Hogyan győzzem meg rokonomat bizonyos dolgokról amiket nem enged, hogy jobb belátással legyen rájuk?
Sziasztok.
Kicsit hosszú de örülnék ha elolvasnád.:)
21 éves vagyok és rokonom akivel talán jobb a kapcsolatom mint anyámmal, sokszor nem egyezik a véleményünk bizonyos dolgokról. Itt van a telefon téma, mint én szeretnék venni magamnak egy új Iphonet mivel ezt a telefont szeretem és nekem megérné az árát. Ő viszont nagyon pártolja a gagyi 50 ezer forintos android telefonokat amik max 1-2 évig jók, mert úgyse bírják tovább aksi szinten és az iphone is ugyanez, ezt mondta. Másik meg a haj téma, én korábban párszor szőkítettem a hajamat és most visszaállt az eredetire de későbbiekben szeretném újra festetni extrémebb színekre, ezt se engedi mert nagyon roncsolja meg kihullhat tőle, pedig az ő haja is festve van és idős. Én amíg fiatalnak érzem magam kiszeretném használni míg tudom festegetni, ez csak haj ha kihullik max visszanő, olyan csak nincs hogy nem. Másik meg a póló vásárlás, kinéztem klassz koponyás, dark témás pólókat amiket régóta akarok megvenni saját pénzből persze, de ő egyből elborzadt a látványtól, és mondta hogy ez nem a te stílusod meg munkahelyen ilyennel be se engednének. Pedig ez a stílusom, csak mivel nincsenek mostanában ilyen ruháim ezért nem hordok, pénz hiány miatt sem. Szóval nem egyezik a véleményünk sok dologban és félek, ha mindezt a tudta nélkül megcsinálnám kicsit mérges lenne amit nem szeretnék, de közben ezeket a dolgokat nagyon szeretném. Ennél több is van csak ezek a lényegek. Mit tegyek, hogy jobban nézze a világomat és ne folyton negatívumokkal bombázzon? Vagy egyszerűen hagyjam figyelmen kívül és tegyem amit jónak látok? Mivel az én életem és én szabom meg alakítgatom de vele tényleg jó a kapcsolatom. Lehet én gondolom túl ezeket...Nálatok volt ilyen családtag? MIt csinálnátok a helyemben?
21 éves vagy, te döntöd el, hogy mit akarsz csinálni.
Ő maximum tanácsot adhat, de különösebben nem szólhat bele.
Ha megsértődik ezen, az az ő baja.
(Nekem anyám pont ugyan ilyen, mindíg mindent jobban akar tudni stb. 19 vagyok, kb fél év múlva költözök el otthonról 😀)
Kb 13 éves korom ota hordtam feketet, anyam folyamat mondta hogy de miert.. Nem ezt kene.. Egy lanynak nem ezt illik..
20 eves vagyok, ez a fekete mania a mai napig tart (es fog is) csak melle társult egy rozsaszin is, nekem ez a 2 a szinem😂 beletorodott hogy az en dolgom.
Nem tudok mit tanácsolni. Ne beszelj vele ilyen temakrol, semmi köze hozzá igazabol. En ertem hogy joban vagytok, de ha nem egyezik a velemenyetek csak hagyd figyelmen kivul. Engem mondjuk mar regebben is irritalt ha valaki beleszolt abba mit hogyan csinaljak, felnőtt vagy tehat.. Nem tudom miert kene neki megfelelned. A Te eleted a Te tested a Te donteseid. En mondjuk biztos lecsokkentenem a talalkozasokat ha csak negativ dolgokkal tudna bombazni..
igazatok van :D
ezt tényleg nem gondoltam át, hogy nem írányíhat hisz felnőtt vagyok :D.
max véleménye lehet de hát na. köszi a válaszokat amúgy. amúgy tök jó fej meg minden csak amikor felhozok neki ilyenket akkor van ez csak :(
Igen, véleményt mondhat, nemtetszését kifejezheti. Ha gondolod, nem kell megtárgyalni vele semmit, hanem tedd amit tenni szeretnél.
Ha kiskorú lennél és a pénzt ő adná, kakkor szólhatna bele abba: mire költs vagy ne költs.
Ki a "rokon"????
Mert ezek szerint nem anyád (és feltehetöen nem is apád), de ö tart el????
Mit érdekel egy random ember véleménye 21 évesen? Felnőtt vagy, nem? Ha megkerested a telefonra, stb a pénzt, akkor olyat veszel, amilyent akarsz.
Nőj fel.
7.nem szeretném elmondani mivel ez egy anonim oldal ezért is irtam rokont mint konkrétumot...
apám nincs mert meghalt ngayon régen.
senki nem tart el és kérlek ne következtess ilyeneket...
8
köszi már rég felnőttem ---
és igen dolgozm.
látom azért vannak negatív vélemények is erről mint pozitiv...
Szerintem tök normàlis, ha tanàcsokat ad valaki,de nem szabad ezeket sem túlzásba vinni.
Ne màs véleménye szerint élj,félsz attol ha más telót,vagy bármit veszel mindt amit ő tanácsolt akkor mérges lessz,? Had legyen a te életed azt veszel és azt csinàlsz amit te akarsz. Lehet egy kis távon ez rossz lessz neki,de ídővel rà fog jönni,hogy nem az ő akarata,szerint kell hogy csinálj dolgokat,és vegyél bármit is, és ez így természetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!