Most olyan rosszul érzem magam. Lelkiismeret furdalásom van! Voltatok így már?

Nem az a baj, hogy haragudni fog-e rád, vagy sem. Elfelejti az esetet, és persze, hogy nem haragszik.
A baj ott van, ha rendszeressé válik a sírni hagyás, és a gyermeked azt tanulja meg, hogy hiába sír, az anyja nem jön. :-(

15:26-os köszi.Kicsit megnyugtattál!Igen mi úgy érezzük és látjuk tudjuk h neki fontos a du.i alvás. Kell neki akkor kiegyensúlyozott!
Nem emlékszem h hagyott sírni de 100%!

Jól csináltad.
Egy anyának tudnia kell,hogy mikor sír a yermek azért,hoy elérjen valamit és mikor sír azért,mert tényleg baja van.
Én első gyermekes anyuka vagyok,és eléggé ledöbbentettek a pici lányom szinészi képességei. De hidd el,ha meg azt tanulja meg,hogy egy kis ordítással me esetleg könnyekkel bármit elér,akkor ebből később nagy bajok lesznek.
Persze,hogy sokáig szipogott,hiszen teljesen képesek felhergelni maukat.
Az a fontos,hogy érezze,TE igenis tudod,hogy ő most "csak" el akar érni valamit,és ez nem válik be. Ha tényle bánatos,és akkor odamész,akkor fogja tudni,hogy számíthat rád,amikor kell!
Legyél következetes is ilyen téren,és hidd el,nem lesz sok ebből a fajta hisztiből...de elég csak egyszer engedned neki.
Persze ha más baja is van (pl beteg vagy fogzik) akkor nyugodtan segíthetsz neki az elalvásnál,együtt menj be te is vele,és várd meg hogy megnyugodjon.

Jókedvűen fog ébredni.
Nálunk (15 hós) úgy megy az alvás, hogy egy én is "lefekszem" vele. Most alszunk, stb...Ott vagy vele, hallgatod míg őrjöng, de legalább nem lesz lekiismeret-furdalásod, hogy ott hagytad.
Nálunk is akkor őrjöng csak ha fogzás van pl, és túl fáradt. Ha jó időszak van, akkor mutogat a szobája felé, mászik be a helyére, és is lefekszem az enyémre, és alszunk. Szerintem ez azért lehet, mert soha nem hagytam egyedül, így nem agy terror neki az alvás, hogy egyedül hagyják.
Ja, annyira egyedül hagytam néha mikor megahisztis volt, hogy pl kimentem a wc-re. kb 20 mperc. Mire visszajöttem, már el is felejtette az eredeti hisztit, és megnyugodott hogy ott vagyok.

Szerintem se legyen lelkiismeret furdalásod e miatt!
Sokan mondják, hogy 1 éves koráig nem lehet elkapatni egy gyereket!(ezzel is vitába szállnék) De azt követően lassan elkezdhető a nevelés! És ,,sajnos" az olykor kegyetlennek tűnő módszerek kellenek!
Rövid pl: A barátnőm kislánya 3 éves. Teljes mértékben ő irányítja az anyukáját! Mindent elér amit akar, mert anya nem akar semennyire szigorú lenni!
Most ott járnak, hogy a 3 éves gyerek nem mehet ovodába, mert nem szokik le a pelenkáról, anyuka meg nem hajlandó még azt se kipróbálni, hogy egy rosszabb minőségü pelenkát vegyen, hátha az már nem olyan klassz éés leszokna....!
Nem vallok szigorú elveket, de a szülő neveli a gyereket és nem fordítva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!