Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres pótlásnál először...

Tápszeres pótlásnál először szoptassak vagy tápszerezzek?

Figyelt kérdés

4 hetes baba :)

Ti hogy csináljátok?

2022. márc. 8. 11:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
70%

Attól függ, hogy mi a cél?

Ha az anyatej gyors elhagyása, akkor helyette/előtte.

2022. márc. 8. 11:30
 2/25 anonim ***** válasza:
67%
Szoptatas mindig eloszor, es minel tobbet, legyen par nap mikor egesz nap rajtad van, ezzel szaporitja a tejet. Nekem 6 het alatt sikerult elerni, hogy csak anyatejes legyen.
2022. márc. 8. 11:31
 3/25 anonim ***** válasza:
88%
Amíg nem volt elég a tejem, addig én először mellre tettem, hogy egye meg ami benne van, utána, ha még éhes volt kapott pótlást. Az anyukám és a védőnőm is ezt tanácsolta. Így a tejem is szaporodott, most ott tartunk, hogy napi 1-2 pótlásra van szükség.🙂
2022. márc. 8. 11:33
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
A 3-as vagyok, az lemaradt, hogy most 5 hetes a pici.
2022. márc. 8. 11:35
 5/25 anonim ***** válasza:
89%

Először anyatej. Ha éhes akkor jön a pótlás.

Mi 10 hetesen lettünk anyatejesek.

2022. márc. 8. 11:40
 6/25 A kérdező kommentje:

Nem a tej mennyisége a baj, hanem a fájdalom :(

Bimbóvédővel tudok csak szoptatni, de úgy nem szív annyi tejet, amennyit kellene.

Hamar elfárad, be is alszik, aztán hamar újra éhes.

Az a baj h nem tud egész nap a cicimen lenni bimbóvédővel sem, mert minél többet van cicin, annál jobban fáj :(

Csakhogy ha elalszik, hamar újra éhes. Minden etetésnél szeretném szoptatni is, viszont ha elöször szopizik, akkor bealszik. Ha megébred és akkor kap tápszert, akkor viszont túl sok idő telik el úgy h nem volt cicin 😬

Igazából el sorozatoznék egész nap és szopizhatna 20 percenként is akár, csak a bimbóim nem bírják :(

(Holnap jön szoptatási tanácsadó és ma megnézi orvos a nyelvét, hátha olyan gond van, amin lehet javítani)

2022. márc. 8. 11:40
 7/25 A kérdező kommentje:

Az is baj h folyton vagy be van gyulladva vagy be van csomósodva valamelyik mellem (vagyis van tejem 😑).

Fejni nem tudok, pont a sorozat etetések miatt 😬 (ha lerakom azonnal ébred és most még csak kézben van el)

2022. márc. 8. 11:44
 8/25 anonim ***** válasza:
48%

Az eleje az sajnos ilyen. A bimbóvédő semmiképp sem tesz jót a szoptatásnak. Valószínű még rossz a technikátok. A csomósodást ne hagyd, mert annak szike is lehet a vége, én is majdnem így jártam. És akkor 0-ról kell visszahozni a hozamot.

Ha más nem kösd magadra, de ne hagyd pangni a tejet!

2022. márc. 8. 11:52
 9/25 anonim ***** válasza:
81%

Ha fáj, akkor vagy rossz a technika (nem kapja be elég mélyen a bimbót, hanem az elejét csócsálja), vagy le van nőve a nyelve.

Technikát itt tudod megnézni: [link]

Akkor tudja jól bekapni a baba, ha megcirógatod (leggyorsabban a mellbimbóddal) az arcát, akkor reflexből nagyra nyitja a száját és akkor olyan mélyre rakod be, hogy a mellbimbó udvarod külsejét szorítsa össze az ajkával. Nem fog megfulladni, így van kitalálva :) Ekkor ugye a mellbimbó érzékeny vége nagyon hátra kerül a szájában és így nem harapdálja.

Nyelvét pedig a gyerekorvos tudja ellenőrizni, de kérd meg rá, mert maguktól nem szokták.

Mindenkinek fáj az elején, sokat szellőztesd (melltartó helyett). Esetleg kenheted olyan bimbóvédő krémmel, amit nem kell lemosni szoptatás előtt, az gyorsítja a gyógyulást.

2022. márc. 8. 11:56
 10/25 anonim ***** válasza:
83%
És fejés helyett ne hagyd bealudni, olyankor gyorsan rakd át a másik cicire. Ez a legjobb tejszaporító, és ő is lelkesebb lesz, mert mindig talál pár cseppet.
2022. márc. 8. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!