Ti hogy csináltátok a hozzátáplálást?
it adtatok elsőnek? Napi hányszor? Mennyi idő múlva változtatások ki? Kell szünetet hagyni?
Köszönöm.
6 hónapos koráig csak anyatejes volt, akkor kapott először almát reszelve, először csak a levét, majd egy-két kanállal, fokozatosan (én két szoptatás között adtam először). Látni fogod rajta, hogy kéri-e, vagy sem, hogy mennyit eszik meg szívesen. Utána jött a barack, majd a krumpli, répa, sütőtök, körte, cékla, stb...
1 hónap alatt váltottunk ki egy evést (csak naponta egyszer kapott gyümit, délelőtt), majd újabb egy hónap alatt még egyet. Én nem sürgettem semmit, fokozatosan csináltuk, védőnőnk sem volt, aki bele tudott volna szólni, így a saját belátásom és a baba igényei alapján csináltam.
az enyém 2 hós baba anyatejes én igy gondoltam majd a hozzátáplálást:
először is akkor kell elkezdeni ha már 4 hós elmult vagy később és amikor már nem ugy hizik a baba
először gyümölcslé 5ml du tájékán szopizás előtt ezt egy héten át egyfélét szabad neki adni amig meg nem szokja 5 ml -ként növelve az adagokat aztán jöhetnek korához megfelelö bébi ételek ugyanilyen tempóban vagy otthon készített ételek pl kifőzött pépesített alma majd ehhez krumpli stb
nem tudom még mi a sorrend de utána lehet nézni én is ezt teszem majd már rég volt hogy a kislányommal elkezdtük az elválasztást (3 éves múlt) de majd két éves koráig szopizott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!