Normális dolgok ezek egy 10 hónapos gyereknél?
Sziasztok
Kicsit tanácstalan vagyok mostanában, nem tudom mi történhetett a 10 hónaposommal. Mintha kicserélték volna.
Egèszen idáig álombaba volt, most meg szinte állandóan sír.
Nem is ez a legjobb szó rá. Inkàbb kiakad mindenen. Kiakad ha valami nem sikerül neki(nem tud kinyitni egy könyvet), ha lefektetem pelenkázni, ha leültetem mikor àll, ha elviszem onnan, ami épp érdekli. Ilyenek. Olyan éles, hangos hangon nyög ès sír ilyenkor. Huu
Elkezdett csipkedni is meg harapni is néha. Amikor mondom neki, hogy ne mert ez fáj nekem, akkor vagy elkezd sírni, vagy, mint az örültek mèg jobban keresi, hogy haraphat. Néha magát is csipkedi már.
Elkezdte ütögetni a fülét is. De az szerintem a foga miatt van, most jön neki kettö egyszerre. Adtam neki gyógyszert, azutàn óràkig nem csinálta.
De a fentiek miatt, hat ah, van, hogy elgondolkodom nem e bolondult meg. Pedig annyit olvastam ez ügyben. Rengeteg dolog miatt lehet, de azért ott motoszkál bennem. Felborult az alvása is.
Pedig nagyon ügyes, èrtelmes, gyorsan tanul.
Kúszott, mászik, feláll bútorok mellett, lépked. Szuperül megy a hozzátáplálás.
Elkezdett volna hisztizni?
Volt másnál is így?
Jaj köszönöm, hogy írtál.
Jobb lesz majd idövel? Olyan lesz újra, mint ezelött?
Mostanában mindenkitöl azt hallgatom, hogy jaj, milyen hisztis 😞
Értem. Köszönöm.
Akkor ezentúl másképp állok hozzá.
Ennek köze nincs a hisztihez, az később jön. Ez csak az első öntudatra ébredés.
Itt kell elkezdeni okosan csinálni. Következetesen, de kevés szabállyal. Kereteket szabni, de hagyni is kibontakozni.
Ehhez segít, ha "lemész az ő szintjére" és megpróbálsz az ő fejével gondolkodni. Pl: te örülnél, ha csak úgy elrángatnának, ha épp találsz valami izgalmasat? Nyilván nem. Hàt ő sem. Itt jön az elterelés, alternatíva kínálás...
"szeparációs szorongás azt jelenti,hogy rájött, van saját akarata.amit érvényesíteni akar"
Mióta?
Egyáltalán nem ezt jelenti. Két fogalmat mosol össze.
Persze, értem én, hogy ez rossz neki, ha elviszem onnan, amit épp nagyon csinál. De van úgy, hogy indulnom kell valahonnan, valakitől.
Nem ülhetek ott órákig.
És ugye elkezd sírni, nyögni akkor. Aztán jön az, hogy “milyen hisztis”
Utána olvasok akkor, hogyan lehet határokat szabni, úgy, hogy azért legyen tere, kipróbálhasson dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!