Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én megélem az anyaságot, de a...

Én megélem az anyaságot, de a párommal mi lesz? Én leszek majd a hibás?

Figyelt kérdés

Korábban nagyon szerettem volna gyereket, valahogy anélkül nem is tudtam elképzelni az életem.

Azután, igaz más úton, de "anya lettem". 5 éve az életembe került egy kislány.

Nem akarom részletezni, annyi a lényeg, hogy napi kapcsolatban vagyunk, nagyon sokat segítek neki, és imádom. Nem tudom elképzelni, hogy a sajátomat nála jobban szeretném. Teljesen olyan, mintha az enyém lenne. Ő is nagyon kötődik hozzám. 5 év alatt nagyon megszerettük egymást.

A lényeg annyi, hogy én 5 éve nem akarok anya lenni. Minden ilyen érzésem meg tudom élni vele, ráadásul sok időmet, energiámat elvonja ez a kislány. De mondom, ez nem esik nehezemre, mert nagyon szeretem.

A párom ebben nem vesz részt. Megért engem és örül, ha én boldog vagyok vele. Néha céloz rá a párom, hogy szeretne gyereket. Én meg ilyenkor megmondom őszintén, hogy én most még nem, de talán sosem.

Szerintem ezért nem hagyna el. De idővel lehet, hogy mérges lesz rám? Ti mit gondoltok erről?

2022. márc. 9. 14:51
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
89%
Ha szereted, akkor igen. Mert nem ugyanarra vágytok az életben.
2022. márc. 9. 15:37
 12/48 anonim ***** válasza:
92%

És a gyerek szülei mit szólnak ehhez? Jó, hogy szereted, de az nem lesz ugyanaz soha.

A párodnak igaza van abban, hogy saját gyereket szeretne-szerintem neked is jót tenne, ha nem más gyerekével élnéd meg az anyaságot.

2022. márc. 9. 16:48
 13/48 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem ez nagyon vissza fog csapni. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy nem arról van szó, hogy te neveled azt a gyereket vagy örökbefogadtad volna, hanem vannak szülei. Most még kicsi lehet, biztos nagoyn ragaszkodik hozzád, de mi lesz majd egy 5-8 év múlva, amikor elkezd kamaszodni, és csak a haverokkal lóg? Onnantól te megszűnsz létezni, mert normális esetben a saját életével lesz elfoglalva. Legkésőbb ekkor fogod megbánni, hogy nem lett saját gyereked.

PLusz nem is értelek, miért nem akarsz saját családot a saját pároddal. Az a gyerek nem a tiéd, nem a párodé, sose leszel vele egy család. Csúnyán átverted a párod, valósznílűleg nem ölt volna bele ennyi évet ebbe a kapcsolatba, ha az elejétől kezdve tudja, hogy nem akarsz gyereket.

Nem hinném, hogy veled maradna.

2022. márc. 9. 17:05
 14/48 anonim ***** válasza:
0%
Mázlista, nem kell a gyerek terhet cipelni a hátan
2022. márc. 9. 17:20
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

Érdekelne, hogy ki ez a kislány, milyen szerepet töltesz az életében, mit csináltok, mennyi időt vagytok együtt, és egyáltalán kettesben -e.

Szerintem fogalmad sincs az anyaságról attól, hogy pld. a szomszéd kislánnyal töltesz egy órát az udvaron, amíg az anyjával beszélgetsz.

2022. márc. 9. 17:28
 16/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell félteni. Majd keres magának olyat, aki szintén szeretne gyereket.
2022. márc. 9. 18:30
 17/48 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj, de szerintem ez beteges már. Én is imádtam az unokatestvéremet,órákig tudtam dajkálni, szeretgetni játszani vele,azóta is imádom, de,amikor a férjem azt mondta, hogy na akkor legyen saját gyermekünk,akkor eszembe sem jutott azt mondani,hogy köszi nem nekem teljesen elég az unokatestvérem...Nyilván háttérbe is szorult valamilyen szinten a kisfiú miután megszületett a lányom,de ez így normális és egészséges. Nem úgy,ahogy te gondolkozol. Viszont,ha egyáltalán nem akarsz gyereket és főleg nem a férjedtől, akkor igazuk van a válaszadóknak abban,hogy elé állsz minimum, hogy bocsi egyáltalán nem akarok gyereket és utána el tudja dönteni, hogy akar-e veled lenni vagy sem.
2022. márc. 9. 18:31
 18/48 anonim ***** válasza:
100%
Az milyen párkapcsolat, hogy te nevelsz egy gyereket, ő meg nem vesz részt benne?
2022. márc. 9. 18:31
 19/48 anonim ***** válasza:
97%
"Teljesen olyan, mintha az enyém lenne"- kije vagy te a kislánynak? Nagynénje, szomszédja, nevelőszülője? Mi van a szüleivel? Ne haragudj, de ha valaki ilyen szinten kötődne a gyerekemhez, az enyhén szólva kapcsolna bennem egy vészvillogót szülőként. Lehet, hogy a párod is érzi ennek a kapcsolatnak a "furcsaságát", ezért nem is szeretne benne részt venni?
2022. márc. 9. 20:16
 20/48 A kérdező kommentje:

Igazából elment ez az egész abba az irányba, hogy nekem milyen a kapcsolatom a kislánnyal. Pedig nem erről szól a történt. Ha csak simán azért nem akarnék gyereket, mert élvezem a kötetlen élet, akkor is pont ez lenne a probléma: nem akarok MÉG gyereket.

Azért nem mondom neki, hogy biztosan soha nem akarok majd, mert ezt én sem tudom. 5 évvel ezelőtt sem gondoltam, hogy én majd egyszer nem akarok. Lehet, hogy 5 év múlva megint akarok. Rossz, de én sem tudom. Miért mondjak neki annál többet, mint ami most biztos?

2022. márc. 9. 21:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!