Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy elviselje?...

Mit tegyek, hogy elviselje? Már eléggé kiborító.

Figyelt kérdés
7 hónapos kisfiam is elkapta ezt a taknyos nyavalyát,amit a családban és a környezetben mindannyian elkaptunk...És szegénykém VISÍT,ORDÍT,BÖMBÖL és annyira,de annyira rugdosódik és ficánkol,hogy ketten sem bírjuk lefogni.Már ott van a karján a kezem nyoma,annyira próbálkozunk,de egyszerűen így nem lehet...Annyira tekereg és rángatózik közben,hogy tegnapelőtt már vérzett is az orra,mert sikerült megsérteni...Értelmes kissrác,úgyhogy megmutattam neki,hogyan csinálom magamnak,meg másnak.Kacagott rajta.A porszívót annyira szereti,hogy amikor takarítok és őt leteszem a szőnyegre ide-oda szalad és próbálja elkapni a porszívó fejét.És ha közeledek felé a működő orrszívóval és szívogatom vele az arcát,pocakját akkor is kacag.De ha az orrát szívom,egyszerűen nem viseli el.Alapvetően nem érdekelne,hogy sír,mert az ő érdeke,hogy kiszívjam rendesen a váladékot,de nagyon-nagyon balesetveszélyes,amit művel...Tudtok valamit tanácsolni??
2010. szept. 15. 09:25
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Valahogy "kitörölte magát" a szövegem egy része...Szóval természetesen az orrszívó porszívóról van szó... ☺☺
2010. szept. 15. 09:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mást nem tudsz tenni,mint lefogod.Én ilyenkor az ölembe ültettem,oldalt,a jobb lábamat rátettem a lábaira,a bal kezemmel magamhoz szorítottam,miközben a kívül lévő bal kezét is fogtam,és a fejemmel meg a vállammal a fejét is tudtam rögzíteni.Mint egy polip,kb annyi kéz kéne hozzá.:DDD

Az egyik fiam 6,5 éves,és még mindig úgy csinál,mintha ölném ilyenkor, a húgainak meg semmi baja vele,nyugodtan ülnek.Úgyh hidd el,gyerekfüggő,viszont muszáj csinálni.

2010. szept. 15. 09:37
 3/13 A kérdező kommentje:
Huhhh...Na most megimt megpróbáltam,kétszer is .Sikerült valamennyit kiszívnom,de sanszos,hogy megint kisebesítettem az orrát.A vége az lett,hogy repült a porszívó...de még működik...Nagyanyáink mit csináltak??A szájukon kívül mit használtak?Elegem van ebből az állandó idegbajból!!!!Szegény babám orrszívás után csak fekszik és zokog,nyüszít...
2010. szept. 15. 10:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Le kell jó erősen fogni, kösd be a kocsiba. És ha ki kell szívni akkor ki kell.
2010. szept. 15. 11:02
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet le fognak pontozni, de én így tudtam megoldani: lefektettem a földre. A jobb lábammal leszorítottam a karjait, a bal lábamat behajlítva, a térdhajlatba szorítva a buksiját jártam leginkább sikerrel. Így meg rugdoshatott is a lábaival, elég stabilan rögzítve volt. Tudom, hogy függőleges állapotban nem csúszik hátra a szmötyi, de így is sikerült kiszívni a cuccot. Esetleg a hadművelet előtt próbálj tengervizes orrsprayt, az lazíthat rajta. Mondjuk annak sem fog örülni a babád az biztos! Utána meg próbáld megynugtani az öledben. Gyorsan mutass neki érdekes játékot (pl: petpalack) :) Sok sikert!
2010. szept. 17. 09:22
 6/13 pomat ***** válasza:
100%
Humánusabb, ha nyugodt maradsz és egy nagy fürdőlepedőbe becsomagoloe:-) a karjait szorosan a kis teste mellé teszed, egyik szárnyát áthajtod és a teste alá rkod, majd a másik szárnyát is így. Nem tud annyira kapálózni és egyedül is menni fog. Mindig beszéld meg vele és a végén add oda neki az orrdzívó csövét, hogy lássa mi az!! Sírni fog de mi elutottunk oda hogy már nevet utána. Nem fáj nekik, csak kellemetlen. Te vagy a szükő és tudd, hogy jót akarsz csak neki, ez nyugtason. sok sikert, menni fog!!!:-)
2010. szept. 17. 09:24
 7/13 pomat ***** válasza:
79%
A többi szerintem csak hiszti, mert tudja, hogy megeheti és nem teszel semmit ellene:-) Légy nagyon határozott!:-) Ne hagyd hogy a kisfiad uralkodjon a szituáción:-)))))
2010. szept. 17. 09:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Én nem tudtam szívni az orrát. A nagyanyáink, anyáink sem szívták, mégis itt vagyunk. Tudom, hogy hasznos dolog, nem is vitatom. Nálunk ugyanaz volt a helyzet, mint nálatok. Én inkább sokat inhaláltattam, hasra tettem, később meg a tengervizes spray is segített, hogy kicsorogjon.
2010. szept. 17. 10:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia!

A kisebbik fiam 10 hónapos, én is rengeteget küzdök vele és küzdöttem a naggyal is, csak vele már feladtam, mert 4 éves és nagyon jól ki tudja fújni az orrát (bár a dokik szerint 6 éves korig orrszívóval kellene...).

Én úgy szoktam csinálni, hogy tengervizes orrspray-t fújok az orrába és várok pár percet, hogy valamennyit oldódjon a váladék. Állítólag ilyenkor kellene 10-15 percig infralámpázni, de az kizárt, hogy addig nyugton maradjon, főleg csukott szemmel :)

Szóval utána lefektetem a hátára és elég kegyetlen módon a odatérdelek feje mellé, így nem tudja rángatni és nekem meg mindkét kezem szabad marad. A kezével sem kalimpál, mert az a teste mellett van és a combom tartja. A súlyommal persze nem vagyok rajta, így edzésnek sem utolsó, néha be is görcsöl a combom, mire végzünk :)))

Amúgy nekünk még azt mondta a doki, hogy miközben az egyik orrnyíláshoz tartjuk az orrszívót, közben a másik orrlyukát masszírozzuk, és úgy tényleg jobban kijön a trutyi :)

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett!

2010. szept. 17. 10:33
 10/13 anonim ***** válasza:
én lefektetem a fiam a földre, és beletekerem egy plédbe.meg sem tud moccanni,így nyugodtan ki tudom szívni az orrát.az igaz,hogy közben üvölt, de mihelyt kikapcsolom a porszívót,mintha elvágták volna elhallgat.ahhoz.hogy kézzel lefogjam, négy kezemnek kellenne lenni
2010. szept. 17. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!