Vol olyan akinél nem ment a hozzataplalas? Mit csináltatok?
Nekem nem volt hajlandó egyik gyerekem sem megenni a bébifőzeléket. Max az almapüré és a barack ment, abba tettem egy kis húst.
Amúgy a lányom 15 hónapos koráig szopott, 13 kg volt 1 évesen. Én is aggódtam, mondtam is a gyerekorvosnak, konkrétan kiröhögött, azt mondta, hogy nem úgy néz ki a gyerek, mint aki éhezik, nyugodjak meg, neki elég az anyatej.
A fiam sem fogadott el semmit, csak a sütőtököt meg a gyümölcspüréket, meg a natúr rizspépet, fúj, hát annak aztán semmi íze, de azt szerette.
1,5 évesen átszoktak arra, amit mi eszünk, nálunk a babafőzelék korszak kimaradt.
1, Vártam. Nem ment 8 hónaposan sem, 10 hónaposan sem, 1 évesen is csak egy étkezésre kapott pár falatot, a többi tápszer. 16 hónaposan elutasította a tápszert, onnantól eszegetett, de fényevő a mai napig. 6 éves. Ilyen is van.
2, második gyerek szintén nem állt készen 6 hónaposan, vártunk. 7 hónaposan próbáltuk újra, akkor már vevő volt, de inkább a falatokra. 10 hónaposan már azt villával önállóan evett ugyanolyan formában, mint mi (nyilván neki megfelelően natúran főztem, de semmit se pürésítettem).
Abban sajnos nem tudok segíteni, hogy mit tegyél, de azt elmesélehtem, hogy mit ne tegyél. Mi gyakorlatilag teljesen tönkretettük a hozzátáplálást, a gyerekem 3 éves, de még mindig evészavaros. :(
NE ERŐLTESD! Kínálgasd mindennel, de ne trükközz! Ne kapcsolj neki mesét, hogy jobban egyen, ne tömd meg és ne idegeskedj a kajálás addig, amíg egészséges! Többet ártasz az aggódással, mint a gyerek a nem evéssel. Eszik, amit és amennyit eszik. Ha nem erőszakoskodtok vele, akkor előbb-utóbb rá fog érzeni a dologra (vagy nem... Az is benne van a pakliban. Vannak fényevő gyerekek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!