Fiatal kismama vagyok, most tartok a 38. hétben. Mennyire fontos a légzésfigyelő a babának?
"2-szer élesztettem ujjá" - Nem inkább újra???????
ujj vagy új, nem mindegy ám!!!
Off újra.
Tőlem ma vettek meg egy légzésfigyelőt a teszen 6000 Ft-ért,újszerű állapotban,dobozában.Kérdem én hogy ez olyan nagy összeg volt érte?Azt is kérdem h megéri bérelni?6000 Ft-ból három hónapig bérled?
Most akkor az összes modernkori vívmány,pl. terhesvitamin,császármetszés,fogadott orvos,homeós bogyók,borostyánlánc,bébiőr,mérleg,elektromos mellszívó vagy akár a hozzátáplálási elvek,tehéntej "nemivása",stb.,amik a baba és a mama egészségét és nyugalmát szolgálja,az csak divat?Csak mert mindegyikre ezt mondjátok..
Teljesen egyértelmű volt,hogy KELL!!! Föl sem merült kérdésként, hogy szükség van-e rá,vagy sem! És nem divatból! Talán az első volt a babakelengye listán...
Utána majd eladod, ha már nincs szükséged rá!
Elmondom hát a mi helyzetünket is,kár h csak most jutott eszembe.Kíváncsi vagyok,h jogosnak,avagy jogtalannak ítélik e meg döntésemet a légzésfigyelő-ellenzők.
Szóval tavaly nyáron voltam terhes,ikreket vártam.Vettünk légzésfigyelőt,használtan, féláron,mert nem tudtunk és nem is akartunk 40 e Ft-ot kiadni erre.Tudtuk h fiúk lesznek mindketten,arra számítottam h koraszülöttek is,mivel elég nagy araányban következik ez be ikreknél,sajnos..Ennélfogva ,és az uh-s méretek alapján azt is sejtettük h picikék lesznek.Kókuszmatracra pedig szintén nem volt pénzünk,használtat ebből nem szerettem volna venni,így vettünk két új szivacsmatracot.Külön szobában kellett őket elhelyeznünk,mert velünk nem fértek el,és ezt tartottuk a leghelyesebbnek ami az ő és a mi nyugalmunkat illeti.A szoba a mi szobánkkal egybenyílik,üvegajtó van közötte.Természetesen nem voltam kegyetlen anya,ha sírtak bementünk,megoldottuk a gondjaikat.A módszer bevált,szinte kezdettől fogva alszanak egész éjszaka,lekopogom!Nem tudom mit tettem volna,milyen állapotba került volna az egész család,ha éjszakáznunk kell két babával!Elnézést a kis kitérőért,rátérek a lényegre.Szóval a kicsik megszülettek,hála az égnek sikerült a 38. hétig kihordanom őket,de nagyon picik lettek,ikertranszfúzió miatt,vagyis az egyikük "elette" a kaját a másiktól,így ez a baba 2800-gr-mal született,másikuk pedig 1800-zal..9 napot töltöttünk a koraszülött osztályon,ott(!) sima légzésfigyelőket használtak,ha az inkubátorokat nem vesszük ide.Nem volt monitor,miegymás.Szóval hazajöttünk,a pici akkor 2 kilós volt,csont meg bőr szegényke...A másik babáról pedig szinte azonnal kiderült,h bukós baba,meg kellett emelni az ágyát a fejénél,különben visszacsorgott volna a csóri a lég.-ill.nyelőcsövébe.Ezt leszámítva mára már makkegészséges(egyébként akkor is azok voltak),11 hós,10 kilós nagyfiúk.Az ajtón át láttuk ahogyan villog a kijelzője a cuccnak,így voltunk nyugodtak.És igen,volt h bejelzett.
Kedves lepontozók,légzésfigyelő-ellenesek!Jogosan használtuk -e a készüléket v csak divatból?Várom véleménnyilvánításotokat,akár pontozás,akár írott betű formájában.
