Kiváncsi lennék, hogy a babák viselkedését mennyire befolyásolja hogy a szülést meg kellett indítani, nem magától indult meg?! Hallott már valaki ilyenről a témában?
Saját tapasztalatomat tudom leírni:mindkét szülésem indított volt az első gyerek rengeteg sírt az első hónapokban (igaz csak nappal az éjjeleket születésétől kezdve végigaludta)a második összességében nagyon nyugodt baba volt viszont az éjszaka átalvása nála csak két évesen következett be.Maga a szülés mindkétszer gyors és könnyű volt.
Én nem nagyon látok összefüggést
én annyit olvastam csak hasonló témákban, hogy aki a fájások miatt tompításra edát vagy egyebet kap, annak a babája sírósabb lesz. ki tudja igaz e vagy sem..
igazából szerintem amelyik baba nem akar még jönni, ő nagyon is jól érzi bent magát :) nem véletlen pl hogy dohányos terhesek hajlamosabbak koraszülni. szerintem is a magzat bocsát ki elsősorban szülést beindító hormonokat.(ahogy ezt is olvastam netes forrásokból)
nem vagyok arról meggyőződve hogy sok esetben valóban indokolt e orvosilag szülést beindítani, vagy pl császározni. pl sokan azt mondják a magzat szívhangja leesett ezért császározták. ebben az az érdekes, hogy amikor az én magzatom szívhangja leesett és tartósan és pánikoltam.., azt mondták, most olyan szakazban van, ahol nehezebb átbújni, természetes, a szívhang esés és normál szültem és komplikáció nélkül.
viszont a terhesgondozó 36 hetesen rámtágított. csak úgy..szeretik siettetni a szüléseket annyi biztos.
kicsit belegondolva, lehet nem változtatja meg a baba viselkedését, max esetleg a felsírás indoka lehet más.
beindított szülésnél vagy császárnál, lehet azért sír mert még maradni akart, dühös mindenkire, a világra és fázik, míg magától jött baba csak azért sír, mert fázik. csak amolyan laikus gondolatként.
(amúgy érdekességképpen írom, olyat is olvastam, hogy ahogy az anya magához szorítja, az anya testhőméréklete emelkedni kezd a babát melegíteni, és érzi a gyermek testhőjét és "túlmelegedés" esetén a szervezet csökkenti a hőt. és ez nincs az apákban. szóval amikor az apa öleli az újszülöttet.)
Barátnőm azt mondja ő tapasztalta. Nekem időre született, magától indult. Mindig is nyugodt jó baba volt.
Neki program császár volt a 38. héten (doki beszélte rá). Nagyon sírós nyűgös baba volt a fia. Szerinte azért, mert még nem kellett volna jönnie, mégis kivették műtéttel.
olyan szakazban van, ahol nehezebb átbújni,
Aha. CSak a legjobb, hogy ha a szülőcsatornában van, eshet a pulzus, nőhet, bármi, ott a sectio már nem mehet... szóval a magyarázat stimmel, de mégse...
Nekem a lányom 41. hétre jött és már kakis volt na meg a burkot se tudták mikor repedt meg és kicsikorától kezdve jó alvó volt.
Inditott volt egyébként.
A fiam 38. hétre jött teljesen hirtelen magától lassan 8 hónapos még mindig felkel enni éjszaka. Kiskorában pedig volt 3 hetünk ami maga volt a pokol.
Szerintem semmi köze annak hogy inditott vagy nem.
Inkább az tesz jót a babának ha nem császárral születik mert azon a stressznek neki is át kell esnie mint a mamának. Persze akinél muszáj császár volt az ugye nem tehet róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!