Miért vált ki akkora megrökönyödést, hogy nem szeretném kiszúratni a születendő kislányom fülét?
Akinek eddig mondtam, hogy sem én, sem a férjem nem pártoljuk ezt a szokást, mindenki hüledezett, hogy miiiii???
Miért annyira fontos ez? Anélkül nem tudják, hogy kislány vagy mi?
😄
A babák is érzik, nyomja őket, zavarja őket, de nem tudja megpiszkálni, mert nem képes ilyen mozgásra, nyűgösebb lesz miatta. Tök rossz lehet, nem szivatnám ilyennel szegényt. Fáj nekik is, és szerintem "nagyobb" sokk, ha úgy kell a babának elviselnie valami rosszat, hogy fogalma sincs, miért történik, bőven elég neki megszületnie, meg vért vesznek tőle, meg ilyesmi, ne még a fülét is szúrják..
Amúgy pont most lövettük ki a 7 évesemnek, az se volt semmi, ha újra csinálhatnám, egyszerre ketten lőnék ki, mert 45 perc volt rábeszélni, hogy a másik fülét is lövessük ki, miután rájött, hogy az első kellemetlen. Nem gyulladt be meg semmi, már értelmes, nem piszkálta, csak a kötelező forgatásokat:) most szedtük ki 3 hét után, makulátlan. Nem is vérzett amúgy, mikor lőtték, azt mondta nem is fájt, de azért nem akarja, nyomást érzett. Ha újra csinálhatnám, bekenném a fülét emlával, attól még nyomást se érzett volna:) Szerintem azért jobb így nagyobbként, mert jobban látszik, hol lesz a közepe a fülén. Kicsiknél pár milimétert is nehéz belőni pontosan, aztán majd ahogy nő derül ki, hogy pont középre sikerült e a lyuk..
Ja és kényelmetlen vele aludni, én is tudom, biztosan te is tudod. Meg aztán kicsiként szívni, hogy beleakad a hajába játszásnál.. a nagyobbak már nem úgy játszanak, itt kevésbé gond. Nekem tetszik az is, hogy "nagylánynak" érezheti magát, hogy dönthetett a saját testéről, szerintem fontos pont volt neki, büszke volt magára, utána mindenkinek felvágott vele:). A fülbelövő csaj mesélte, hogy sokszor az egyikig jutnak csak el, hazaviszik a másikat és később visszamennek vele, hogy lőjék be azt is, ha megnyugodott a gyerek, és a másikat is akarja. Az enyém emlékszem, hogy be volt gyulladva, de ott nem is voltak olyan sterilek 20 évvel ezelőtt.
7! Ez viszont nagyon nagy butaság!
Az én lányom nagyon szép. Gyermekszépségversenyre is akarták,hogy nevezzem. (Dehogy viszem oda...)
Szóval nem azért kapott fülit.
14: attól még nem lesz valami butaság, csak mert te annak tartod.
Ez csupán vélemény és tapasztalat - s minden kivétel csak erősíti a szabályt.
Gratulálok a szép lányodhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!