Baj ha úgy próbálom 10,5 hónapos kisfiamat leszoktatni az éjjeli kelésről, cicizésről, hogy nem megyek be hozzá, hanem hagyom sírni?
csak az fog benne tudatosulni, hogy nem számíthat rád és nem azért fogja átaludni az éjszakát, mert megtanulja hogy éjszaka aludni kell, hanem azért mert azt tanulja meg, hogy felesleges sírnia úgysem figyel rá senki.
Ettől csak bizalmatlan lesz
Én úgy csinálnám, h ha felkel, akkor csak átmegyek, megsimogatom, mondom h alvás van és visszamegyek, ha tovább sír akkor ismét ez. esetleg ha nagyon fárasztó, vagy párod zavarja a járkálás azt is csinálhatod, h pár napra beköltözöl a szobájába és úgy mondod neki,h alvás van, de ott maradsz vele. pár nap biztos lesz. ja és jól vacsoráztasd be.
Nem cumizik esetleg? az még jó megoldás lenne. vagy egy kis alvóállatka?
Az én kisfiam is sokat kelt és a cumi vált be, meg egy kis alvókendő.
"Mennyi idő alatt tudatosul benne, hogy éjjel aludni kell"
elég hamar, pár átüvöltött éjszaka után rájön, hogy tök felesleges sírnia, a drága szülei magasról tesznek rá. nem hülye gyerek!!!
nem értem azokat a szülőket akik képesek hallgatni akár egész éjszaka, hogy a babájuk sír! :(
valóban van egy módszer, a sírni hagyás, ott az van, hogy hagyjuk a babát sírni de sűrűn bemegyünk hozzá, hogy tudja, ott vagyunk, számíthat ránk, csak a cicit nem kapja meg... én ezt se tartom mondjuk a legjobb megoldásnak de ez legalább ezerszer humánusabb mint az általad kigondolt :/
menj be hozzá, próbáld megvigasztalni, adj neki vizet. vagy mielőtt lefekszel még egyszer szoptasd meg.
esti utolsó szopi előtt adsz neki rendes kaját, főzeléket, tejpépet? lehet nappal nem kap elég szilárd táplálékot, azért ébred.
érdemes mindent végigzongorázni mielőtt magára hagyod a babád a gondjával egész éjszakára!
bocs a hangsúlyért :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!