Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted is ugyanolyan...

Szerinted is ugyanolyan fájdalmas a császár mint a sima szülés?

Figyelt kérdés
A fájdalomra értem.A lényeg,hogy egyszerre szültünk barátnőmmel őt császározták én simán szültem és megakarta nekem magyarázni,hogy a császár ugyanolyan fájdalmas mint a spontán szülés,pedig ő még hüvelyi úton nem is szült,na most azóta volt egy császárom is,így már jobban hozzá tudok szólni a dolgokhoz,és így már tudok különbséget tenni.Meg kell,hogy mondjam ég és föld a kettő,a császár nekem abszolút nem fájt,de hát mi is fájhatna hisz érzéstelenítik az embert,a fájdalom igazából csak császár után kezdődik,de szerintem az a vágás se fáj jobban mint a gátmetszés.A lényeg én császárnál semmit nem éreztem,szülésnél pedig azt hittem,hogy itt a vég,már utólag azt is megbántam,hogy nem kértem epidurálist.De legalább így éreztem minden kínját és szépségét.
2010. szept. 14. 16:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
9%
annak üzenem aki 30 órát vajjudott és császáros volt hogy én 3 napig vajjudtam tele méhtágitokkal és utána még kikellett nyomnom.na az a nem sima ügy hogy elaludtam a sülőágyon végkimerülésben.nem pedig kivették belőlem hanem megszenvedtem érte.szerintem a kettő közel sem egyforma az egyik világrahozás a másik csak világra emelés.
2010. szept. 14. 17:43
 12/26 anonim ***** válasza:
61%
Egyébként a végén már én is elaludtam két fájás között, amik másfél percesek voltak... És miután kaptam én is mindenféle mixet, meg görcsoldót, meg oxytocint, még próbanyomásokat végeztetett velem a doki. Akkorra már belekakilt kisfiam a magzatvízbe, és csak 2 ujjnyira voltam kitágulva, ráadásul be sem volt helyezkedve rendesen a szülőcsatornába, a dokinak már könyörögtem, hogy vegyék ki belőlem. Miután kiemelték, kiderült, hogy arccal felfelé volt, állítólag a legrosszabb pozitúrában. Azért nem értem, hogy miért kell "überelni"? Szenvedtél, azt jól van. Én is szenvedtem, azt jól van. Mit kell ezt még külön kihangsúlyozni, hogy neked semmi nem volt, bezzeg az én vajúdásom/szülésem... Hol vagyunk, az oviban? Az én apukám a legerősebb, bibibííí???
2010. szept. 14. 19:55
 13/26 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon fájt a császár, de azért, mert nem zsibbadt el rendesen a jobb oldalam és éreztem, amikor vágott a doki. Most 10 hónapos a fiam, már nem ébredek fullra leizzadva és sírva, de 2-3 hónapig rendszeresen álmodtam vele.
2010. szept. 14. 20:47
 14/26 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem mindenkinek más élménye van ezekről a dolgokról. Aki nagyon szenved vajúdás alatt, annak akár megváltás is lehet a császár, de aki nehezebben épül föl egy műtétből, vagy ahogy írták előttem, nem hat rendesen az érzéstelenítő, annak maga a pokol.

Lehet batátnőd azért mondta, mert kicsit kimaradt neki a szülés érzése, és nem akart "kevesebbnek" látszani, azért, mert őt császározták. Ezt azonban már csak ő tudná megmondani.

Kedves rémálmos! Jó tudni, hogy nem csak én voltam így császár után, hogy rémálmaim voltak. Már azt hittem, én vagyok a begolyózás határán.

2010. szept. 14. 21:05
 15/26 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok4 Most látom, hogy félreérthetően fogalmaztam! Mielőtt bárki a szívére venné, nem tekintek senkit kevesebbnek a császármiatt( talán saját rossz tapasztalatomból írtam ilyen hülyén a mondatot). Szóval elnézést, ha valaki félre értette.
2010. szept. 14. 21:08
 16/26 anonim ***** válasza:

az enyém sima szülésnek indult, de császár lett

a vajúdás fájt ugyan, de én rosszabbra számítottam

a császár utáni első felkelés nekem maga volt a pokol, majd meghaltam :( meg utána még 1-2 napig a felülés nagyon nehezen ment, nekem nagyon fájt

de én akkor nem bántam a császárt mert 38-as fejjel született a babám, és tudtam hogy nagyon nagy a feje, és rettegtem hogy ezt nekem hüvelyi úton kell megszülnöm

2010. szept. 14. 21:53
 17/26 anonim ***** válasza:
80%

Én erre csak annyit tudok írni, hogy egyik szülési módot sem szabad "lenézni". Senki sem tudja, hogy kire, hogyan hatnak a dolgok.

Engem is néztek már le azért, mert császármetszéssel HOZTAM VILÁGRA a kisfiamat. Nem én választottam, de utólag már nem bánom.

Én sosem mondtam, h természetes úton VILÁGRA HOZNI egy babát könnyebb vagy nehezebb, mivel csak az egyiket éltem át.

Úgyh én azt tanácsolom MINDENKINEK, hogy ne ítélkezzen a másik szülési módról (megszültem kontra kiemelték) mert ezzel nagyon sok anyát megbánthat. Kár is volt beelolvasnom ebbe a kérdésbe.....

Amúgy a LÉNYEG ugyan az: egy új kisembernek adtunk MI édesanyák életet és akár hogyan is nézzük mindenképpen fájdalommal jár, de ez így van rendjén!!!!!

2010. szept. 14. 22:05
 18/26 anonim ***** válasza:
17:43-as, amíg a másik oldalt nem élted át, addig ne okoskodj!!! Én átéltem mindkettőt, és én speciel a császár utáni fájdalmat (ami előtt speciel én is 3 napig vajúdta, a végén már 6.5 órát oxitocinoztak) éreztem a legrosszabbnak. Tényleg nem kell itt űberelni senkit, ahogy azt előttem is írták!
2010. szept. 14. 22:11
 19/26 anonim ***** válasza:

kedves utolsó nagyon igazad van!

én vagyok az előtted író, császáros, sajnos sokan vannak, akik azt gondolják hogy az nem is szülés, és sok császáros anyuka van, aki teljesen kiborul mert "nem volt képes" megszülni a babáját

ez butaság, engem nem zavar hogy császár lett, nem érzem magam ettől kevesebbnek vagy kevésbé nőnek, anyának mintha simán szültem volna, de sok anyukának lelkiismeret furdalása van emitt is, pedig nem kéne

2010. szept. 14. 22:11
 20/26 anonim ***** válasza:
a 22.05-ösre gondoltam
2010. szept. 14. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!