Miért nem ehet cukrot egy gyerek ??
1! Ez hülyeség. Az én lányom szereti az édességeket. Kap is minden nap.
Most voltunk fogászati ellenőrzésen. Minden foga ép!
6 éves. A titok: meg kell neki mosni minden este! Normális fogkefe,normális fogkrém.
A cukorhàztartasunknak tesz rosszat. Egy pici hasnyàlmirigy hamar kimerül, ha hirtelen rengeteg inzulint kell termelnie. Aztàn az inzulincsùcstùl leesik a gyerek vércukra, van amelyim akkor tombol. Egyre gyakrabban kapnak gyerekek 2-es tìpusù cukorbetegsèget, ami règen az öregek betegsège volt.
A finomìtott cukor addiktìv, mint a drog. Utàna a termèszetes ìz màr nem elèg.
Ha tele lesz a gyomra üres kalòriàkkal, akkor nem marad hely a vitamin- àsvànyi anyag- ès rostdùs èteleknek. Lehet valaki egyszerre kövèr, ès közben èhezik is, mert nem jutott viaminokhoz. A rostszegèny étrend a beleket terheli meg.
Mert ártalmas a felnőttnek is.
A gyerekeknek érdemes minnél később adni( èn sem vettem szigorúan)
Másrészt a cukor megdobja nekik a vércukrukat nagyon.. majd túlpörögnek
Ehet, csak jobban jár, ha nem eszik finomított cukrot.
Szénhidrátra szükségük van a normális idegrendszeri fejlődéshez, de az ételek 90 %-a hozzáadott cukor nélkül is bőven tartalmaz elegendő ch-t ehhez.
Őszintén én a magam oldalát is figyelem...
Ha egy nap cukros lötyit is iszik a gyerek, és még lecsúszik egy kis süti, keksz, édesség, az esténk szörnyű.
Túlpörög, de fáradt közben már. Nyűgös lesz, de lehetetlen letenni aludni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!