Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kereszteltetik meg a...

Miért kereszteltetik meg a gyerekeiteket? Milyen céllal?

Figyelt kérdés
Én nem akartam megkereszteltetni, de a párom és anyósom rábeszéltek. Azért nem akartam mert nem szerettem volna semmilyen vallást rá erőltetni a gyerekre, majd ha felnő döntse el ő, hogy mibe hisz. Én meg vagyok keresztelve, bár a szüleim sem vallásosak, de azért megkereszteltek mert mindenki meg van... Nem értem a lényegét egyébként... na mindegy. A párom azzal érvelt, hogy ha nem lesz megkeresztelve a gyerekünk akkor majd kinézik őt a többiek, hátrányban lesz a megkereszteltekkel szemben, nem veszik be óvodába, iskolába a keresztlevél nélkül, magán iskolába kell íratnunk ahol fizetni kell az oktatásért. Ez tényleg így van? Ti miért keresztelkedtek? Hisztek is benne vagy csak azért mert mindenki meg van?
2010. szept. 15. 10:25
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Szerintem a mai világban nem lesz hátránya, ha nincs megkeresztelve. Testvérem gyermekei sincsenek megkeresztelve.
2010. szept. 15. 21:03
 42/46 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát, mindegyik nagyon hasznos volt nekem. Ki ebben hisz ki abban a lényeg inkább az hogy ki milyen ember. Jó éjt mindenkinek!
2010. szept. 15. 21:29
 43/46 A kérdező kommentje:
Ahogy most újra végigolvastam észre vettem, hogy miközben írtam jött két újabb komment, a 14:20-as és a 14:25-ös. Az előbbitől kérdezném, hogy milyen hátrányod származik a munkahelyeden ezzel kapcsolatban? Ha nem akarod ide kiírni, privibe is leírhatod, nagyon érdekel a téma:) És a 25-ösnek: Igen, hiszek egy anyagi világon kívül lévő világban, nehéz meghatározni, hogy pontosan miben, szellemvilágnak mondanám... Tudom, hogy vannak szellemek már többször tapasztaltam is őket, lehetséges velük kommunikálni és elárulnak néhány olyan "titkot" a másik világról és erről az egész körforgásról amit valójában mi élők is tudunk csak az életeink során elfelejtettük, de ennek így kell lennie mert ha nem felejtenénk el akkor nem tudnánk ebben az életünkben normálisan élni, nem lenne miért élünk. Mert mindenki életében ott valami valami nagy kérdőjel, hogy mi lesz a halála után. Én erre próbálok rájönni (gondolom a katolikusok is meg a többi vallás hívői is) és azt érzem hogy ahogy egyre többet tudok és értek meg ebből a világból annál tisztább lesz a kép. Amiben biztos vagyok: Az élet egy körforgás nem ez az első és nem is az utolsó életem. A test csak egy "burok" amibe beleszületünk egy időre, ez teszi lehetővé hogy az anyagi világban helyünk legyen, használjuk egy ideig aztán ha már elhasználódott "levesszük", visszakerülünk a "tömegbe" és minden kezdődik elölről mihelyst az anyagi világban létre jön egy új test amibe élet kell.
2010. szept. 15. 21:56
 44/46 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig ezt az 5 oldalt, úgyhogy ha valamit ismétlek, akkor bocsánat.

Először is attól, hogy megkereszteled a gyereket, őt magát semmire nem kötelezed, nem erőltetsz rá semmit; csakis saját magadat (és a párodat) kötelezed arra, hogy keresztény erkölcs szerint kell (kéne) nevelnetek a gyereket. Attól, hogy valaki meg van keresztelve, nem lesz semmi ráerőltetve. Mint írtad, te is meg vagy keresztelve, mégsem tartod magad keresztény embernek, mert nem érzed magadénak a keresztény vallást. Tehát attól, hogy megkereszteled, nem teszed őt erőszakkal vallásossá.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy csak hagyományból nem érdemes megkeresztelni a gyereket. A keresztség lényege, hogy felajánlod Istennek a gyerekedet és fogadalmat teszel, hogy keresztény elveknek megfelelően fogod nevelni és megismerteted a keresztény tanításokkal. Ha ezt nem vállalod, akkor az egész csak egy nagy képmutatás, semmi értelme. Nem lesz semmilyen hátránya a gyereknek abból, hogy nincs megkeresztelve, senkit nem fog érdekelni sem az óvodábna, sem az iskolában, sem azután. Egyébként sincs ráírva a gyerekre, hogy nincs megkeresztelve, tehát azt sem értem, miért néznék ki a többiek.

2010. szept. 16. 17:21
 45/46 anonim ***** válasza:
17:21 vagyok, azt még hozzátenném, hogy ha vallásos óvodába/iskolába szeretnétek járatni a gyereket, oda nem biztos, hogy felveszik keresztlevél nélkül, de mivel nem vagytok vallásosak, gondolom, nem ragaszkodtok ehhez.
2010. szept. 16. 17:24
 46/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is, h. válaszoltál. Nem akarom keresztény oviba/iskolába íratni a gyereket és a párom sem akarja- ő csak "megjátssza" ezt az egészet mert nem akarja, hogy kinézzék, sajnos nem jut el a tudatáig h. manapság ez senkit nem érdekel. Ma is beszéltem vele erről, de csak fújja a magáét és azt mondta mindenki zsidó aki azt mondja hogy ne kereszteltessük meg a gyereket. (LOL) Ma voltam a helyi templomban, hogy kikérjem a pap véleményét erről a helyzetről, a papot nem találtam csak a sekrestyéssel vagy (nem tudom minek hívják) beszéltem, ő is azt mondta így felesleges és képmutató megkereszteltetni a gyereket, az keresztelkedjen aki a hit miatt keresztelkedik, kereszténynek vallja magát és gyakorolja is a vallást és mivel nálunk erről szó sincs így meg sem keresztelhető a gyerekünk. A párom azt mondta hogy a sekrestyés is zsidó. :D Szegénykém nagyon begyepesedett és biztos fáradt is...
2010. szept. 16. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!