Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan hizlaljam a babám?

Hogyan hizlaljam a babám?

Figyelt kérdés

Anyatejes fiam most lesz 8honapos,3260-al szuletett es 37+2napra. 120g hijjan nem duplazta meg a szuletesi sullyat ami miatt letolt elbol a gyerekorvos es hogy mert vartam meg a fel evet mert nem kezdtem elobb a ht-t es nem panaszkodott hogy ehes?! A vedonom havonta jar, azt mondta raer szepen fejlodik,mosolygos jo kedvu,neha a fogai kinoztak mar a felso is majdnem kint van,hasfajos is volt.. egyebkent elkezdtem majdnem 5,5 honapos koraban de mindenre savanyu arcot vagott es kirazta a hideg.. a vedonomnek mondtam, de o megis ravagta nem kezdtuk el..

Mar mult heten es elotte valo heten is vinnem kellett meretni es 130at hízott most ,azt mondta a vedono benne a tartomanyba,viszont lehet tapszert felfog irni a gyerekorvos mert szerinte keves a tejem..

Na mar most miutan elkezdtem a ht t szep lassan napkozben elutasította a fiam a cicit,akkor kevesebbet is eszik nyilvan,nem tudom beleeroszakolni,amugy fejtem is le neki,volt hogy itta de volt hogy mar az sem kellett neki.. es haromszor is eszik,tizorai, ebéd,uzsi.

Reggel es este cicizik meg egy ketszer felkelt. Mondta a vedono emeljem meg az adagjat,na mar most 3x szegenyt sikerult tul etetnem es ram hanyt.. razkodik meg tartogatja a szajaba,hova adjak neki tobbet? Sinlacot felirta a gyerekorvos adjam azt,adom is,mondtak adjam 3x..

Amugy en is ennyi idosen kb ugyanekkora voltam mint a kisfiam es anyatejes szinten,apukaja tapszeres volt 2hetes kora ota es megis fel kilo hianyzott hogy megduplazza a szuletesi sullyat.. szerintem emiatt sem hizik,nem panaszkodik ezek miatt,az alvassal vagyunk meglove,nehezen,latszik faradz megse alszik meg evesek utan se mindig el :/ de cici semmi se kell,se viz.. mondta a vedono nem vagyok koteles kivaltani a tapszert egyebkent,es nem is akarom foleg hogy van tejem.

Valaki jart hasonlo cipoben?

2022. júl. 5. 07:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%

Jaj, le kell sz*rni őket, komolyan. Ha a gyerek eszik, mosolygós, vidám, nem ordít az éhségtől, nem drasztikusan sovány, akkor nincs gond.

A mi védőnőnknek minden gyerek vékony, azt beszéltük múltkor az, anyukákkal, hogy szó szerint mindenkinek ezt tolja, íratja fel a tápszert, sinlacot, szerinte minden gyereket tömni kell :D

Nem aranyszabály az, hogy meg kell dupláznia, triplàznia a súlyát bizonyos időre, csak egy kiindulópont. Az én fiam iszonyat jó evő, mindent eszik, sokat, jó étvággyal, mégis, picit vékonyabb, mint az átlag - pont, mint én.

Tudom, hogy idegesítő a védőnő, én a végén már csak bólogattam és azt mondtam, amit hallani akar. Hogy persze, adok neki Sinlacot, pedig ki sem váltottam. Persze, adok neki százszor enni egy nap,hogyne. Aztán megunta idővel a cseszegetést.

2022. júl. 5. 07:21
 2/19 A kérdező kommentje:
A vedonom is eleg fura amiket mond,de itt o fogta a partom,a gyerekorvosunk az aki regi,es mindenkitol azt varja el ami az o agyaban vagy tudom is en konyvben van :/ es eddig tok jo volt mikor elkezdett enni stb,elveztuk az evest,mostmar aggodas lett bennem hogy nem jo amit adok? Van hogy en fozok van hogy bebietel.. es itt volt a nagy meleg,a foga,szaj becsuk rs fujt ha odaakartam a kanallal kozeliteni vagy a kezemmel megnezni kint van e vagy bedorzsoljem neki kis gellel
2022. júl. 5. 07:45
 3/19 anonim ***** válasza:
64%

Azt nem írtad, mennyi moat a súlya.

Lányom 9hónapos

Mi a helyi védőnőhöz járunk, de a városba van a gyerekorvosunk.

39+2re született, 3280g-al.

