Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kereszteltetik meg a...

Miért kereszteltetik meg a gyerekeiteket? Milyen céllal?

Figyelt kérdés
Én nem akartam megkereszteltetni, de a párom és anyósom rábeszéltek. Azért nem akartam mert nem szerettem volna semmilyen vallást rá erőltetni a gyerekre, majd ha felnő döntse el ő, hogy mibe hisz. Én meg vagyok keresztelve, bár a szüleim sem vallásosak, de azért megkereszteltek mert mindenki meg van... Nem értem a lényegét egyébként... na mindegy. A párom azzal érvelt, hogy ha nem lesz megkeresztelve a gyerekünk akkor majd kinézik őt a többiek, hátrányban lesz a megkereszteltekkel szemben, nem veszik be óvodába, iskolába a keresztlevél nélkül, magán iskolába kell íratnunk ahol fizetni kell az oktatásért. Ez tényleg így van? Ti miért keresztelkedtek? Hisztek is benne vagy csak azért mert mindenki meg van?
2010. szept. 15. 10:25
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Egyébként,ha ennyire ellene vagy a keresztelkedésnek,akkor kössetek kompromisszumot a férjeddel,és pl. tartsatok névadó ünnepséget.Később pedig a gyerek eldöntheti,akar e megkeresztelkedni v sem.Sógoromék is ezt csinálták,szintén nem voltak hívők.Ezen az ünnepségen lettek "keresztszülei" is a kislánynak.Családi,meghitt szetetteljes ünneplésre ez is ok,képmutatás és templombanfeszengés nélkül.
2010. szept. 15. 12:49
 22/46 anonim ***** válasza:
szia! 10.58-as vagyok. Levonnám a konzekvenciát, ha megengeded: mindegy, hogy vallásos, vagy nem vallásos környezetben nevelkedik a gyermek, a lényeg, hogy ne fosszuk meg tőle a szeretetet, az odafigyelést,a pozitív élményeket. Én is sajnálom, hogy ilyen negatív élmények maradtak benned a karácsonyról, a vallásról, a templomról, az egyházról. Tégy belátásod szerint, de ne bántsd, ne hülyézd le a férjedet se valamiért, amiben hisz. Így választottad őt, ne akard megváltoztatni.Másmilyenek vagyunk. Azt hiszem, a mi generációnk azért már nem képmutatásból jár templomba, ez inkább szüleink generációjára jellemző. Aki feleslegesnek tartja, úgy tesz, mint te, vagyis nem is megy el. Aki elmegy templomba, az hisz is benne. A mi generációnk már nem lesz képmutató.
2010. szept. 15. 12:55
 23/46 anonim ***** válasza:
Egyébként még azt megkérdezném,mert azt hiszem h erről nem ejtettél szót,hogy ti össze vagytok -e házasodva?Ha igen,volt e templomi esküvőtök?Mert ez további problémákat vet fel..Ha nem volt egyházi esküvő,mi jogon erőltetik a gyerekre a keresztséget?Abba belenyugodott az anyós,meg a párod,ebbe meg nem?Hiszen az h egy pár össze sincs házasodva,éppoly elfogadott a mai társadalomban,mint az,hogy egy gyerek nincs megkeresztelve..Ha pedig odaálltál akkor az oltár elé,akkor most miért tiltakozol ennyire?Arról nem is beszélve,h sok helyen nem is keresztelik meg a gyereket,ha a szülők nem esküdtek meg a templomban.A másik probléma,ami bennem felvetődik,hogy nem tudom számoltál e már azzal,hogy ha egyszer majd, jó 100 év múlva meghal a gyereked(bocs h ezt írom),akkor -ha nincs megkeresztelve-nem fogja őt pap eltemetni..és ez azért már elég "gáz"..
2010. szept. 15. 13:12
 24/46 anonim ***** válasza:

Elképesztő amiket írsz.... kedves kérdező!Teljesen elvonatkoztatva a hittől és Istentől.... Ha a karácsonyról ez a véleményed, mit mondasz a gyerekednek a Mikulásról???? MIt mondasz a húsvéti nyúlról? Azt h nincs is egyik se...nőjj fel gyorsan ne is legyél gyerek???

Fúúú...ez gáz...Pontozz csak le nyugodtan.

De az tuti h ha kihagyod a gyereked életéből ezeket a szép kis mesebeli történeteket, (még ha nem is hiszel benne, nem kell h higyj benne) hamar felnő, és koravén lesz.

Én meghagyom neki a kis képzeteket...

Az imákat sem kell feltétlenül tudni, én személy szerint nem tudom még a miatyánkot sem....de imátkozni mindenki szokott.

És tedd a szívedre a kezed és mondd ki h ha baj van, nem Isten neve az amit először kimondasz?

ugye ugye???

Sajnálatos h a gyerekkorodat is felnőttként élted meg.

2010. szept. 15. 14:01
 25/46 anonim ***** válasza:
90%

Én még soha nem hallottam ilyet,h nem akarja vki megkereszteltetni a gyerekét!

Túlságosan én sem vagyok vallásos,de azért megkeresztelték a kisfiam pár hónapos korban,mert szerintem szép dolog,és bizonyos szempontból szükséges is! Aki nincs megkeresztelve értelemszerüen nem is esküdhet majd templomban,és azt nem tudhatjuk,h a gyerek majd mit szeretne ha felnő! A munkámból kifolyólag tudom,h vannak más hátrányai is ha nincs megkeresztewlve valaki,de erről inkább itt nem irnék!

