7 hónapos baba étvágytalan, nehezen eszik hónapok óta, mit tegyek?
Nekem még a kanál ami eszembejutott. A gyerekem, ha fogzik akkor kanállal kb semmit nem eszik. Ilyenkor jön a trutyizós kézzel evés, de legalább eszik. Vannak napok amikor szinte csak babapiskótán, sajtos kiflin él, mert az segíti az ínyén áttörő fogat. 1-2 ilyen nap belefér, mert amúgy mindent megeszik.
Viszont türelem. Az enyém iszsz volt 16 hós koráig. 13 hós volt mire úgy ahogy kiváltottam 3 főétkezést, de azért kínáltam utána tejjel és volt, hogy el is fogadta. Teljesen 15 hósan szokott le a nappali ciciről, 16 hósan pedig a 2 altatáshoz(du és esti) kapcsolódó szopiról. Most 17 hósan tudom azt mondani, hogy teljesen,véglegesen kiváltottam neki!
Az én Fiam 9 hónapos, tápszert eszik főként, a hozzátáplálás 6 hónapos korától megy. Eleinte nagyon szívesen megette az üveges ételeket, de az utóbbi időben inkább csak cumisüvegből kéri az ételt! Nem erőltetem, majd elfogadja később, a védőnőnk szerint a meleg is közrejátszik, nem kívánják a szilárd ételt!
Úgy eszik mást, hogy amikor mi eszünk oda ültetem etetőszékben az asztalhoz, és kap a miénkből, amit megehet. Ha olyat főzök, ami Neki még nem adható, akkor úgy csinálunk, mintha a mi tányérunkból kapná (tehát becsapjuk ☺️). Így szinte mindent megeszik.
16-os. Súlya szerintem rendben van. Fiam 6800 gramm volt 6 hósan. Ő is sokat bukott(iszsz volt), 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, de rendesen kiváltva étkezès 1 éves kora után volt. Mint ahogy írtam nem rég 15 hós volt, mire végre megjött az étvágya és nem finnyáskodott. Fogzás is mindig bekavar mai napig, de ne aggódj nálatok sem marad így!
11-es vagyok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!