Miért kereszteltetik meg a gyerekeiteket? Milyen céllal?
Ez esetben(mivel nem vagytok összeházasodva,és templomi esküvőt sem terveztek)valóban én is képmutatónak és értelmetlennek találom a párod és anyósod hozzáállását a kereszteléshez.
Szerintem kicsit próbálj meg megnyugodni és lehiggadni,túlságosan lázadó és mérges vagy,túlontúl ragaszkodsz az elveidhez,és ezáltal sok örömtől fosztod meg magad!
Nem ragaszkodom túlontúl az elveimhez csupán realista vagyok.
Még egy pár szó a tavalyi karácsonyunkról és arról ahogy a párom áll ehhez az egészhez. Dec. 24. a gyerekünk 5 hónapos, vettem neki mukilás ruhát, sütöttem-főztem egész nap, tök jó volt, a párom délután ért haza mert dolgozott (sajnos ilyen a kereskedelem) jött, evett, összerakta a műfenyőt, rápakolgattuk a díszeket, odaadtam neki az ajándékot amit vettem neki (ő nem vett nekünk semmit, nem tartja fontosnak) ennyi. Felment a szobájába és egész este gépezett én meg odalent voltam a gyerekkel, játszottunk, énekeltem neki, mondókáztunk, stb szóval minden ugyan olyan volt mint egy átlag hétköznap annyi különbséggel hogy ott állt az asztalon a feldíszített fa.
megint szia, én írtam az első hosszú kommentet, és tán még azóta is egyszer.
Olyan furcsa az egész hozzáállás nálatok. Az esküvő nem fontos, de a keresztelő igen? A vallásosság fontos a párod szerint, de a meghitt karácsony nem? Az én párom nem ilyen, csak mi vagyunk neki fontosak és a meghitt összhang, talán azért nem értem, most tulajdonképpen a ti családotokból ki mit is tart fontosnak. Nem csodálom, ha ki vagy borulva, hülye egy helyzet. Azt hiszem, az itt kapott válaszoktól nem nagyon lettél okosabb, hogy akkor most milyen kompromisszumra is jussatok. És az egész keresztelő-história csak most merült fel, hiszen maholnap másfél éves lesz a gyereketek? Vagy kezdettől ez megy, csak most borultál ki végleg?
Utolsó ezt tőle kellene megkérdezni... Én megkérdeztem és azt mondta fáradt volt mert nagy hajtás volt melóban nem volt ideje munka után ajándékért szaladozni. (jogos lenne a kérdés, hogy mért már 24.-én kapkod?) és egyébként is feledékeny, pl. szülinapomra sem kaptam semmit és valentin napra sem pedig én mindig veszek neki. De a gyerek szülinapjára vett ajándékot ez a mentségére szóljon.
Utolsó előtti: Keresztanya és keresztapa jelölt van már a kezdetektől, én mindig ilyen kis családi összejövetelt akartam tartani, nem is keresztelőt inkább ilyen "babaünneplőt", a keresztelőt a párom és az anyukája akarja csak, időpontot még egyik sem mondott, de akárhányszor erre terelődik a szó mindig megkapom a magamét hogy hülye vagyok, stb a gyereket meg KELL keresztelni és a párom mindig hozzá teszi, hogy nem érdekli hogy mit beszélek majd ő elmegy a paphoz és megbeszéli vele hogy keresztelje meg a gyereket. Még nem volt a papnál, lustább és elfoglaltabb ő annál hogy elmenjen. Anyósom megkérdezte mikor hazahoztuk a gyereket a kh-ból hogy mikor lesz a keresztelő a párom rávágta hogy majd olyan fél éves kora körül erre anyósom: Az nem lehet, hogy addig legyen szentelt víz nélkül! Hát pedig lett mert még mindig nincs megkeresztelve és ha rajtam múlik nem is lesz.
Szia!
Elolvastam az egeszet az osszes kommentet.
