Melyik a jobb? Hosszú távon melyiktől lesz jobb a viselkedése?
Figyelt kérdés
Ha nem veszem fel ahogy elkezd sírni, hanem hagyom egy kicsit hogy abba hagyja, és szokja hogy nem ugrok rögtön. Vagy ahogy elkezdi, megyek is, és felveszem, nyugtatom.2022. ápr. 13. 11:51
11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyjából egyetértek az összessel. Csak tényleg nem értem, azokat a megvető pillantásokat pl. családi/baráti ebédnél, amikor megyek és felveszem ahogy elkezd sírni. Mivel én már ismerem és tudom, ha épp akkor nem veszem fel, nagy sírás lesz, azt meg senki se akarja. És inkább megelőzőm. De nem először kaptam megjegyzést erre: "sose fogja így megtanulni, hogy nem az van amit ő akar" "majd ha ilyen hisztis lesz pár év múlva nem leszel ilyen nyugodt" .. Meg a kedvencem, hogy kiságyban sajnos még nem marad meg (5 hónapos). Persze mindig megpróbálom, berakom, de rögtön sír, ezért felveszem onnan. Erre jönnek a megjegyzések, hogy így sose fog külön aludni, és hogy inkább hagyjam figyelmen kívül és majd megszokja.. Persze egy 5 hónapos baba sírását csakúgy figyelmen kívül hagyja egy anya. :D
2022. ápr. 13. 13:15
12/23 anonim válasza:
Nevelési célzattal ne hagyd sírni. De ha van pl egy testvére és mondjuk miatta nem tudod felvenni vagy van valami olyan dolgod, hogy nem tudsz egyből ugrani, attól nem lesz semmi baja.
13/23 anonim válasza:
Nekem drága anyósom mondta a két hetes babára, hogy el van kapatva, mert rajtam aludt, és minden nyikkra felveszem... Akkor mondtam neki, hogy köszönöm szépen, de több tanácsra nincsen szükségem. Nyugi, nem fog mindig rajtad aludni... Első pár hónapban csak rajtam tudott, aztán szépen lassan átszokott a kiságyba. Mai napig mindig próbálom megoldani a problémáit, pedig már két éves. Ha hisztizik, azt is megoldjuk (mondom neki, hogy látom, hogy dühös, szomorú, de ez meg az van stb, le is szokott általában nyugodni), nem pedig figyelmen kívül hagyom... Az nekem megfelelő visszacsatolás, hogy még mindig megnyugszik az ölelésemtől, és bízik bennem. És hónapok óta nem kel éjjel és _egyedül_ alszik el a saját ágyában. Az elején nem gondoltam volna én sem :'D
14/23 anonim válasza:
Ranschburg Jenő véleménye a témáról:
Egyébként, o azt mondja, 3 éves korig az "ölelj magadhoz" korszak van, utána a "tegyél le", majd pubertaskorban a "hagyjál békén". 6 hónapos korig nem tudod elkenyeztetni, nincs olyan, hogy túl sokat van kézen. Ezután ahogy fokozatosan mászni, járni kezd, egyre jobban fogja érdekelni a világ rajtad kívül, kevesebbet fog téged igényelni. De most még legfőképp a te kozelsegedre van szüksége.
15/23 anonim válasza:
Nekem is megjegyezte az Aposom multkor, hogy jol el van kenyeztetve a 6 honapos lanyom, mivel csak kezben van el. En meg mosolyogva mondtam neki, hogy igaza van (hozzateszem nagyon jo a kapcsolatom az Aposomekkal, szeretem oket).Pedig meg csak azt sem lehet mondani, hogy mindig olben van. Van ket nagyobb gyermekem is, kutyank, kertunk na meg a haztartas, szoval en bizony hagyom sirni is, kulonben nem haladnek az egyeb dolgokkal. De mikor lehet, mindig felveszem. Amugy engem csak az elso gyereknel zavartak a megjegyzesek, aztan olyan hamar megtanultam oket elengedni a fulem mellett, hogy csak na :). Neked is csak ezt tudom ajanlani. Hallgass az anyai osztoneidre. Mi tudjuk a legjobban mi a jo a gyermekunknek. Minden jot nektek!
16/23 anonim válasza:
NEEEEEEEE!!! Könyörgöm ne vedd fel azonnal ha sír!! Egy pillanat alatt rászokik, csak magatokat szopatjátok vele!
17/23 anonim válasza:
16. Na megérkezett Marika néni 1952-ből
18/23 anonim válasza:
Látom neked még nincs gyereked :) Jólvan, akkor kapkod fel a gyereket a legkisebb nyögésnél is, majd megszokja, aztán null 24ben üvöltözni fog 😂 sok szerencsét, puszillak
19/23 anonim válasza:
18. De van. Fel volt véve és szuper okos kisfiú aki eljátszik magában és bizalmi kapcsolta van a szüleivel. Nem úgy, ahogy a te gyerekednek, ha így bánik vele az anyja. Puszika!
20/23 anonim válasza:
20. Tudod én nem azért szültem, hogy hagyjam ordítani. Ha ez neked az elkényeztetés nagy a baj a fejedben. És igen rossz anya vagy, ha hagytad sírni. Beteg lelkű ember aki ezt nyugodtan hallgatja. És de, ez komoly károkat okozott, hiába nyugtatod magad.Nem most fog meglátszani hanem a későbbi társas kapcsolataiban, munkahelyén, otthoni életében. Az az első tapasztalata, hogy hiába sírt senki nem segített. Nyugodtan röhögcsélj ezen, ha neked ez vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!