Az első 2 hónapban fél-fél kg-t felszedett, azóta ilyen 200 max 300g.

A védőnő minden hónapban elmondja, hogy szar anya vagyok. Tápszerezzem, tömjem.

Neki is a mániája, hogy fél éves korára duplázni 1 éves korára triplázni kell a születési súlyt. Na nalunk a fél éves konkrétan 1,5kg-n múlott. A védőnő a fejemhez vágta, hogy éheztetem a gyereket.

Én 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást. Mára minden étkezés kivaltva. Többet eszik sokszor, mint a 3 éves báttya. Mégis 8 és 9 hós státusz közt 1g-ot nem hízott.

A védőnő telefonon zaklatta a dokinkat is, vizsgáltassa ki, tömesse tápszerrel.

Voltunk hasi uh-n, laborban. Minden tökéletes.

1 éves korára 1000%, hogy nem lesz triplázás.

Most kerek 7kg. Husos baba, mert a magassága is "csak" 70cm.

1 éves korára papiron 10kg-nak kellene lennie, az a tripla

Hogy havonta nem.fog 1kg-t hízni, az szintw biztos.

Szóval én az 1 éves státusz után várom a gyámügyeseket, mert a védőnő tuti rámküldi őket.

A gyerekorvosunk szerint így szépbahogy van. Nem duplázott?! Nem hozza a havi 400g-ot?! Akkor mi van?! Egészséges, boldog, fejlődik... ennél több nem kell.

2022. júl. 5. 07:52
 4/19 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, de mondom, sz*rd le őket, ne görcsöljél. Semmi baj nincs a gyerekeddel. Szerintem pont az a ritka, ha egy gyerek 1 éves korára megtriplázza a súlyát.
2022. júl. 5. 08:05
 5/19 A kérdező kommentje:

Szia! Bocsi,most 6760g

Orokmozgo,eves kozben is jarnak a labai,forog minden iranyba,hidazik,probal felulni,kezben is izeg mozog

2022. júl. 5. 08:05
 6/19 A kérdező kommentje:

Azert eros tulzasnak velem amit muvelnek,ugy sajnalom hogy idaig fajult reszetekrol hogy igy veli a vedono :(

Mindenki mas,maskepp fejlodik, nem ertem mert kene ugyanugy ,nem kene ezt igy elvarni,es az elso gyerekeseket idegesitik ilyennel nem mintha nem lenne eleg gond,en a csalad apraja Nagyjatol kapom meg ezt, haza se jottunk indult a tejhadjarat,keves,ha sok akkor vizes meg tul eros a tejem azert sir,holott hasfajos volt..ha most is sirdogal egybol tapszerhez nyulnanak ha rajtuk mulna,holott ha faradt vagy a foga vagy az ido viseli meg :( pelusaba egyik se nez hatha mas is lehet,es hogy en meg o mar felnevelt egy vagy harmat 😂 másodikat mar nem is akarok..ferjem firtatja nagyon

2022. júl. 5. 08:11
 7/19 anonim ***** válasza:
91%
A lányom 9 hónaposan duplázott. Na bumm. Senki nem szólt érte. Anyuka is kiskorában ilyen volt. Kész. Egészséges aktív kislány. Az ilyen dolgokért van két fülünk. Bemegy aztán ami nem kell, menjen is ki.
2022. júl. 5. 08:14
 8/19 anonim ***** válasza:
89%
Ja. Még annyi, hogy most két éves és 11 kiló. Tényleg fölösleges ezen aggódni.
2022. júl. 5. 08:15
 9/19 A kérdező kommentje:
Utolsó! Pont ugyanezt mondta a vedonom 😂😂😂😂 es milyen igaz!
2022. júl. 5. 08:37
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy fentebb is mondták... Ha azért valamit eszik, jó kedvű, semmi szokatlant nem tapasztalsz rajta, mozgása rendben fejlődik, akkor ő nem a tankönyvi adag ennivalót eszi meg és kész.

A mostani védőnők tőlem kiakadtak volna gyerekként, mert vézna voltam és csak egy kis tápszert ittam... 2 évesen meg csak mézes-vajas kenyeret ettem, semmi mást nem tudtak letolni a torkomon. Teljesen egészséges, normális alkatú felnőtt lettem, pedig a tankönyvek szerint kb. meg kellett volna halnom éhen... Minden gyerek más és más.

2022. júl. 5. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!