13 hónapos csak joghurtot eszik?!
Sziasztok
Kislányom 13 hónapos és egy hete kezdte el, hogy csak a Yogolino babadessszertet eszi meg. Azt is van, hogy csak egy dobozzal.
Se azt, amit mi eszünk, se bébiételt, se darabosat…. Volt bárki hasonlóan? Mit csinláljak?
A gyereked ugráltat, hogy hozzál neki édességet kaja helyett, te meg hagyod neki. Még ki is röhög, hogy mekkora király, hogy válogathat és simán eléri a célját.
Tedd le neki az 1 féle ebédet, ha nem eszi meg, tedd le újra később. Ne szoktasd rá a hülyeségre! Mamához meg nem kell gyakran vinni, ha nem fogja fel, hogy nem édességgel kell tömni a szeretetéért!
1-1,5 évesen a fiam is ezt csinálta. 2.gyerek,és az elsővel sose volt gond. Agyon aggódtam magam miatta,de rengeteget olvastam itt is,szakertőktől is,az kicsit megnyugtatott. Volt kb.10 dolog amit megevett, hát azt adtam neki ( igen,dörmi maci is volt benne) nem erőltettem. 1,5 évesen "helyrejött" megint evett mindent.
Most 2 éves 3 hónapos,és ujra kezdte... kenyér csak piritósként vagy bundáskenyér,semmilyen felvágott,semmilyen virsli,tojás se.. minden nap joghurt. Gyümi 2-3 fajta,zöldseg nyersen semmi,de trükközök pl.zöldségfasírt.Húst szereti,rizs nem. Tészta csak bolognai,a krumplis kajákat szereti. Sok mindent elutasít,kóstolás nélkul. Megint lazára vettem,eszik amit eszik,arra ügyelek,hogy kevés édeset,cukrosat egyen,de eszik tejszelete,dörmit en ebből nem csinalok gondot. Oviban biztos jobb lesz.
Azelött, hogy a nagyi adott neki, éhenhalt a gyerek? Mert szerinted elötte SEMMIT nem evett!
Másrészt ha nem adsz neki ilyen vackokat, akkor sem fog éhenhalni, mert ezelött két héttel sem halt meg.
Ekkora gyereknek egyáltalán nem kellene SOHA ilyen cukorral tömött johgurtot meg palacsintaféléket ennie. Ha nem eszi, ami van, akkor nem éhes!
Ez jó duna,hogy nem éhes... de éhes! És makacs! Az enyém félre tolja az ebédet, és beáll a hűtő elé! Oke,erre nem kap csokit nyilván,de higyjétek el aki azt mondja, nem kap majd eszik,meg uzsinál talizunk,az nem találkozott még ilyen szinten problémás gyerekkel.
Es van olyan aki nem eszik egesz nap, van ilyen is. En mondjuk oda adnám ez esetben a joghurtot.
Lehet lepontozni.
Tulajdonképpen miért írtad ki a kérdést?
Szerinted mindenki kötözködik, aki szerint a gyereknek nem kellene ilyesmiket adni, csak azt fogadod el, aki szerin adj csak minél több szemetet a gyereknek, akkor fölösleges volt egyáltalán megkérdezni mások véleményét!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!