Segítség! Nem tudom hogy kezeljem a 10hónapos babám viselkedését?
Szep.szorongás. Ha nem elégíted ki az "anyaigényét", csak magadat szivatod, mert még tovább fog tartani ez a korszak.
Ilyenkor nem lehet más dolgod.
Pedig teljesen igaz,amit az első válaszadó írt!A szeparációs szorongásnak vége lesz hetek alatt,addig is meg kell birkózni a helyzettel.Amit kivitelezhető,együtt csinálni,a többit pedig valahogy megoldani.(nadrágon csüngő gyerekkel) :)
A sírás is ennek a folyamatnak a része,nem kell rögtön ugranod.Frusztrálni kell kicsit a gyermeket,ezzel segítesz neki,még ha nem is látod úgy.
Mielőtt nekem esne bárki is,pszichológus véleményét "tolmácsoltam".Mi is ebben a cipőben járunk éppen,nekem kisfiam van,alkalmazom a szakembertől hallottakat is.
Például,ha kikerülök a baba látóteréből,folyamatosan beszélek hozzá,elmondom mit csinálok éppen,közben nyugtatgatom a "távolból".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!