Hogyan hizlaljam a babám?
Anyatejes fiam most lesz 8honapos,3260-al szuletett es 37+2napra. 120g hijjan nem duplazta meg a szuletesi sullyat ami miatt letolt elbol a gyerekorvos es hogy mert vartam meg a fel evet mert nem kezdtem elobb a ht-t es nem panaszkodott hogy ehes?! A vedonom havonta jar, azt mondta raer szepen fejlodik,mosolygos jo kedvu,neha a fogai kinoztak mar a felso is majdnem kint van,hasfajos is volt.. egyebkent elkezdtem majdnem 5,5 honapos koraban de mindenre savanyu arcot vagott es kirazta a hideg.. a vedonomnek mondtam, de o megis ravagta nem kezdtuk el..
Mar mult heten es elotte valo heten is vinnem kellett meretni es 130at hízott most ,azt mondta a vedono benne a tartomanyba,viszont lehet tapszert felfog irni a gyerekorvos mert szerinte keves a tejem..
Na mar most miutan elkezdtem a ht t szep lassan napkozben elutasította a fiam a cicit,akkor kevesebbet is eszik nyilvan,nem tudom beleeroszakolni,amugy fejtem is le neki,volt hogy itta de volt hogy mar az sem kellett neki.. es haromszor is eszik,tizorai, ebéd,uzsi.
Reggel es este cicizik meg egy ketszer felkelt. Mondta a vedono emeljem meg az adagjat,na mar most 3x szegenyt sikerult tul etetnem es ram hanyt.. razkodik meg tartogatja a szajaba,hova adjak neki tobbet? Sinlacot felirta a gyerekorvos adjam azt,adom is,mondtak adjam 3x..
Amugy en is ennyi idosen kb ugyanekkora voltam mint a kisfiam es anyatejes szinten,apukaja tapszeres volt 2hetes kora ota es megis fel kilo hianyzott hogy megduplazza a szuletesi sullyat.. szerintem emiatt sem hizik,nem panaszkodik ezek miatt,az alvassal vagyunk meglove,nehezen,latszik faradz megse alszik meg evesek utan se mindig el :/ de cici semmi se kell,se viz.. mondta a vedono nem vagyok koteles kivaltani a tapszert egyebkent,es nem is akarom foleg hogy van tejem.
Valaki jart hasonlo cipoben?
Kérdező, írod hogy 120 g hiányzott a duplázáshoz.
Az én fiam születésekor 3300 gram volt, és napra pontosan fél évesn duplázta meg a születési súlyát. A háziorvos is és a védőnő is azt mondta hogy ez szuper, nincsen semmi gond a súlyával. Ezek alapján valószínűleg a tiedre is azt mondták volna, hogy nincs vele gond, mert 120 gram az lehet egy jó nagy kakálás is, hogy előtte, vagy utána mérted.
Megnyugodtam köszönöm mindenkinek!
Na voltunk es most meg egy hét alatt hizott 230g-ot! Azt mondta a doktorno ez teljesen jo,es azt gondoltak keves a tejem azert van hogy nem hizik..irt fel tápszert a milumil komfort ha spec.-t , ha ugy veszem eszre hogy kevesebb
Nekünk a Sinlac pépet mondta a doki, mikor 12 hósan elég keveset hízott. Vacsorára azt adtam néha, olyan mint a tejbegríz majdnem. Viszont a fogzás és betegség miatt nem ment az etetés akkor, ezt utólag be is látom, de a mai napig a rendes vacsi mellett(amiket mi is eszünk) néha kap Sinlackot, vitamin és fogzás stb. minden egyéb miatt, mert szerintem nem ördögtől való, havonta 1 doboz anyagilag belefér szerintem. Hozzáteszem mellette még mindig van tejem, pedig heti 5x edzem, persze biztosan nem annyi, mint mikor nonstop cicizett( éjjel is, de az éjjeliről leszoktattam, mert másfél éves korára le akarom választani), viszont arra jó hogy a délutáni illetve esti alvásra ellazuljon. Ha egy tanácsot megfogadsz.. barátnőm pont most írta, hogy a másfél éves gyereke nonstop cicizne. Szerintem kezd el időben leszoktatni, ha látod hogy az étvágya megnőtt a rendes ételre. Bár nálunk is saját útján mentek a dolgok, mert 13 hósan kb visított este a cicin, biztos a foga miatt is, de miután egy héten keresztül ez volt mondtam, hogy hagyom, ringatom inkább, meg egy pohár víz bekészítve. Azóta könnyebben alszik vissza. (Cumizik a kezdetektől pluszban). Őszintén én nem akartam, hogy a 2-3 éves fiam üvöltsön a ciciért, persze nagyban közrejátszik a gyerek igénye, de szerintem mikor már rendesen eszik mennyiségeket rendes ételekből, akkor ez már csak nyugtatás és visszájára is fordulhat. Bocsánat, hogy túlmentem az eredeti kérdéseden csak segíteni szerettem volna saját illetve közvetlen barát tapasztalatain keresztül.
Kedves utolsó! Persze hogy nem ordogtol valo,egyenlore en ketszer aztan majd csokkentenem egyre hogy szinten uzsi vagy ha meg kell akkor vacsira menne :) az edzes csokkentene a tejmennyiseget?? :O
Akartam en is mar elkezdeni nem egyszer de mire oda jutok mar reg hulla vagyok, egyenlore annyira lekot higy orulok ha megfozok neki es magunknak es a haztartas... Pedig aztan itt vannak alattunk mamaek es mindenben segit a mama 😁
Ejjel engem egyenlore meg nem zavar,bar multkor kiakadt ram a sogoronom mikor megkerdezte hányszor kelunk, mondom 2-3 mikor mennyi volt hogy egyszer de elofordult ennel tobb is mikor hortyogva kelt a foga miatt,meg fajt neki.. aztan tokre kiakadt hogy Jézusom tenyleg???? Mert neki gondolom a gyereke mindenbe tokeletes es elso napos koratol vegig aludta 😅
Egyebkent nem,koszonom hogy adsz tanacsot,azt meghallgatom szivesen,en ugy latom magatol tog menni mert ahogy elkezdtunk etkezni o mar akkor egyre kevesebbet kert :) persze ahogy no majd fokozatosan szeretnem elvenni tole nem akarom drasztikusan hogy megszenvedje :)
Véleményem szerint nem csökkenti, csak sok folyadék bevitel legyen, meg vitaminpótlás. Én fehérje port is iszom napi rendszerességgel, direkt olyat amit szoptatás alatt is lehet.Nálunk nem okozott gondot.
Na hát az alváson nem tudom miért akadt ki a sógornőd, a gyerekem ugyanúgy képes mai napig 2-3x felkelni, fogzás mindig bezavar, pedig lassan másfél éves lesz. A legelején volt, hogy fél óránként kel.. nem minden gyerek jó alvó. Nálunk néha az segít, ha közénk rakom a kiságyából,akkor kicsit nyugodtabb az esténk.🤷🏻♀️
Na az akkor szuper, ha nem kell vele “ szenvedni”. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!