Melyik a jobb viselkedés egy kamasztól szerintetek ezek közül és miért?
A: Rendszeresen bulizni jár a haverjaival, gyakran tök részegre issza magát
B: Folyton a számítógép előtt ül, játékokkal játszik, interneten ismerkedik és a való életben nem megy sehova csak iskolába
4 kamasz gyerekem van (13-19 évesek), de a fenti 2 közül egyiket sem követik. Van középút, amibe belefér az időnkénti buli MÉRTÉKTARTÓ ivásal, egy kevés gépezéssel,sportolással, mozival, hobbival, randikkal,tanulással, olvasással, a valós életben való ismerkedéssel és kapcsolatok ápolásával.
Miért csak végletekben lehet gondolkodni? Miért nem lehet változatossá, sokszínűvé tenni a napokat?
Egyik se jó, nekem a B szimpatikus, s ismerős is, bár én jártam számítógépes találkozókra... :D Annak viszont nagyon örülök, hogy 18 évesen lett rendes számítógépem (miután felvettek programozó szakra az egyetemre), s addig rengeteget olvastam, túráztam, gondolkodtam.
Kiindulnék a B-ből és elég sokat tennék érte, hogy igenis legyen az életében más is. Igazából ezt pici korban kell elkezdeni, vinni a porontyot ideoda, gyalog, biciklivel, motorral, tengerpartra, könnyűbúvárkodni, mit tudom én. Valami csak megragadja :)
Egy bulizóssal nekem nehezebb lenne, mivel én sosem voltam az s a sejtméreg túlzásba vitele is erős (kicsit sem vagyok antialkoholista, jegyzem meg).
A Sok baráttal rendelkező átlagos kamasz.
B Kissé antiszociális tinédzser, akinek valószínűleg kicsit kevés az önbizalma, gyakran unatkozik, nem alakulnak ki nála barátságok, nem szórakozik stb... Szerintem ez nem egészséges.
A kettő között van arany középút, de én akkor is az A opciót támogatnám. Anyám is mindig elküldött otthonról ha lett volna lehetőségem, de én lusta voltam a haverokkal lógni és inkább gépeztem volna. Jól tette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!