Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vol olyan akinél nem ment a...

Vol olyan akinél nem ment a hozzataplalas? Mit csináltatok?

Figyelt kérdés
6,5 hónapos . Eddig csak anyatejes . Az első falatnal nyitja a száját uatan nem. Ha valami belekerül azt már lenyeli az elején oklendezett akkor szuneteltettuk pár napig. Már több gyumit is próbáltam de semmi :(
2022. ápr. 20. 17:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mi 6 hónaposan, falatkásan kezdtük a hozzátáplálást. Ő sem ült még akkor, de az ölemben ülve, a hátával a hasamnak támaszkodva stabilan megmaradt, szóval így kapott darabokat. Ez elvileg még beleférős kategória. Amúgy 2 héttel később magától is kiült.

Nem hiszem, hogy a hozzátáplálás módja befolyásolná a sikerét, nálunk ugyan érdeklődött és nem utasította el sosem az első falat után (kivéve az olyasmit, ami kifejezetten nem ízlett neki), de még most sem egy nagy haspók, 21 hónaposan még mindig 11 kiló. Ha valami a fogára való, akkor persze abból elég becsületes adagokat meg tud enni, de azok jellemzően nem azok az ételek, amikkel szeretném, ha egész napra jóllakna :D

Szerintem a türelem az, ami segít. A babák ebben a korban még csak ismerkednek az ételekkel, nem sürget a tatár, hogy X hónapos korára ki kelljen váltani egyes étkezéseket. 1 éves kor alatt a fő táplálék amúgy is az anyatej/tápszer, de meg utána is ha nem eszik nagy mennyiségeket, de jól fejlődik, egészséges, akkor na bumm, van ilyen. Idővel ráérez az ízére (haha), és megjön az étvágya, akkor meg majd nem fogod győzni etetni :D

2022. ápr. 20. 20:37
 12/15 anonim ***** válasza:
Vártam, semmi, nem volt hajlandó pürét enni. Majd 8 hónaposan áttértünk a blwre, azt nagyon szerette, mindent szívesen megkóstolt. Ne erőltesd, később bele fog jönni. Lassan itt a gyümölcsszezon, azokat már tudja majd nyammogni, nem kell pürézni ha nem megy.
2022. ápr. 20. 22:05
 13/15 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem az a baj, ahogy a védőnők előadják, hogy ennek így kell történnie.

Közben meg ahogy írjátok nagyon sok gyereknél nem így történik, és mégis felnőnek, nem halnak éhen.

De még a gyerekorvosok is! Emlékszem, a lányom 5 hetes volt, amikor bekerültünk a kórházba egy nátha miatt. Volt egy szobatárs, egy egy éves kisfiú, ő konkrétan azért került be, mert elesett, és betörte a fejét. Nem is evésproblémák miatt kerültek oda, de az anyját nagyjából keresztre feszítették, hogy mi az, hogy ezt sem eszi a gyerek, meg azt sem.

Én végig azon imádkoztam, hogy kórházba ne kerüljünk ebben az időszakban, mert kb. elvették volna tőlem a gyereket, ha kiderült volna, hogy 1 évesen még csak anyatejet hajlandó elfogadni, meg barackot meg almát.

2022. ápr. 20. 22:08
 14/15 anonim ***** válasza:

13, ez biztos kórházfüggő is, de minket kifejezetten pozitívan fogadtak annak ellenére is, hogy még 16 hónaposan is 90 % tápszeres volt. 🤷

Sőt, az volt benn étkezés miatti gonddal, ahol már 8 hónapos korra kivàltottak mindent és 11 hónaposan még csak 6,5 kilós volt a gyerek.

2022. ápr. 21. 15:32
 15/15 anonim ***** válasza:
#12 vagyok. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy teljesen rendben van hogy 1 évesen még 90%ban anyatejes, ez nagyon gyakori a szoptatott babáknál. Elég ha csak kóstolgat, majd többet fog enni ha igényli. Sőt, a gyerekorvos még is dicsért minket, hogy ez egy áldás, folytassam nyugodtan a szoptatást amíg bírom. Valószínű tényleg attól függ kihez kerülsz.
2022. ápr. 21. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!