogy kislány-e a baba?

2022. júl. 17. 10:27
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

2 éves múlt a kislányunk, és nincs fülbevalója. Soha senki nem szólt emiatt nekünk.

Én is kb 7 éves voltam, amikor ki lett lőve a fülem, így nálunk a nagyszülők sem tartják fontosnak, hogy a kislánynak legyen fülbevalója. Majd lesz neki, ha ő szeretne.

2022. júl. 17. 10:42
 25/30 anonim ***** válasza:
61%

23assal nagyrészt egyet értek, annak ellenére, hogy felismerem, hogy hibás a gondolat.

"Szerintem az a barbárság, hogy el akarják dönteni a gyerek helyett, hogy akar-e fülbevalót vagy sem. A lyuk örökre ott marad.

Miért nem lehet megvárni, hogy annyi idős legyen, hogy maga is akarja? Húgom pl. 6-7 évesen maga kérte."

Egy 6-7 éves sem elég érett ahhoz, hogy eldönthesse legyen e egy életreszóló lyuk a testén! Ekkora felelősséget átruházni már szinte bántalmazás.

Akkor lehet ez, ha a szülő szeretne lyukat a gyerek testére, de nem feltétlen ragaszkodik hozzá, így a gyerek úgy érezheti, hogy ő döntött magáról. Ami igazából nem igaz, mert ha én nem akarnék lyukat a testére, nem lehetne rajta lyuk:) Szóval igazából én döntöttem, hogy lehet, de úgy teszek, mintha az ő döntése is számítana.

Szóval remélem senki sem gondolja komolyan, hogy egy 7 éves majd megmondhatja, hol legyen piercingje, ha a szülő nem szeretné. A szülőé a valódi döntés, csak okosba úgy csináljuk, hogy a gyerek a sajátjának higgye/érezze.

2022. júl. 17. 10:50
 26/30 anonim ***** válasza:
66%

"ha a szülő szeretne lyukat a gyerek testére, de nem feltétlen ragaszkodik hozzá"

Vagy ha a szülőnek hót mindegy. Ha szeretném, hogy legyen, akkor megcsináltattam volna neki, vagy presszionálnám, hogy akarja már! De nem teszem. Ha nem akarja, nem fogom ráerőltetni. Ha akarja, akkor pedig valóban az ő döntése, akár 3, akár 7, akár 15 éves és mivel egy füllyukasztás nem olyan súlyú döntés, ami örökké megváltoztatja az életét, hisz egy társadalmilag teljesen elfogadott szokás. Nem úgy, mint egy tetoválás vagy fülbevalótól eltérő testékszer, így túlzás arról beszélni, hogy túl nagy döntés egy gyereknek.

Nekem 3 évesen lett, lányom 7 évesen se akar.

2022. júl. 17. 11:51
 27/30 anonim ***** válasza:
83%

23-as vagyok. Nem áttolnám a felelősséget, hanem ekkora gyerek már megérti, ha elmagyarázzuk neki, hogy a belövés bizony kicsit fájni fog, és hogy utána is nyoma marad.

Nyilván nem első fellángolásra vinném füllövetésre, hanem várnék annyit, hogy kiderüljön, mennyire akarja komolyan.

De alapvetően nem akarnám lebeszélni róla.

Abból indulok ki, hogy a húgom annyi idősen tudta, mit akar (pedig sírt kilövéskor, de a vágy, hogy fülbevalója legyen, erősebb volt benne), én is 5 évesen el tudtam dönteni, hogy nem akarom. Ahogy pl. nem hagytam már ovisként sem, hogy anyám szoknyát és harisnyát adjon rám, mert utáltam, és hiába voltam kislány, nem kötelező kellék, ahogy a fülbevaló sem.

Egyébként a vallással pont így vagyok. Nem fogjuk megkereszteltetni, én nem járok templomba, ha ő magától kitalálná, hogy menni akar, támogatnám, annak ellenére, hogy én mit gondolok az egészről.

2022. júl. 17. 12:11
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

7!

Megkérdeztem anyukámat a véleményedről,aki 42 évig volt óvónő.

Szerinte is hülyeség.

Én elhiszem, hogy Budapesten a fiatal liberális anyukák ezzel nyugtatják magukat amiatt,hogy még egy normális fülbevalót se képesek venni a kislányuknak. De normális helyeken ez alap. És nem a csúnya (?? Olyan nincs is) babák kapnak...Jézusom... Minden kislány.

1.5 éves korában a lányom már nézegette magát a tükörben, hogy milyen szép fülbevalója van...egy kislányhoz ez hozzátartozik. Mint a nyaklánc, a karkötő és a gyűrű is. Ha akar. Azért lány,és nem fiú.

2022. júl. 17. 13:11
 29/30 anonim ***** válasza:
80%

3 lányunk van. Majd akkor kapnak ha ők szeretnék.

9 évesen kaptam én is saját kérésre. 18 éves korom óta nem hordok füllbevalót, amit amúgy mindig is utáltam 😅

2022. júl. 17. 18:18
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
30 éve anyám is úgy gondolta, hogy a kisbabák rondák fülbevalóval és majd lesz nekem, ha én akarom, ahogy 50 évvel ezelőtt a nagymamám is ezt gondolta a saját lányainál...
2022. júl. 18. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!