Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres pótlásnál először...

Tápszeres pótlásnál először szoptassak vagy tápszerezzek?

Figyelt kérdés

4 hetes baba :)

Ti hogy csináljátok?

2022. márc. 8. 11:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%

Nekem mind 3 gyereknél sajnos a bimbom csupa seb volt és volt hogy figyegett egy darab is😱de csak az eleje volt rossz amig megszívta utána már elviseltem, minden rendben volt nézte a védőnő is jól kapta be, én lehettem érzékeny.

Binbóvédővel kenegettem, hogy javuljon.

2022. márc. 8. 12:38
 12/25 anonim ***** válasza:
54%
Ha fáj, rossz és nem bánod a tápszert, akkor én a helyedben hagynám. Én nem kínlódnék, de természetesen te tudod, az enyém csak egy vélemény. De én biztos, hogy nem szoptatnék egész nap. Nem fog erre egy gyerek sem emlékezni, hogy épp szoptatva vagy tápaszerezve volt. Az egyetlen aki fog, az te leszel. Most kiépíthesz negatív vagy pozitív élményeket, rajtad áll.
2022. márc. 8. 13:37
 13/25 anonim ***** válasza:
57%

"Nem fog erre egy gyerek sem emlékezni, hogy épp szoptatva vagy tápaszerezve volt"

Nem, de bár tudtam volna az elsőt. Ha akkor kiderül a gond (mert mindig van mögöttes ok a szoptatás sikertelensége miatt: vagy a babánál vagy az anyánal) és sikerült volna megoldást találni, nem szívtunk volna később. Minden etetési nehézsége (félrenyelés, darabost képtelen volt 1,5 évesen is), beszédfejlődési gondja, fogszabályozás szükségessége... visszavezethető volt arra, ami miatt nem tudott szopizni.

Testvérével pont ugyanaz volt a gond, de időben kiderült, volt megoldás és a szoptatás korrigált mindent

2022. márc. 8. 13:45
 14/25 anonim ***** válasza:
52%
Azert faj mert rossz a technika, valamint az elso 2-3 het mindenkinek ilyen, mindenkinek faj, hisz a mellnek meg kell szoknia.
2022. márc. 8. 13:47
 15/25 A kérdező kommentje:

Huha mindenkinek az az első gondolata, hogy kényeskedek :(

Ha a szoptatás hetekig mindenkinek olyan, mintha egy fém csipeszt rácsiptetnének a mellbimbóra és rajta hagynák 20 percen keresztül naponta 8-10 alkalommal, akkor lehet, hogy tényleg az én fájdalomtűrő képességem túl alacsony :(

A technikát nézte a kórházban a csecsemős nővér, a védőnő és itthon a saját védőnőm is. Mindenki azt mondta, hogy nincs azzal gond.

Most megnézte a gyermekorvos és a nyelvével sincs baj. Bimbóvédő krémet is használok az első naptól.

A szoptatás mégis fáj és minél többet van mellen b.védő nélkül, annál elviselhetetlenebb.

Nem terhelnélek titeket azzal, hogy mit éltem meg a folyamatos fájdalom miatt (+ császáros seb, + mellgyulladás, + hátfájás, derékfájás stb.) és győzködni sem szeretnék senkit, hogy nem lehet kibírni a fokozódó fájdalmat a mellbimbómban (3 hét alatt borultam ki teljesen, a fürdőszobában a padlón zokogtam- ami már inkább hisztéria volt- mint valami elmeháborodott - pedig elejétől pótoltam tápszerrel. Akkor vettem elő újra a b.védőt)

Amikor megkérdezte valaki tőlem, hogy na milyen anyukának lenni, szívem szerint rávágtam volna, hogy sz.r. Nagyon sz.r.

2022. márc. 8. 15:35
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Szellozteted a mellet ?

En 3 hetig konkretan felmeztelen jartam a lakasban. Igen, pont ennyire fajt, mintha csipeszt tuztek volna ra. Nem vagy egyedul, ez tenyleg ilyen az elejen. Kapja be rendesen ez a lenyeg. Normalis esetben a mellbimbohoz eleve hozza sem er, mert az hatul a torkanal van.

2022. márc. 8. 15:43
 17/25 A kérdező kommentje:

#16 igen 3 hétig én is csak akkor nem voltam félmeztelen, amikor mentünk valahova (a kórházban sem volt rajtam ruha csak amikor bejöttek a nővérek).

Basszus nekem ezt senki nem mondta.

Mindenhol kizárólag azt lehet olvasni, hogy a szoptatás milyen csodálatos, max az első néhány napban fájhat valamennyire ha kisebesedik. De azt h napi 2 órányi óriási fájdalomra kell majd készülni heteken keresztül, azt sehol senki nem említette...

Akkor nem lesz sok értelme a holnapi megbeszélésnek...

Aki ilyen durva fájdalmak mellett kizárólagosan szoptat, az egy k.baszott hős.

Így már értem a szülés utáni depressziót is.

Azt hiszem muszáj lesz érzelmileg feldolgoznom, hogy elbuktam, mert én ezt a fájdalmat nem tudom végigcsinálni. És feldolgoznom azt, hogy lehet h így a tejem is el fog apadni előbb vagy utóbb :(

2022. márc. 8. 15:55
 18/25 anonim ***** válasza:

Meg arra nem valaszoltal, hogy a baba hogy kapja be a mellett ? Mert a helyes technikanal, a mellbimbohoz hozza sem er semmi, ergo 3 het utan mar nem kellene fajnia ?

Ezaz utolso hozzaszolasod meg eleg onsajnaltato...

2022. márc. 8. 16:16
 19/25 A kérdező kommentje:

Igen, bocsánat, elérzékenyültem kicsit, gondolom a hormonok miatt :(

Többen nézték és azt mondták h a babának jó a technikája :(

2022. márc. 8. 16:47
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Az elején nekem is olyan volt, mint amit leírsz, hogy a kanapé karfáját téptem, mint egy hülye, mert durván fájt, ráadásul kevés volt a tej, tehát szaporító fejéssel nyüstöltem utána magam a mellszívóval. Egész nap félmeztelenül mászkáltam, és minden szoptatás/fejés után vastagon kentem magamra a lansinoh krémet. :D

De egy idő után nekem könnyebb lett, most meg már egyáltalán nem fáj. Mennyire nyitja ki a száját a baba? Mert ha csak épphogy csak o betűt formál a szájával, az még lehet kevés, addig érdemes várni, amikor már olyan, mintha ásítana. És ha elkezd lejjebb csúszni, ne hagyd neki, vedd ki a bimbót a szájából és vissza. Idővel ráérez.

De ha nagyon nem bírod, szerintem ezen ne stresszelj ennyit, lehet tápszeres is, vagy adhatod neki cumiból is a fejt tejet. Jó, nyilván jó az anyatej, de az épelméd is fontos, meg a te komfort érzeted.

2022. márc. 8. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!