én légzésfigyelő ellenes vagyok, DE felsoroltam, akiknek szinte KÖTELEZŐ beszerezni:
fiú
koraszülött
kissúlyú
alkoholista, dohányos, kábítószeres szülők
Ti ebbe egy az egyben beleilletek, hiszen nem egy hanem 3 faktor is szükségessé teszi/ tette. Mondjuk persze lehet a 4. is fenn áll erről nem írtál. Úgyhogy értelmező olvasás a kulcs. Az teljesen egészséges normál súlyú időre született babáknál fenn tartom, hogy divathóbort.
Bár az orvos szerint a sima 40ezres, ebben az esetben sem elegendő, hanem komplex monitorozás szükséges. Az hogy a kórházban nem volt, nyilván, mert a kórháznak nem volt pénze csak sima légzésfigyelőre, másrészt ott gondolom vannak erre felkészült szakemberek, akik pillanatok alatt monitorra teszik és ellátják a babákat. Míg otthon erre nincs mód, esetleg a mentők kiérkezéséig az életben tartásra.
Nem vagyunk alkoholista,drogos,dohányzó szülők,de ezt természetesnek vettem h egyértelmű,ezért nem írtam.
Az orvos nem tette hozzá,hogy odahaza hogyan kellene kivitelezni az ő megoldását.Mert szerinte ez az egy lehetőség van,a másik pedig ugye az,h nem teszünk semmit.A köztes megoldás a légzésfigyelő,de szerinte ennek nincs értelme.
Egy normál súlyú,egészséges,kislány babánál aki kókuszmatracon alszik,és züllöttek a szülei, is megvan az esélye,hogy megtörténik a katasztrófa,mivel a szakcikkek,tudományos írások csak arról tesznek említést,hogy a LEGNAGYOBB arányban ilyen és ilyen gyerekeknél fordulhat elő.Ez pedig magában foglalja azt ,hogy a nem veszélyeztetett babáknál is előfordulhat.És amíg van erre akárcsak 1 % lehetőség is,és van rá megtörtént példa is,addig van értelme légzésfigyelőt használni,ez nem kérdés,főleg nem divat kérdése.Majd ha tutira azt mondják a hozzáértők,hogy 100 % hogy ilyesmi nem fordulhat elő,csakis a veszélyeztetetteknél,akkor bezárhatnak a légzésfigyelő cégek..
Azon kívül,még azt elmondanám,hogy 20 ezerért vettük a két légzésfigyelőt,és 16250 Ft-ért-ért tudtam eladni őket..4000 Ftba sem kerültek nekünk..ez volt az ára a nyugalmunknak.Hát nem ment tőle tönkre az egzisztenciánk..
de ha egyébként semmire nem valók, akkor felesleges pénzkidobás volt. Mert ha az ehhez értő orvosoknak van igazuk és a légzésleállás csak egy faktor, egyébként a vérnyomás ingadozást, oxigén ellátottságot akármit is figyelni kell, akkor önmagában a légzésfigyelése kb annyi, mint halottnak a csók.
És 30 gyermek hal meg évente ebben a "betegségben" és ha azt vesszük, hogy százezer születik, látszik, hogy kevesen vannak reális veszélyben. Úgyhogy valószínűleg az ikreidnek légzésfigyelővel és anélkül is pont ugyanolyan esélye volt a túlélésre. Légzésfigyelő nélkül is 10 hónapos makkegészséges gyerekek lennének.
Js és az egészséges züllött szülők gyerekénél pont olyan a kockázat, hiszen ott van fokozott kockázat: züllöttség.
De egyébként vita helyett, magyarázd el légyszíves, mert nem értem
SIDS: egészséges! gyermek OK nélküli hirtelen bekövetkezett halála.
Ebbe a mondatba, nem érzed furcsának a légzésleállás miatt bekövetkezett halált, mert a légzésleállás egy oka kell, hogy legyen a halálnak. És akkor miért írják, a mai napig nem tudják megállapítani a tudósok, miben halnak meg és miért ezek a babák? Akkor nem azt mondanák, feketén-fehéren azért halnak meg, mert leállt a légzésük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!