Egyébként mindenkinek saját döntése!

2010. szept. 15. 14:20
 26/46 anonim ***** válasza:

Hát igen..valóban nem igazán értem én sem h akkor mit hiszel és mit nem?Csak az egyházi kötöttségeket útálod?Azt írod,neked is van Istened..A saját kis magán-istened?Ezek szerint hiszel abban,hogy létezik felsőbbrendű lény?Hogy az anyagi világon kívül van szellemi is?Vagy csak az anyagiakban hiszel,amit meg tudsz fogni,látod?

Azon kívül,én azt gondolom,hogy az általános alapműveltséghez hozzá tartozik az is,hogy tudjuk h mit ünneplünk karácsonykor,húsvétkor,mikuláskor,a vallásos részeket is(!),nem csak azt h a karácsony a szeretet ünnepe.Megkockáztatom h az is hozzátartozik h el tudjunk mondani egy Miatyánkat meg egy Üdvözlégyet,de most ne kezdjetek el bántani,ezzel nem azt mondom h aki nem tudja,az bunkó!Én legalábbis biztos h megtanítom majd erre a gyerekeimet.Aztán majd ők eldöntik,hisznek e ebben v sem.

Mit gondolsz pl. a mindenszentekről?Szimplán csak megemlékezel a halottaidról,vagy reméled h tudják és látják hogy megemlékezel róluk?

2010. szept. 15. 14:25
 27/46 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk összeházasodva egyenlőre úgy néz ki nem is leszünk, nem egyezik a véleményünk az esküvőről sem. A párom nagy lagzit, nászutat akar, (külföldre) azt mondta csak akkor akar esküvőt ha már anyagi biztonságban leszünk. Na mondom ha erre vársz akkor majd halálunk után összeadnak minket... Én jobban szeretnék egy szép kis szolid esküvőt, szép ruhában lennénk, ott lennének a szüleink (ha akarnak) egy pár barát, rokon és a gyerekünk. Nem akarok lagzira és nászútra költeni, sőt még a polgári esküvőt is csütörtökre tenném mert akkor ingyenes, nem szeretném ha ettől lenne emlékezetes. A templomi esküvő szóba sem került. A párom sem szeretné és én sem. Anyósom meg azt sem szeretné ha összeházasodnánk mert félti házat, azt hiszi azért akarok házasodni hogy utána elváljak mint ahogy ő is megtette már nem egyszer. Szóval az egész a képmutatásról szól, azért kell megkeresztelnem a gyerekemen hogy ne nézzék ki a faluból legalábbis szerintük ezért. De én ezt másképp látom, szerintem senki nem nézné ki csak azért mert nincs megkeresztelve! Én sem úgy ismerkedem és úgy alakítok ki kapcsolatokat hogy megkérdezem valaki nevét és utána azt hogy meg van-e keresztelve... :D

Aki az istenről kérdezett: De igen, én is szoktam mondani, hogy jaj istenem így meg úgy, szóval én is hiszek valamiféle istenben, de nem abban amiben a keresztények hisznek, azt elhiszem, hogy van isten csak azt nem amit a templomban mondanak meg amit a hitgyülekezetesek mondanak, meg stb stb. Olvastam egy könyvet a krisna hitről, abban is voltak számomra hihetetlen dolgok épp úgy mint a katolikus vallásban szóval én is el hiszek ezt azt, több vallásból mixeltem magamnak egyet, de elsősorban az evolúcióban hiszek nem abban hogy isten megteremtette mit tudom én hány nap alatt Ádámot meg Évát... Sokan pl. nem hisznek a szellemekben pedig azok sokkal jobban elhihetők mint a templomi mesék, el kell menni egy szellemidézésre és meg kell tapasztalni. Ennyi az egész.

Remélem érthetően írtam le és nem túl zavaros a dolog :)

2010. szept. 15. 14:36
 28/46 A kérdező kommentje:
Ja még a húsvéti nyuszira reagálnék: Az más tészta... Természetesen az sem igaz, hogy a nyúl tojást tojik, de ez egy mese amit már régóta mesélnek a gyerekeknek és egy darabig el is hiszi ezt a gyerek, de ne keverjük össze a vallást a mesével. A vallás olyan mese amiben nem csak gyerekkorban hiszel. Akkor ennyi erővel ne meséljük el a gyerekeknek a hattyúk tavát sem mert igaziból Odettből nem lesz hattyú sőt valójában Odett nem is létezik. Attól, hogy nem fogom a kereszténységre nevelni a gyereket még lesz gyerekkora. Röviden ennyi a véleményem erről.
2010. szept. 15. 14:40
 29/46 A kérdező kommentje:
Ja még egy kérdés: Mért gáz ha nem pap temeti? Szegény még holtában is hallgassa a hülyeséget? Én meg vagyok keresztelve, de én külön kérni fogom, hogy NE PAP TEMESSEN!
2010. szept. 15. 14:41
 30/46 A kérdező kommentje:
12:49-nek köszönöm az ötletet! A névadó ünnepség nagyon tetszik, remélem a párom rábólint. Az meg anyósék mit beszélnek nem érdekel, én az én gyerekem én tudom hogy mi a legjobb neki.
2010. szept. 15. 14:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!