2 hónapos babádat meddig hagyod sírni?
Kérlek, olyan válaszokat ne írjatok, hogy ne hagyjam sírni, mert kegyetlenség, és majd később szoktassam rendre...stb.
Muszáj beszoktatnom a kiságyba. Külföldön élünk és kijött egy hónapra a nagymamája, egész nap szó szerint kézben volt, olyannyira el lett kapatva, hogy este se tudtam belerakni a kiságyba. Most, hogy hazament 3 napja, nekem nincs időm egész nap foglalkozni vele, mert főznöm kell néha, meg takarítanom. Szóval végeznem kell a dolgom.
Mennyi ideig normális, hogy sír? Tapasztalatok érdekelnek. Három fokozata van a sírásának általában, először csak nyöszög, majd elkezd sírni, és végén már üvölt mint a sakál. Most per pillanat 2-es fokozatban van.
Tudtam, hogy olyan válaszok jönnek majd neked, hogy közelség meg magadra kötés...stb , hogy nem szabad hagyni és a többi!
De könyörgöm , fogjátok már fel amikor a baba kijött akkor már nem az anyaméhben van, még ha ti vissza is tuszkolnátok! Még, hogy a wc be is magunkra kell kötni, ez mekkora hülyeség!!
Nálam is volt gond amikor a nagymama "elkapatta" én igenis hagytam kicsit sírni, volt, hogy 10 -15 percet és csak akkor vettem fel amikor már nagyon sírt. Volt, hogy beraktam a babakocsiba és tologattam,vagy csak simogattam az ágyban a fejét, hogy megnyugodjon. Visszaállítottam és megtiltottam a mamának, hogy egész nap ölben legyen. Most már fél éves és nagyon jól elvan egyedül, játszik a járókában és csak este igényli, hogy úgy aludjon el, hogy ott fekszem mellette és ezt én örömmel meg is teszem. Nappal egyedül alszik és én azt gondolom a közelség nem azzal jár, hogy magamra kötöm a gyereket. Én nem akarom az anyaméhet neki visszahozni egész egyszerűen azért mert nem az a anyaméhben van és ha én a wc-n ülök és végzem a dolgom nehogy már a gyerekkel az ölemben tegyem!
Próbáld meg szépen fokozatosan rávezetni, hogy megszokja , hogy nincs egész nap ölben és ne foglalkozz ezzel az "akkor nem vagy jó anya" dumával!
Tedd be az ágyba , picit hagyd sírni , ha nagyon sír vedd fel aztán tedd vissza és simogasd ez türelemjáték de nekem sikerült. Mosolyogva alszik el egyedül és mosolyogva ébred!
Sok sikert!
Szia!
Ez egy jó kérdés volt! Igaz még kismama vagyok csak, de a 16.03-as válasza nagyon tetszik! Hallgass rá!!! Attól még nem vagy ROSSZ anya, mert hagyod sírni egy kicsit. :D
Rengeteget olvastam már módszerekről, hogy így csináljam úgy csináljam, de sajnos túl sok infót olvastam és ugyanott vagyok ahol a part szakad. Fifty-fifty módjára megoszlanak a vélemények, az aranyközép utat meg baromi nehéz eltalálni. Sok mindent véghez vittem már életemben, de úgy tűnik, ez most a legnehezebb, de remélem nem fog ki rajtam:D
Talán saját módszert kéne kitalálnom, mivel nem csak ez az egy problémánk van:D De azért túléljük:D
Szia!
Látom, hogy nem a legfrissebb ez a topic. Kíváncsi vagyok, hogy milyen módszerrt alalmaztatok a babádnál, és mi lett az eredménye.
Ahogy olvastam, ebbe a topic-ba olyan anyukák írtak, aki úgy döntöttek, nem hagyják sírni a babájukat. Ha törik, ha szakad, elcsitítják valahogyan.
Nos ennek két módja lehetséges:
1., Megtaláljuk a sírás valódi okát (nem mindig lehetséges) és "elhárítjuk a hibát" (profi "anya gépezet")
2., Játszócumi, hajszárító, állandó ringatás/szoptatás/egyéb praktikák alkalmazása (hmhm... végülis egy darabig a gyerek csendben van...)
Ha te úgy döntesz, hogy a gyermekedet szeretettel, gondoskodással neveled, de az élethez való alkalmazkodást segíted elő nála, akkor olvasd el ezt a cikket:
Röviden a lényeg: Ha biztos vagy benne, hogy a gyerek igényei ki vannak elégítve (nem éhes, nem szomjas, tisztába van téve, nem fázik, nincs melege, dajkáltad is, nem fél, nem fáj valamije stb) és csak azért sír, mert mondjuk álmos és nem tud még egyedül elaludni, akkor szerintem simikézd egy darabig a hátát, amíg az ágyában fekszik. Utána hagyd egy kicsit, hogy sírdogáljon, ha nagyon belelovalja magát, jöjjön megint egy kis simi. A lényeg az, hogy ne érezze, hogy magára hagyták. Azt kéne éreznie, amit mondani akarsz neki: "Itt vagyok, vigyázok rád, szeretlek,és nem hagylak magadra, de meg kell tanulnod elaludni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!