A vegere mar megertettelek :)
Igy,hogy osszehazasodva se vagytok nem ertem a parodat es anyosodat sem. Anyos mondjuk nem szamit( O csak a nagymama) hanem neked es a parodnak kell megegyezni errol.
Mond el azt neki amit ide irtal a tavalyi karacsonyrol. Engem nagyon megbotrankoztatott,hogy ajandekot se kaptatok tole es nem veletek toltotte a szent estet hanem a computerrel. Ha akkor neki ilyen volt a hozza allasa nem tudom mit var el toled.
Pedig ha tavaly 5 honapos volt a babatok karacsonykor akkor most mar nagyobbacska lesz kb. masfel eves (az en kicsim is annyi lesz pont akkor :) es jo lenne ha erezne valamit a karacsony "meghittsegebol" mondjuk ilyenkor mar elvezettel bontogatna az ajandekokat is.
Sajnalom,hogy neked gyerekkent is es most is ilyen karacsonyokon kell "tultenned" magad :(
Mi baptista vallasuak vagyunk. Mar a szuleim is azok sot a nagyapam baptista lekesz(volt) a masik meg baptista presbiter(O meg el). Edesapam szinten presbiter.
Engem ebbe a kereszteny hitben neveltek fel.Komolyan vettuk,ertsd mi minden vasarnap imahazba jartunk sot meg szerdan is. Szombaton ifjusagi orara. 18 evesen pedig vasarnapi iskolai tanito lettem.
En hiszem es vallom Istent.
A mi vallasunkba nincs keresztseg es nincsenek keresztszulok sem.
Mikor a baba 6 hetes lesz elviszik a gyulekezetbe es a lelkesz aldas kero imat mond felette.
Mikor pedig a gyermek felnottkent ugy gondolja,hogy szeretne Istent kovetni egesz eletebe es ezaltal az egyhaz es a gyulekezet tagja lenni alameritessel megkeresztelik.
Ezt ugy kepzeld el,hogy van egy nagy medence es a lelkesz bemeriti teljesen a vizbe majd kiemeli.
Ez a jelkepe annak,hogy mikor alameritik, meghal a bunoknek es mikor kiemelkedik akkor ujjaszuletik Krisztusban.
En ezt 12 evesen eltem at. Eletem egyik legmeghatarozobb esemenye volt.
Most 22 eves vagyok.
Isten kegyelmebol egy kereszteny ferjet kaptam aki reformnatusnak lett megkeresztelve(szokasbol persze,aposom ateista) es felnottkent talalt a baptista gyulekezetbe ahol megtert es bemeritkezett.
Kisfiunk 14 honapos es 6 hetesen meg volt az aldas kerese. Azota minden vasarnap visszuk magunkkal a gyulekezetbe.
En mindig imatkozok azert,hogy fiam felnottkent megtalaja Istent de helyette nem donthetek.
Ezert szeretem a mi egyhazunkat es most tobbiek ne sertodjenek meg de a csecsomo keresztseg nem udvozit!Persze ha a szulok a keresztseg mellett dontenek az is jo.De ha vallasosan akarod nevelni akkor vidd templomba es tanitsd meg imatkozni.A keresztseggel szerintem meg nem tettel a gyerekeddel semmit.Kivancsi lennek hagy kereszt szulo tesz eleget a "kotelessegenek".
Ma mar sehol nem fogjak kinezni ha nincs megkeresztelve.
Nem lesz ettol "tobb" vagy "kulonb".
En reformatus gimnaziumba eretsegiztem de a felvetelikor csak a vallasomat kerdeztek mert ugye hittan ora is volt az orarendbe.
Bocsanat a hosszu valaszert kedves kerdezo.
Remelem erted mit akartam ezzel leirni.
Amugy mint az egyik valaszolo irta mi is tok "atlagos" emberek vagyunk. Jarunk mindenhova, kirandulni,nyaralni, barati tarsasagunk is van(nem csak hivok), kerti partira, szinte mindenhova es amugy jovos-menos tipusuak vagyunk.
Minden jot neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!