Csak ölben van el a gyerekem és piszkálnak miatta a rokonok. Tényleg rosszat teszek?
Jaj ezek a jó tanácsok. 2 hetes a gyerek, azt sem tudja mi az a fájdalom, nappal vagy éjszaka, eddig mindig jó volt a hőmérséklet, most meg néha hideg van, eddig állandóan a szívverésedet hallotta most meg csend van vagy nagy zaj. De persze majd 2 hetesen azt már tudja mi a manipuláció.
6 hétig a babám rajtam aludt szinte mindig (kivéve este). Olyan 4 hetes korától kezdtem el letenni magamról miután elaludt. Amúgy saját szobában és ágyban alszik pedig 15 hónapos már.
Még csak most született, neki is alkalmazkodnia kell a kinti környezethez. Ne aggódj, nem lesz ez mindig így. Nem hiába mondják az első 3 hónapot a 4. Trimeszternek.
Kérlek ne hallgass rájuk, csinálj mindent úgy ahogy neked meg a babádnak jó.
Meg most szoktasd le a rokonsagot a belepofazasrol. Komolyan mondom. 2 hetes a kisbabad, konyorgom.
Az idosebb korosztaly nem kepes megerteni, hogy manapsag nem ugy mennek a dolgok, mint az o idejukben. Egyaltalan nem ertem, miert vallaltak gyereket, ha szerintuk csak be kell baszni a kisagyba, azt jovanazugy.
Osztom #1 velemenyet, ne hallgass rajuk, es hatarozottan allitsd le oket. Neked es a babadnak sincs szuksege a keretlen, ostoba tanacsokra.
Én se szívattam magam vele egyik gyerekemnél sem.
Melléjük feküdtem, símogattam őket de nem szoktattam rá.
Tizenkilósan azért már nem lesz kellemes ha megszokják
Nálunk is volt ilyen okoskodó rokon. Hajtsd el őket. Ilyenkor a baba igényeit kell nézni. Kb 2 hónapos koráig a fiúnk csak rajtam vagy a férjemen aludt napközben vagy nem aludt. Mondták az okos tanácsokat hagyd sírni, majd megszokja, elrontod stb. Aztán fokozatosan elhagyta ezt a szokást csak ha volt valami betegség vagy alvási regresszió akkor igényelte. Lassan 14 hónapos lesz és már csak elalváshoz bújik hozzánk elalszik és betesszük az ágyába.
Hidd el te érzed jól. Kell neki a testi kontatktus szegény nemrég jött csak a világra. Csináld úgy ahogy te jónak érzed.
Egy csecsemőt nem tudsz elkényeztetni, nem fog a fejedre nőni, nem fog manipulálni, nem fogod tudni elrontani akkor sem ha 24/48-ban a karodban tartod.
Neki erre, rád van igénye.
A hlye rokonokat meg vagy próbáld meg többször és szépen leállítani, vagy egyszer és csúnyán.
Azzal viszont eltudod "rontani" a babád, ha nem reagálsz a hívására.
Nyílván nem arra gondolok, hogy éppen kakilsz, ő felsír, te meg azonnal rohansz hozzá.
Hanem arra, hogy hogyha sír, te meg a rokonaid tanácsait követve hagyod, hogy had sírjon, nem veszed ölbe, nem dajkálod meg.
Ezzel eltudod rontani az érzelmi fejlődését.
Nem 1940-et meg '80-at írunk, amikor a csecsemők sírva is felcseperedtek.
Vannak már hiteles kutatások a kisbabák érzelmi fejlődéséről és annak a támogatásáról :)
Én is kaptam ilyen tanácsokat, hogy tegyem már le, meg ne kapkodjam fel, mert a fejemre nő.
22 hónapos és annyira a fejemre nőtt, hogy egy zsúfolt plázában képes faképnél hagyni és elmenni kirakatokat bámulni.
A tudomány jelenlegi állása szerint az a helyes, ha sokat van testkontaktusban a baba.
Az anya-baba bőrkontaktus segíti a tejtermelést, a baba stresszhormon szintje csökken, stabilabb a szívműködése és a légzése. Vannak koraszülött osztályok is, ahol igyekeznek bőrkontaktust létesíteni a baba és a szülők között, mert hamarabb erőre kapnak így a picik. Egy babának az anyukáján vagy az apukáján van a helye.
Ezzel együtt én nem bánnék durván az idősebb nőrokonokkal. Biztosan nem akarnak rosszat és egészen biztos, hogy ők az akkori legjobb tudásuk szerint gondozták a gyereküket. Nyugodtan megmondhatod nekik, hogy te így látod helyesnek, ha kielégíted a baba igényeit és a testközelség is egy igény. Kérd meg, hogy fogadják ezt el. Nem kell megérteniük, nem kell elfogadniuk a tudományos magyarázatokat, csak fogadjàk el hogy te így csinálod. Ha nem tudják elfogadni, akkor viszont tényleg meg kell őket kérni, hogy ne jöjjenek egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!