Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak ölben van el a gyerekem...

Csak ölben van el a gyerekem és piszkálnak miatta a rokonok. Tényleg rosszat teszek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, még csak két hete szültem. A gyermekem nem lehet letenni, csak ölben alszik el , vagy rajtunk de ha megpróbáljuk lerakni babakocsiba pl napközben fél perc múlva sír. Leginkább anyósom, a dédimama és az anyám szól érte de mindig elmondják,hogy nagyon rossz amit most csinálok, már ezt direkt csinálja a gyerek és nem lehet majd őt már többet letenni, ne altassam cicin se, csak egyen és vegyem le a mellemről. Szerintetek tényleg ennyire nem szabad ölbe lennie egy ilyen pici babának?

nov. 13. 12:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom, zárd el magad anyóstól, déditől, 2 hete szültél, egyetlen értelmes tanácsot nem adtak, ha most beleszólnak, el sem tudom képzelni mi lesz később. Az enyém is csak kézben volt el, sőt úgy ringattam h elaludjon. Teljesen jól csinálod a dolgokat.. Igen, nyilván direkt csinálja a baba. 😂 Azt se tudja az az újszülött hogy milyen rendezvényen van, látni se lát csak az anyját keresi, a melegséget és a biztonságot.
nov. 13. 14:49
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Oké hogy annó leraktak bennünket, hagytak sírni, gondolván hogy manipuláltuk őket, majd erősödik a tüdeje gondolták és bebasztak minket a kiságyba, ha ilyen tanácsokat adnak biztos te veled is ezt tettét, hagytak sírni, cicit meg 3 óránként adtak..
nov. 13. 14:50
 13/19 anonim ***** válasza:
82%

Két hetes, nagyon pici még. Azt se tudja, hogy mikor van nappal, mikor éjjel, mikor "kéne aludni".

Ettől függetlenül én nem vagyok annak a híve, hogy csak az anyján lógjon, meg annak se, hogy mellen kell altatni és mindenre "cici a válasz". Kis lépésekben altassa az apuka is, vagy akár más, megbízható rokon. Szokja meg, hogy vannak más emberek is.

nov. 13. 16:34
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

2 hetesen nem direkt csinálja, az 100%.

Szerintem is kapcsold le őket még most.

Cipeld, amennyit igényli, altasd, ahogy igényli, és szoptasd, minél többet.

nov. 13. 18:13
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell az embernek ellenség, ha ilyen családja van...
nov. 13. 18:29
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Valóban ezt tanácsolták korábban 30-40 éve. Hogy hagyd sírni, ne vedd fel stb. felkapatod és egyebek. Ma már mindenki tudja, hogy ez nem jó. Vagy megértik, vagy nem, te vedd fel, mert a tested közelsegére vágyik a babád.
nov. 13. 19:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Többiek mindent leírtak. Nektek viszont muszáj lesz kiállni magatokért, mert ez később csak rosszabb lesz. Én egyszer szólnék, hogy köszönöm a tanácsot, de nem így tervezem. A másodiknál nálam nyílik a bejárati ajtó és bárki, aki beleszól és esetleg még meg is sért a döntésemért, az szépen kisétál. Mondjuk engem ismernek, megteszem, nem is próbálkoztak sokáig ilyenekkel. Anyós mondta sokat, hogy pedig így erősödik a tüdeje, meg hadd sírjon, addig aludjunk a férjemmel. Ő is hamar megtanulta, hogy bizony az ajtó nyílik és nem viccelek, azóta elmondanak valamit és tiszteletbe tartják, hogy ha más a vélemény. Bár nálunk ezeket a férjem se szerette, hamarabb megszólalt mint én. De még is lehet nézni a nagy mai kötődést anya és gyermekei között. Nem tudnék olyan barátnőt, rokont felhozni most hirtelen akinek jó lenne a kapcsolata a szüleivel, csak ilyen ridegen távolról. Nyilván nem ezen múlt csak, de akik ilyen ridegen neveltek, azok később is ilyenek voltak. És most hagyjuk,hogy mit javasoltak akkoriban, nálunk anyának is ezeket mondták sőt mamának is, de szembeszállt ezzel mindkettő és igen is felvett mindig minket, akkor osztották őket amiért iszsz szoptattak, akkoriban ez kirívó volt, három óránként mondták és hogy éjjel kb ne, ennek ellenére akkor tette amikor igény volt éjjel nappal, mert így érezte/érezték helyesnek. Ha most az lenne a trend és azt javasolnák szakemberek, hogy az erkélyről hetente fejjel lefele kell őket lógatni, mert az tesz jót, akkor sem tenném. Úgyhogy nem kell ezeket erre teljesen ráfogni. Kitartást kérdező, húzd meg a határaitokat. Jól csinálsz mindent amúgy!
nov. 13. 20:53
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

2 hónapos a kislányom és ha szeretném, hogy napközben aludjon és kis kiegyensúlyozott baba legyen (értse ne legyen az egész esténk ordítás), akkor bizony magamon altatom napközben még mindig úgyis, hogy van egy 2,5 éves lányunk is itthon. Vele még anno én is hittem ezeknek a hülye tanácsoknak és csak magamat szivattam ahelyett, hogy csak bújtunk volna. Amint elengedtem ezeket, sokkal kiegyensúlyozottabbak lettünk mindannyian. Hülye voltam, te ne legyél! Egyébként a 2,5 éves mindig cicin aludt el. 7 hónaposan volt egy szopisztrájk, amiből nem tudtunk kijönni, leválasztotta magát. Onnantól egymáshoz tapadva ment az altatás. Azóta is mellé kell ülni, amíg elalszik, de alszik a saját szobájában a saját ágyában. Semmilyen hátrány nem fog érni, ha 2 hetesen minél többet kézben van és cicin alszik el, sőt! :)

Így is nagyon nehezek tudnak lenni az első hetek, ne engedd be ezeket a "hasznos tanácsokat" az életedbe. Úgy csináljátok, ahogy nektek a legjobb!

nov. 14. 09:13
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen is rajtam alszik nagyon ritkán ha nyűgös, vagy beteg. Soha nem cserélném el semmire ezeket a pillanatokat. Majd alszok még egyedül életem hátralevő részében.
nov. 14. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!