Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vált ki akkora megrököny...

Miért vált ki akkora megrökönyödést, hogy nem szeretném kiszúratni a születendő kislányom fülét?

Figyelt kérdés

Akinek eddig mondtam, hogy sem én, sem a férjem nem pártoljuk ezt a szokást, mindenki hüledezett, hogy miiiii???

Miért annyira fontos ez? Anélkül nem tudják, hogy kislány vagy mi?

😄

2022. júl. 16. 18:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk sem fontos ez. Nekem 7 évesen lett mert kértem. Ismerőseim attól szenvednek hogy a fogfájásnál próbálja kitépni a füléből, több babánál is.
2022. júl. 16. 19:01
 12/30 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk senki nem problémázott ezen.
2022. júl. 16. 19:59
 13/30 anonim ***** válasza:
72%

A babák is érzik, nyomja őket, zavarja őket, de nem tudja megpiszkálni, mert nem képes ilyen mozgásra, nyűgösebb lesz miatta. Tök rossz lehet, nem szivatnám ilyennel szegényt. Fáj nekik is, és szerintem "nagyobb" sokk, ha úgy kell a babának elviselnie valami rosszat, hogy fogalma sincs, miért történik, bőven elég neki megszületnie, meg vért vesznek tőle, meg ilyesmi, ne még a fülét is szúrják..

Amúgy pont most lövettük ki a 7 évesemnek, az se volt semmi, ha újra csinálhatnám, egyszerre ketten lőnék ki, mert 45 perc volt rábeszélni, hogy a másik fülét is lövessük ki, miután rájött, hogy az első kellemetlen. Nem gyulladt be meg semmi, már értelmes, nem piszkálta, csak a kötelező forgatásokat:) most szedtük ki 3 hét után, makulátlan. Nem is vérzett amúgy, mikor lőtték, azt mondta nem is fájt, de azért nem akarja, nyomást érzett. Ha újra csinálhatnám, bekenném a fülét emlával, attól még nyomást se érzett volna:) Szerintem azért jobb így nagyobbként, mert jobban látszik, hol lesz a közepe a fülén. Kicsiknél pár milimétert is nehéz belőni pontosan, aztán majd ahogy nő derül ki, hogy pont középre sikerült e a lyuk..

Ja és kényelmetlen vele aludni, én is tudom, biztosan te is tudod. Meg aztán kicsiként szívni, hogy beleakad a hajába játszásnál.. a nagyobbak már nem úgy játszanak, itt kevésbé gond. Nekem tetszik az is, hogy "nagylánynak" érezheti magát, hogy dönthetett a saját testéről, szerintem fontos pont volt neki, büszke volt magára, utána mindenkinek felvágott vele:). A fülbelövő csaj mesélte, hogy sokszor az egyikig jutnak csak el, hazaviszik a másikat és később visszamennek vele, hogy lőjék be azt is, ha megnyugodott a gyerek, és a másikat is akarja. Az enyém emlékszem, hogy be volt gyulladva, de ott nem is voltak olyan sterilek 20 évvel ezelőtt.

2022. júl. 16. 20:01
 14/30 anonim ***** válasza:
17%

7! Ez viszont nagyon nagy butaság!

Az én lányom nagyon szép. Gyermekszépségversenyre is akarták,hogy nevezzem. (Dehogy viszem oda...)

Szóval nem azért kapott fülit.

2022. júl. 16. 20:43
 15/30 anonim ***** válasza:
39%

14: attól még nem lesz valami butaság, csak mert te annak tartod.

Ez csupán vélemény és tapasztalat - s minden kivétel csak erősíti a szabályt.

Gratulálok a szép lányodhoz! :)

2022. júl. 16. 20:54
 16/30 anonim ***** válasza:
82%
Nekem felnőtt koromban csinálták, akkoriban még nem lőtték, hanem tűvel szúrták át. Eléggé megszenvedtem vele, fájt, begyulladt.
2022. júl. 16. 21:00
 17/30 anonim ***** válasza:
94%
Egy lehetőség ez csak arra, hogy a mindent is megmondó, mindent is jobban tudó okos emberek az orrod alà dörgöljék, hogy szerintük màshogyan kellene nevelni a gyerekedet. Értsd ez alatt: öltöztetni, etetni, altatni, fogkalkoztatni, vagy éppen fület lyukasztani, vagy nem lyukasztani. Mióta gyerekem van, én is megdöbbenve tapasztalom, hogy érdekes módon mindenki jobban tudja, mi a jó a gyerekemnek, mint én, aki a legjobban ismeri. Nem kell törődni velük. Ez jelenleg a te döntésed, ill. a pàrodé.
2022. júl. 16. 22:13
 18/30 anonim ***** válasza:
82%
Nem lövettem ki a kislányom fülét. Majd ha kéri,nagyobb korában elmegyek vele. Volt kicsinek elég sok nyűge.Nem akartam még ezt is.. Vidéken élünk, itt már többeket tudok hogy ugyanígy döntöttek 30as korosztályú szülők. 🙂
2022. júl. 16. 22:28
 19/30 anonim ***** válasza:
62%
Atyaég, hogy milyen barbárok vannak még… én elborzadok, ha kisbabát fülbevalóval látok és itt kezdődik az, hogy tisztelem-e a gyermekem testét, hogy aztán ő is tisztelje, védje önmagát, tudja, hol vannak a határai. Még egy kényelmetlen ruhát se adok rá, végtelenül sajnálom, ha megüti magát, akkor talán normális, hogy divatból nem csonkítom meg a testét egy fájdalmas művelettel. (A társadalomtudományban használatos a test különféle drasztikus megváltoztatására a csonkítás fogalma, ami főleg törzsi kultúrákban fordul elő különféle babonák miatt, meg hát ugye nálunk az agymosott divat eredményeképp.) Nekem óvodában lőtték ki, tök szimmetrikusan, de néha látok olyan füleket, ahol teljesen csálék a lyukak, na, az övékét csecsemőkorban csinálták…
2022. júl. 16. 22:39
 20/30 anonim ***** válasza:
78%
Vannak olyan emberek, akik szerint egy kislány babának alap, hogy legyen fülbevalója. Talán a szokás miatt. Igaz az én gyerekkoromban is szokás volt, én mégsem tetettem a lányom fülébe. Lehet azért, mert én sem szeretem. Az is elképzelhető, hogy inkább az olyan anyukák ragaszkodnak hozzá, akik úgyszintén nem tudnak élni fülbevaló nélkül. De olyanról is hallottam, hogy vki azért rakatott a lánya fülébe, mert babaként simán nézték fiúnak, mert olyan pici haja volt, hiába öltöztették lányosan.
2022. júl. 16. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!