Hogy zajlott nalatok a hozzataplalas első 1hónapja?
első hónap végére 1 étkezés teljesen ki lett váltva. 4 hónaposan kezdtük, mert a tápszer nem nagyon kellett neki, tej meg nem volt.
mindent szívesen eszik, most 7 hónapos, már 3 étkezés ki van váltva, csak reggel és este kap tápszert. végre normális ütemben hízik is.
nem kell sietni amúgy, ha nem igényli, nem egyformák a babák ☺️
Ugyan ugy vagyunk, mint a 4es. Caak a lányom anyatejes.
4honapisan kezdtünk, 1 honap alatt egy étkezést kiváltottunk.
Holnap lesz 7 hónapis, 3 étkezés teljesen kiváltva. Imád enni.
Amióta hozzátáplálunk a súlya is normalizálodott, az első 4 honapban az "elvárt" alatt hizott.
Darabosat estik, elé pakolom kis katonákat és ő kézzel teszi a szájába. Pürét kb 1 hónapig evett, onnan ökölődött tőle.
Mi is 6 hónaposan kezdtük, eleve falatkákkal. Tetszett neki a módszer, de nem evett mennyiséget. Minden étkezésnél odaültettem mellénk (vagyis akkor még az ölemben, megtámasztva a hátát, mert magától nem ült ki), aztán együtt ette, amit mi is. Élvezte nagyon, de csak kóstolgatott meg játszott a kajával, textúrákkal. Igény szerint szoptattam akkor még, de hozzávetőlegesen igyekeztem úgy időzíteni, hogy a soron következő szoptatás előtt egyen, mert szerettem volna 1 éves korára leválasztani (mindjárt 2, de még mindig szopizik, szóval ennyit erről :D ). Ugye igény szerinti szoptatás és igény szerinti étkezés volt ez így, nem igazán lehetett étkezés kiváltásáról beszélni, és nem is evett annyit, hogy teljesen elvehessem tőle a cicit. 1 éves kora után kezdett el annyit enni, hogy nappalra szépen fokozatosan leválaszthattam.
Nem sürget a tatár, a gyerek tempójához érdemes igazítani a dolgokat. Minden gyerek más, a lányom még most sem egy nagy haspók, más gyerekek meg felnőtt adagokat esznek már ebben a korban is, szóval nem lehet így hasonlítgatni. Amíg egészséges, jól fejlődik, minden rendben van vele, addig nem kell aggódni.
6 hónaposan kezdtük, anyatejes baba. Az első hónap úgy zajlott, hogy talán kétszer ha kinyitotta a száját, de azt is kiköpte. A második hónap ugyanígy. A 8. hónapban már nem próbálkoztam a kanállal, pepekkel, áttértünk blwre. Akkor kezdett el eszegetni, 1 évesen váltottunk ki egy étkezést, meg mindig nagyrészt anyatejen elvolt.
Teljesen jó az a pár kanál, ráér. El fogja fogadni, ha szüksége lesz rá.
Én 5 hónaposan adtam neki először pürét, mert nagyon érdekelte, ha ettem, de öklendezett, így parkoltattam a témát 6 hónapos koráig. Utána inkább a kanállal játszott, nyomkodta a pürét, a falatkákat is, belekente a ruhájába, szóval nagyon érdekes játék volt neki, de nem nagyon evett.
Aztán rájött, hogy a püré, amit adok ehető. Azóta bármit megeszik, úgyhogy sok mindent megkóstolt már. Nagy mennyiségeket nem eszik, és nem váltottam ki egy étkezést se, mert mindig kér cicit, de lelkesen kóstol. Ő darabosat nem nagyon fogad el, nyalogatja, sőt rágni is próbál, de aztán egyben lenyelne mindent, és mivel öklendezni kezd, így inkább kiköpi. Mi maradunk a pürénél még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!