Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik keresztnevet adnátok,és...

Melyik keresztnevet adnátok,és kifejezetten nem adnátok az alábbiak közül,kérlek indokoljátok a válaszokat?

Figyelt kérdés
Barbara,Csenge,Daniéla,Hajnalka,Imola.
2022. jún. 14. 20:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Imola nekem nagyon tetszik, fent van a listámon.

Barbara aranyos, tetszik a Barbi becenév.

Csenge régen nagy kedvencem volt.

Hajnalka semleges, de a virágot nagyon szeretem.

Daniéla ebben a formában fura nekem.

2022. jún. 14. 22:22
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül ha egyet kell választani, akkor az Imolát adnám. Kedves virágnév, a nekem tetsző női keresztnevek közt van. A Hajnalka is virágnév, de az ilyen becéző formájú neveket nem annyira kedvelem (Boglárka, Hajnalka, Piroska), ezek egyszerűen nem tetszenek. A Barbarának sem a hangzása, sem a jelentése nem tetszik (idegen, külföldi nő), a Csengével meg mindig úgy vagyok, hogy valahogy nekem nem hangzik lánynévnek (tudom, hogy az). Daniéla így nagyon gáz, Daniella viszont tetszene, az Imola után második helyen lenne nálam, ha ezt a formát írtad volna.
2022. jún. 17. 11:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Imola-Impala.

Hajnalka- Becézett közszó, egy Reménykén mindenki kiakad,akkor nem értem ennek mi keresnivalója van itt.

Daniéla-Magyarul csak Daniella formában van tisztességes hangzása, bár a Daniéla tényleg szebb, de nem magyar nyelveben.

Csenge,Barbara okésak.

2022. okt. 19. 20:20
 14/14 anonim ***** válasza:

13# Csak kíváncsiságból kérdezem, az impalával mi a probléma? Gondolom ezt gúnynévként írtad, az impala egy nagyon szép antilopfajta, szóval annyi mintha kb. őzikének "csúfolnának" valakit.

A Hajnalka név meg inkább a virág nevéből ered, hasonlóan a Boglárkához. Nem egy kategória a Reménykével.

2022. okt. 20. 11:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!