Én megélem az anyaságot, de a párommal mi lesz? Én leszek majd a hibás?
Korábban nagyon szerettem volna gyereket, valahogy anélkül nem is tudtam elképzelni az életem.
Azután, igaz más úton, de "anya lettem". 5 éve az életembe került egy kislány.
Nem akarom részletezni, annyi a lényeg, hogy napi kapcsolatban vagyunk, nagyon sokat segítek neki, és imádom. Nem tudom elképzelni, hogy a sajátomat nála jobban szeretném. Teljesen olyan, mintha az enyém lenne. Ő is nagyon kötődik hozzám. 5 év alatt nagyon megszerettük egymást.
A lényeg annyi, hogy én 5 éve nem akarok anya lenni. Minden ilyen érzésem meg tudom élni vele, ráadásul sok időmet, energiámat elvonja ez a kislány. De mondom, ez nem esik nehezemre, mert nagyon szeretem.
A párom ebben nem vesz részt. Megért engem és örül, ha én boldog vagyok vele. Néha céloz rá a párom, hogy szeretne gyereket. Én meg ilyenkor megmondom őszintén, hogy én most még nem, de talán sosem.
Szerintem ezért nem hagyna el. De idővel lehet, hogy mérges lesz rám? Ti mit gondoltok erről?
Azért ment el ebbe az irányba, mert a gyerekre hivatkozol, ami részletek nélkül érthetetlen! Az sem mindegy, hogy hány évesek vagytok, és mióta együtt, mert simán ki lehet futni az időből.
Van egy olyan érzésem, hogy 20 körül vagy, végtelen naívitásban.
Továbbra is lényegtelen, hogy én miért nem akarok. A lényeg annyi, hogy nem akarok. Nem kell azt nektek megérteni, elemezni, hogy miért nem. Senki nem gondolhatja, hogy majd itt pár válasz miatt mondjuk én a továbbiakban cserben hagyom őt, vagy majd egy pillanatig is elgondolkozom azon, hogy miért segítettem neki, mikor vérileg nincs közünk egymáshoz. Vannak olyan helyzetek, amiket valószínű nem ismertek. És talán egy bizonyos szempontból jobb is nektek. Pl nem tudtok elképzelni sem ilyen élethelyzeteket. Valaha én is ilyen voltam. Van fájdalmas része, de nem bánom, amit megtapasztalok. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem a szomszédkislányról van szó. Ennél nehezebb élethelyzetek is vannak.
Engem az érdekel, hogy ez hogyan hathat később.
Honnan tudjuk? Bármi lehet, az is, hogy önbecsapással elrontod az életed.
Van akinek 5 gyereke van, és egyszer sem merül fel benne, hogy a következőt ne fogadná teljes szívvel, és kevésbé szeretné, mint a többit, vagy éppen az előzőeket elhanyagolná miatta. Szerintem a te esetedben sem merült fel, hogy ha saját gyereked lesz, akkor vonalat kell húzni, és soha többet nem állhatsz vele szóba.
Az viszont probléma, ha rá hivatkozva nem akarsz saját gyereket, ha nem is itt, de egy pszichológussal átbeszélhetnéd.
Jó ég... igen itt senkinek semmi élettapasztalata, senki nem látna bele a te helyzetedbe szerinted? Vagy mire ez a pökhendiség? Továbbra sem írod le ki neked az a gyerek, csak hogy úgysem értenénk. Magyarul nem mered leírni, tudod te is mélyen hogy nem normális az egész.
Akkor mi a kérdés? Gratula találtál egy gyereket magadnak, nem kellett megszenvedned érte, kifogásnak is jó, mi meg úgy is buták vagyunk itt mind, nem értenénk meg a te kivételes élethelyzeted :D akkor nincs kérdés, tök jó vagy, a párod is biztos így gondolja.
Kérdező, a rejtélyes megfogalmazásod el tudom képzelni, hogy ennek a kislánynak te valamilyen fejlesztő szakembere vagy, vagy súlyos elhanyagolás miatt gondoskodsz róla jószándékból. Viszont ha így van, akkor is érdemes a szerephatárokat tudatosítani és őrizni, hogy egyikőtök se sérüljön, és ha szükséges, külső segítséget is kérni (neked pszichológus, neki gyermekvédelem pl.). Ez csak egy tipp most, és "no offense", ha tévedek!
A kérdésednél maradva pedig: szerintem jogod van azt mondani, hogy nem akarsz gyereket, a párodnak meg joga van emiatt szakítani veled. Ez annyira alapvető vágy, ami nem kompromisszumkész, és láthatóan a párod nagyon nem akar ebben a kapcsolatban részt venni, amit a kislánnyal megélsz. De ez is érthető, az a nagyon ritka eset, amit te produkálsz, hogy egy olyan gyermekhez, akinek nem vagy se rokona, se gyámja, ennyire ragaszkodsz. Ha neki vágya a saját gyerek, te viszont nem akarsz, szakítás lesz a vége. Más gyerekét "kölcsönszeretni" nem mindenkinek kompromisszum.
Az a baj, hogy amíg te kegyeskedsz eldönteni, hogy mit szeretnél, addig megy az idő. A párodnak sincs végtelen.
Amúgy ha most nem tudod akarsz-e gyereket (és 20 felett vagy), akkor valószínűleg nem akarsz majd soha. Ha az ember akar, még ha csak évek múlva is, azt azért szokta érezni. Legalábbis a legtöbb felnőtt ember tudja mik a céljai, merre tart az élete, hol látja magát 5-10 év múlva. Aki csak sodródik, annak ilyen jellegű párt is kell találnia. A te párod nem ilyen. Nem illetek össze, és csak húzod az idejét. Rohadt kényelmes, hogy te csak élsz a világban, és háritod magadról a felelősséget, "hagyjátok békén, nem tudom, majd lesz valami". Csak ez egy kamasz gondolkodása. A felnőtt élet a felelősségvállalásról is szól. Te felelős vagy a párodért, és hogy ne cseszd el az életét a döntésképtelenségeddel.
Mondjuk az a szerencse, hogy a férfiak tovább lehetnek apák, mint a nők anyák. Vagyis ha te 10 év múlva kitalálod, hogy bocs, akkor nem lesz gyerek, ő még mindig tud keresni egy fiatalabb nőt, akivel családot alapíthat.
Azt gondolom igen, hogy amíg csak hallasz arról, hogy valakit ver a férje, de pl az nem a legjobb barátnőd, addig nem tudod igazán, hogy mit jelent. Biztosan hallottatok már olyan helyzetről amiben ez a gyerek van, csak gondolom a többségnek a környezetében nincs olyan, aki érzelmileg is kötődik egy ilyen gyerekhez. Mert úgy megélni, hogy te kötődsz hozzá érzelmileg teljesen más, mint hallani róla.
Egyébként, azt gondolom, hogy ez az ő döntése kell legyen. Ha nem akar maradni, én elengedem. Mert az biztos, hogy nekem most nem fér bele egy saját gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!