Tényleg máshogy kellene csinálnom?
Másfél éves kislányom nagyon anyás, mások szerint túlzottan az. Nagyon ritkán hagyom másra, kéthetente egy-másfél órát tölt el úgy anyukáméknál, hogy nem vagyok vele. Ha apa hazajön, akkor is szalad hozzám, fogja a nadrágomat, nehogy elmenjek, pedig szereti az apukáját, sokat játszanak együtt, vagy hármasban velem együtt.
Egész nap csak vele vagyok, mással nem foglalkozom, a házimunka mindig várat magára, akkor csinálom amikor alszik. Járunk játszótérre, játszóházba, de egyelőre nem látom azt rajta, hogy érdekelné a gyerektársaság. Ha valaki adni szeretne neki valamit (kislapátot a játszótéren, kekszet...) akkor rám mutat, hogy én vegyem el, majd adjam én a kezébe, mindig bújik a lábam mögé mások elől. A családtagokat sem engedi közel magához, pedig születésétől kezdve rengeteget járunk a nagyiékhoz, mindenki rajong érte, de nem lehet sem megpuszilni, sem megölelni másnak, csak nekem engedi.
Ma megkaptam azt a kritikát, hogy így nem fog tudni beilleszkedni gyerektársaságba, túlontúl anyás, túl sokat vagyok vele, néha másra kellene hagynom, hogy szokja, nem mindig vagyok mellette.
Elbizonytalanodtam, nem akarok rosszat neki, csak jót, és félek, hogy tényleg igaz lehet az, amit ma mondtak. Szerintetek ez lehet kortünet (bár piciként is ordított ha más próbálta felvenni), vagy elrontottam?
21.54-esnek még biztos nincs gyereke ha nem tudja felfogni hogy a gyerek igenis érti amit mondanak neki.
Neked kedves kérdező azt tudom irni, hogy mivel amúgy is vannak szakaszai az úgynevezett szeparációs szorongásnak , valószinűleg ez most valami olyasmi lehet. Szerintme különösebb gondot nem kell forditani rá, főleg ha neked is jó igy. Nem kell másokra hallgatni hogy mit és hogy csinálsz rosszul, szerintem jól csinálod. Ezt idővel kinővik a gyerekek. Az én fiam is ilyen. 5 hónapos kora óta ilyen volt és kb másfél éves koráig, bár még most is nagyon anyás de már eljátszik másokkal is. Egy dologra figyeljél nagyon oda hogy ne legyen mindig bezárva veled kettesben. Járjatok társaságba, emberek és gyerekek közé és ne csak olyan helyekre ahol idegen gyerekek és emberek vannak, hanem ismerősökhöz , rokonokhoz sűrűbben hogy tudja építeni velük lassan a kontaktust. És idővel megszokja őket és nyitottabb lesz velük is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!