Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dackorszak? Hogy kezeljem,...

Dackorszak? Hogy kezeljem, hogy nekem se legyen lelkiismeret furdalásom?!

Figyelt kérdés

21 hónapos a kisfiam.Eddig egy "minta gyerek" volt.Na jó,nem esek túlzásokba,de tényleg nem sok problémánk volt egymással;csak az evés,de az az elejétől fogva megvan,nagyon rossz evő. :(

Na,de nem is ez a problémám,hanem...

...szóval borult minden!Az eddigi nyugis napok most civakodással telnek.Eddig mindenben együtt működött,segített;próbáltam is mindenbe tudatosan bevonni,nagyon kis aranyos és ügyes volt.De egy pár napja mintha kicserélték volna,mintha nem is az én kedves,aranyos fiam lenne. :(( Öltöztetni nem egyszerű fetreng,vonaglik;vagy éppen átöleli a nyakam,lóg rajtam és csak azt mondogatja,hogy: sze,sze (ez nála a szeretlek).A pelenkacsere dettó.A dohányzóasztalról ha nyolcmilliószor szedem le és mondom,hogy nem,akkor is még egyszer visszamegy és kinevet.A fogmosás kínszenvedés és még sorolhatnám.Beszélni még csak pár szót tud,így legalább nem felesel,de mindent megért;persze ha akar! :( Ez valahogy szelektív nála.

Hogy kezeljem ezeket a dolgokat,amikor: "NEM IGAZ HOGY NEM ÉRTI!?"

Sosem ütöttem meg és nem is fogom!DE mégis,hogy kezeljem.Sokszor a tehetetlenségem miatt már eltörik nálam a mécses;akkor együtt bőgünk,odajön,elmondom miért vagyok szomorú,megbeszéljük,de ő aztán 10 perc múlva már el is felejti az egészet. :(

2011. márc. 22. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk is dackorszak van. Én háromig számolok, általában kettőnél megcsinálja, amit mondok, de ha nem, akkor büntisarkozom: beküldöm a sarokba, és csak 2-3 perc múlva engedem elmenni (úgy hallottam, annyi percre érdemes, ahány éves, az én lányom 3 lesz októberben). Vagy ráütök egyet a kezére vagy a popsijára. Le lehet pontozni, de én nem értek egyet azzal, hogy soha nem szabad megütni a gyereket. Megverni soha nem verném meg, de az nagyon nem ugyanaz, mint egy-egy ütés, ha rosszalkodik.

Természetesen első pár alkalommal még nem csinálom ezeket, csak akkor, ha olyat csinál, amiről tudja, hogy nem szabad. És mindig, akár századszorra is el kell magyarázni neki, hogy miért rossz az, amit tett.

2011. márc. 22. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is kezdődik a fiam 20 hónapos. Én is számolok, és aztán jön a bünti. Néha néha rácsapok a kezére, de általában erre nincs szükség. Ma például 14-ig húzta az alvását, hiába küldtem mindig kijött vagy mászott az asztalra, vagy rohangált és közben esett kelt a fáradtságtól. Ráadásul most derült ki hogy jön a kistesó, így én is ingerlékenyebb fáradtabb vagyok.

Ha nem vagy az ütéshíve(inkább csak legyintés), akkor tényleg a bünti széket vagy sarkot ajánlom. Kell neki valami aminél érzi, hogy ez most büntetésből van, mert rossz voltam.

2011. márc. 22. 16:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Szintén 21 hós kisfiam,és dettó ez a problémánk,plusz még nálunk jött a szeparációs szorongás is ami még soha nem volt,csak én januártól visszamentem dolgozni és dől minden.Semmi se jó,semmit se akar,és ő még nem is beszél.Mindig "nyávog"nyüszít valamiért,nem fogad szót és fetreng a hisztitől a földön.Én már csaptam a pelusos fenekére,egyáltalán nem használ így feladtam én.De lehet nálunk is be lesz vezetve vmi büntisarok vagy szobába küldés mert ez már nem állapot.Én pedagógus vagyok,de soha nem gondoltam volna,hogy nem fogom tudni nevelni a saját gyermekemet,de ez már nekem is sok amit néha művel.....persze mikor jön és adja a puszit meg elolvadok,de ez olyan ritka.Nem engedi magát szeretgetni sem,nem alszik éjjel....lassan visszadom a diplomámat azt hiszem:((((kitartás,türelem ez kellene,de néha már én is besokallok...pedig tudom,hogy nem szabadna....
2011. márc. 22. 18:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Most lesz 2éves a fiam nálunk is dac van pár hónapja,ha rossz vagy nem azt csinálja amit kell megy a büntibe 3ig számolok után,a büntibevezetés nagyon nehéz az első időszakban majd megszakad a szived de ha kitartasz meglátod megéri,mert a sok hiszti vita totál lesziv energiáról igy a bünti megéri a fáradozást! én miután letelik a két perc elmondom neki miért kapta a büntit és ha legközelebb is ezt meg ezt csinálja megy vissza a büntibe és még utána ha pl. megütött vagy rúgott akkor még szoktam mondani neki hogy kérjen bocsánatot! Nekünk ez bejött igaz még mai napig is vannak necces szituk mikor megszakad a szivem,de muszály következetesnek maradni!:)Hajrááá:)
2011. márc. 22. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!