Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted is ugyanolyan...

Szerinted is ugyanolyan fájdalmas a császár mint a sima szülés?

Figyelt kérdés
A fájdalomra értem.A lényeg,hogy egyszerre szültünk barátnőmmel őt császározták én simán szültem és megakarta nekem magyarázni,hogy a császár ugyanolyan fájdalmas mint a spontán szülés,pedig ő még hüvelyi úton nem is szült,na most azóta volt egy császárom is,így már jobban hozzá tudok szólni a dolgokhoz,és így már tudok különbséget tenni.Meg kell,hogy mondjam ég és föld a kettő,a császár nekem abszolút nem fájt,de hát mi is fájhatna hisz érzéstelenítik az embert,a fájdalom igazából csak császár után kezdődik,de szerintem az a vágás se fáj jobban mint a gátmetszés.A lényeg én császárnál semmit nem éreztem,szülésnél pedig azt hittem,hogy itt a vég,már utólag azt is megbántam,hogy nem kértem epidurálist.De legalább így éreztem minden kínját és szépségét.
2010. szept. 14. 16:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
A császár és a sima szülés mindig is örök vita téma lesz. Nekem is ikreim vannak. Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Kb. 8X voltak fájásaim óránként, de azt hittem nem bírom ki. Maga a műtét valóban nem fáj, ha megfelelően elérzéstelenítik. De én úgy remegtem közben, hogy elharaptam a nyelvemet egy párszor. Míg hatott az érzéstelenítő, addig jó volt, de utána szörnyű. Császárnál a méhlepénynek nincs ideje leválni, mint a szülés során, mert ez nem "természetes" folyamat. Így leválasztják azt, ami 9 hónap alatt odanőtt. Mivel 2 petéjűek a fiúk, így nekem 2 seb maradt utána, ami szoptatáskor csak jobban fájt. Nem bírtam kiegyenesedni 1 hónapig, olyan fájdalmaim voltak, ráadásul a pelenkázón sokszor hasba rúgtak, persze pont a sebet találták el. Ami a mai napig érzékeny. Én nagyon szenvedtem utána, de nem bánom, mert a piciknek jobb volt így. De a terhességemnél az utolsó 3 hónapban olyan gondom volt, hogy a súly miatt nyomták a csontomat, így ha 1 óránál többet feküdtem, nem bírtam felkelni. NST-n is azt hitték, mindjárt megszülök, annyira fájt a megfordulás is, hogy a könnyem is folyt. De ezt nem azért írtam, hogy leg-leg-leg sztori legyen, csak szerettem volna megosztani, hogy én előtte-utána panaszkodtam. De már elmúlt a rossz emlék, mert megérte. Van 2 gyönyörű kisfiam. :) Az meg, hogy kinek mi fáj, mindenki maga érzi. Én 1 foghúzás után is 4 napig fájdalom csillapítón élek
2010. szept. 14. 22:15
 22/26 anonim ***** válasza:
Szerintem ezen nem érdemes vitázni fáj az igy is ugy is,de mégis csak egy csoda!És minden ember fájdalomküszöbe máshol húzódik!:) Én simán szültem otthon vajúdtam este 9től hajnal 3ig aztán 10:03kor megszületett a kis csodám viszont az ember elhagyott ugyhogy a lelki hiány miatt nekem bazira fájt pedig tényleg nem volt vészes!:)
2010. szept. 15. 09:00
 23/26 anonim ***** válasza:

Én is ikreket szültem császárral,két kisfiút,egy éve lassan:)Nekem meg sem kottyant,de ezt nem nagyzolásból írom!Igaz,én csak egy órácskát vajúdtam előtte..Hajnal 3 kor műtöttek,és délután 3 kor már mászkáltam a folyosón,igaz hánytállal,mert az anesztez rosszul szúrt meg,és hányingerem volt.Másnap reggel kimentem mosakodni egyedül.Én nagyon boldog voltam h megvannak a kicsik,talán ezért nem éreztem h fáj,nehéz terhességem volt,megkönnyebbültem h megszültem.Inkább csak égett és húzódott a seb,főleg a két széle,és főleg akkor,ha felázott egy kicsit mosakodásnál.1 héttel utána már a teli kosár vizes ruhát cipeltem ki az erkélyre teregetni.Görcsölni sem görcsölt,pedig kaptam méhösszehúzót az infúzióba,utána pedig Ergam cseppet,mert hatalmas hasam volt.

Mindenkinek más a fájdalomküszöbe!Minden szülés más és más,császár is,sima szülés is!egyet értek az előttem szólókkal,miszerint attól is függ h mennyire hat az érzéstelenítő.Én is remegtem műtét alatt,mint a kocsonya!Szerintem az sem mindegy,hogy mekkora babát emelnek ki azon a résen..A múltkor láttam egy videót császárról,brutális volt!Ill. ami szerintem még fontos,h mennyire precíz vágást ejt az orvos,és mennyire szépen passzitja össze a széleket..Nekem olyan szépet csinált,h szinte ha végighúzom ott a kezem,nem is lehet érezni.Nem fodros,nem hurkás.Ne bántsuk egymást mindig mindenen..

2010. szept. 15. 10:57
 24/26 anonim ***** válasza:
52%
Egy újabb provokálóan szánalmas kérdés.A hüvelyi szülők az igazi anyák mi császárosok egy nullák vagyunk.Köszi mindenkinek.
2010. szept. 15. 11:22
 25/26 anonim ***** válasza:
Én is megkaptam a barátnőmtől, hogy én nem szenvedtem,mert császáros voltam. Pedig neki 3 óra alatt meglett,én meg egész nap vajúdtam,végig oxitocinnal, ha úgy vesszük hiába, mert császár lett. Én erre nem szóltam vissza, de nagyon megbántott.Nem vagyunk egyformák.
2010. szept. 15. 22:32
 26/26 anonim ***** válasza:
Még mindig nem értem ezt a "fikázást"? Miért kell bántani egymást anyukák?Mindenki aki egy életet hoz a világra mindegy hogy hüvelyi vagy császáros uton tiszteletet érdemel ,mindegy hogy egy óra 3 vagy 25 vagy mély seb icipici!Ne csináljátok ezt egymással!Tök gáz!
2010. szept. 19. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!