Miért vált ki akkora megrökönyödést, hogy nem szeretném kiszúratni a születendő kislányom fülét?
Akinek eddig mondtam, hogy sem én, sem a férjem nem pártoljuk ezt a szokást, mindenki hüledezett, hogy miiiii???
Miért annyira fontos ez? Anélkül nem tudják, hogy kislány vagy mi?
😄
Szar a környezeted.
Körülöttem még azon se néz senki, hogy a majdnem 7 évesnek sincs. Még nem kérte. Nekem annak idején 3 évesen lőtték ki, akkor kértem.
Azért, mert naaaagyon sokáig ez volt a szokás.
A másik ok pedig,hogy egy baba könnyebben viseli sokkal. Nem is piszkálja,nem gyullad be, stb. Valamint nem emlékszik a fájdalomra.
Egy ovis-iskolás kislány már hiába szeretne fülbevalót, egyrészt fél a fájdalomtól,nagyobb eséllyel piszkálja és nagyobb eséllyel gyullad be neki.
Ezért. Egyszerűbb pici korban.
Mi kilövettük a lányomnak. Komolyan mondom,semmi gond nem volt a fülével utána. 1 évig volt benne a gép által belőtt,utána kapott arany gyermekfülit.
Én nem ítélem el,aki nem löveti ki. Egyéni döntés.
1, igen, vidék.
Úgy vettem észre, hogy ez tényleg így vidéken, falun divat még nagyon, szinte presztízs.
Számomra nem esztétikus egy pici baba fején, hogy ott csillog már pár hetesen - ez a véleményem.
Ráadásul nekem is ki volt kiskoromban, és utáltam mindig, már rég nem hordok.
Szerintem csak azokét szokták kiszúratni, akiknél nem egyértelmű, hogy fiú-e vagy lány - én is láttam már olyan babát, akin csak a füli segített! :D
Én sem szúrattam ki a gyermekemét, nem gondolom, hogy jogom lenne hozzá. Majd ő később eldönti, hogy akarja-e !
Most 2,5 éves, én sem szúrattam ki a fülét, majd ha ő maga szeretné, kap fülbevalót. Csak anyám tette szóvá, hogy mikor fogom, és hogy a kislánynak kell. Kaptunk ajándékba arany babafülbevalot, megköszöntük, elraktuk.
Szerintem amúgy nagyon csúnya is egy kisbaba fülbevalóval, annyira természetellenes látvány.
Nekem is anyám az egyik szószólója ennek. 😄
Én pl anno aludni sem bírtam benne. Gondolom nekik sem szedik ki minden lefekvés előtt.
Engem ez a "mert kell" meg "úgy illik" háborított fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!