Hogy alakultak az első hetek, hónapok a babával, ha nagyon idealizáltátok a babavállalást? Lehet erre valahogy mentálisan készülni?
Nem szeretnék belecsúszni a baby bluesba, szülés utáni depresszióba. Szeretném, ha már a kórházban töltött napokat is jól élnénk meg együtt, hármasban.
Viszont sokszor úgy érzem, hogy nagyon idealizálom ezt a babavárás témát... Mindenből bézs, babarózsaszín vagy valamilyen pasztell árnyalat kell. Legyen kész a tökéletes babaszoba, szép babaruhákkal, igényesen kidolgozott bútorokkal, játékokkal. Szóval nagyon lelkes vagyok, de tartok attól, hogyha hazajövünk a picivel, ez a lelkesedés csalódottságba fog majd átcsapni azért, mert ennyire szeretném, hogy minden klappoljon, minden jó legyen.
Ajjajj, ebből már most látszik, hogy baj lesz.
A szülés utáni hormonok nagyon sok hangulatváltozást okoznak.
A babádnak pedig alkalmazkodnia kell a kinti világhoz, minden új lesz neki, természetes, hogy lesznek nehezebb napok az adaptáció során. Életében először lesz kint, tapasztalja meg az éhséget, a teli gyomor feszülésèt, az emésztést, a kakilást, az álmosságot…minden fura lesz neki, és az egyetlen eszköze ennek kifejezésére a sírás. Nekem nagyon könnyű dolgom volt a lányommal, mégis bőgtem hetekig hol a fáradtságtól, hol a boldogságtól, éreztem magam szerencsétlen szarkupacnak, és bizony volt, hogy együtt sírtunk.
Az első négy hét volt ilyen, utána tényleg a cukormázas cukiság volt.
Ebben azért volt egy kis túlzás, azért nem minden ébren töltött percében.:D
Vettünk már hintát, kétfajta pihenőszéket, van babafészek is, különböző módon, fokozatokon ringatózó bölcső is. De biztosan sokat lesz a kezünkben, vagy rajtunk, főleg amíg nagyon picike.
sok szir-szar, ringatózó is fölösleges ha mondjuk nem fogja szeretni.
túltolod már most ☺️
Május 24.
Az Adamo hintára pl. mindenki esküdözött, hogy hatalmas találmány és segítség például. A Mamaroo márkáról is jókat olvastam. A babafészekben meg tud aludni bárhol a házban, vagy akár a kertben, ha jobb az idő.
Szóval próbáltunk úgy válogatni mindenből, hogy ne feltétlenül csillivilli, állatfigurás, 15-20 féle élénk színben pompázó csoda legyen, de legyen jól funkcionáló és minőségi.
Nem kell ragaszkodni semmmihez, a baba és a ti igenyeiteket kell osszehangolni, figyelni a jelzéseit és rugalmasnak kell lenni. Nyitottan élni és tudni, hogy minden csak egy lorszak, elmulik és valtja egy mas.
Ugyanúgy csinálj mindent ahogy eddig, csak a babával vagy baba körül. Ne akard a régi szokasokat, életet, mert egy sokkal jobbat kapsz helyette.
Minden hozzaallas kérdése.
Nem tulelni kell, hanem megélni. Csodálatos dolog, csak mindenki szeret nyafogni, panaszkodni, a jót meg nem értékelni.
Egyébként a hinta, pihenoszek, bölcső nekünk se vált be, rajtam aludt hordozóban majd 1 éves koraig, ez van 🤣
Max 1 evig akartam szoptatni, erre 2,5 és még mindig :D szóval nem kell ragaszkodni semmihez csak alkalmazkodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!