Csak ölben van el a gyerekem és piszkálnak miatta a rokonok. Tényleg rosszat teszek?
Két hetes, nagyon pici még. Azt se tudja, hogy mikor van nappal, mikor éjjel, mikor "kéne aludni".
Ettől függetlenül én nem vagyok annak a híve, hogy csak az anyján lógjon, meg annak se, hogy mellen kell altatni és mindenre "cici a válasz". Kis lépésekben altassa az apuka is, vagy akár más, megbízható rokon. Szokja meg, hogy vannak más emberek is.
2 hetesen nem direkt csinálja, az 100%.
Szerintem is kapcsold le őket még most.
Cipeld, amennyit igényli, altasd, ahogy igényli, és szoptasd, minél többet.
2 hónapos a kislányom és ha szeretném, hogy napközben aludjon és kis kiegyensúlyozott baba legyen (értse ne legyen az egész esténk ordítás), akkor bizony magamon altatom napközben még mindig úgyis, hogy van egy 2,5 éves lányunk is itthon. Vele még anno én is hittem ezeknek a hülye tanácsoknak és csak magamat szivattam ahelyett, hogy csak bújtunk volna. Amint elengedtem ezeket, sokkal kiegyensúlyozottabbak lettünk mindannyian. Hülye voltam, te ne legyél! Egyébként a 2,5 éves mindig cicin aludt el. 7 hónaposan volt egy szopisztrájk, amiből nem tudtunk kijönni, leválasztotta magát. Onnantól egymáshoz tapadva ment az altatás. Azóta is mellé kell ülni, amíg elalszik, de alszik a saját szobájában a saját ágyában. Semmilyen hátrány nem fog érni, ha 2 hetesen minél többet kézben van és cicin alszik el, sőt! :)
Így is nagyon nehezek tudnak lenni az első hetek, ne engedd be ezeket a "hasznos tanácsokat" az életedbe. Úgy csináljátok, ahogy nektek a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!